Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Küheylan Hastalandı (Yolda Bıraktı) :(

Bu akşam başıma gelmeyen kalmadı. Rodajı dolsun hemde motora alışayım diye bu akşam işten sonra biraz gezeyim dedim. Evimin civarında gezerken herşey yolndaydı hiçbir sorun yoktu 10km civarı bi yol yaptım sorunyok.

OLAYLAR BUNDAN SONRA BAŞLIYOR
    Daha sonra bi deniz kenarına gideyim dedim Güzelyalı ya doğru koyuldum yola. Bilenler bilir meşhur mudanya rampasını sorunsuz tırmandım inişe geçtiğim sırada terslikler başladı. Önce 5. viteste gaz vermeden iniyordum rampayı viraja yaklaşırken debriyaja bastım vites düşürmek için motor stop etti tekrar ateşledim ama vitesi boşa aldığım zaman tekrar stop etti bu güvenli bi yere çekene kadar böyle devam etti. Motoru ateşliyorum çalışıyor ardından stop ediyor. İndim bi sigara yaktım sağına soluna baktım anladığımda yok ama çaresizlik işte. 10 dk sonra ateşledim aldı düzgünde çalışıyodu park ettim biyere sahil kenarında çayımı çorbamı içtim düştüm dönüş yoluna.

Meşhur rampayı tekrar tırmandım yine inişe geçtim 5. vitesten 4e geçeyim diye vites pedalına bi bastım HOPP pedal boşa düştü tepki yok sallanıyor Hemen sağa çektim motorun altından tıngır tıngır ses geliyor. Bi baktım vites pedalını vites kutusuna bağlayan uzun metal bi çubuğun bi ucu boşta. Sağıma baktım soluma baktım kimseler yok saat gecenin 1'i. Girdim motorun altına bi şekilde o çubuğun bir ucunu vites pedalına bir ucunuda vites kutusuna bağlamayı başardım. Tabi motor sıcak egzoz sıcak ben acemi zor oldu ama bi şekilde oldu vitesi boşa alabildim en azından. Dedimki tamam 2. viteste eve kadar gıderim yavaş yavaş fakat ne mümkün motor ateşleme yapmıyor :( buyur burdan yak....

Allahtan işyerime yakın bi yerde bu sorunlar oluştu. Rampa aşağı boşta saldım gidiyorum 2 attım vurdurmaya çalıştım bir iki kere ama yemedi ateşlemedi. 2km kadar bu şekilde gittim. İşyerime geldim bahçeye soktum motoru dedimki bi kere daha deneyeyim bastım ateşledi ama 1. vites e girmiyor. Olacak gibi değil bıraktım motoru bi arkadaşımı aradım, geldi sağolsun eve kadr bıraktı beni.

Motosikletle başladığım akşam gezime yayan döndüm yani. Gece gece başıma bunlar geldi işte. Şimdi motor orda ben burda ayrı düştük. Yarın artık arıyacam Bursa servisini bakalım bişey yapabileceklermi..... :(

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede düzeltir keyifli bir gezinti yaparsın.

rr250e9kırmızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa karaca
    tekniker
     regal raptor daytona 250
     antalya
    Beğenmiş
    123
    Beğenilmiş
    64
    dostum harbı harbı geçmiş olsun diyorum yanı valla buyuk şanssızlık :(

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sorunun ne olduğunu kestiremedim şu an. vites pedalı olayı vites geçişlerinde zorlanıyorsan ve pedalıda zorluyorsan belli bir süre sonra atma yapmıştır. vites pedalının zorlanmasının nedeni ise motorun yağının eski olması olabilir. stop etme olayınada gelice rölanti ayarını biraz yükseltip test etmek lazım hala daha devam ediyorsa hava ayarı gerekli olabilir.

hakan_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hakan yılmaz
    memur
     yok
     balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    geçmiş olsun kardeşim. değdi heralde.

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bana da sanki motor toplanırken yapılmış bir hata gibi geldi. Geçmiş olsun.

poyraz1879 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih YILDIZ
    Kamu Personeli
     Yamaha Virağo XV 535
     Çankırı
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Geçmiş olsun kardeş umarım tekrar eski sağlığına kavuşur motorun yeni almışsın gezmek dolaşmak yol yapmak istiyorsun için içine sığmıyor hobbala odane ilk gezmede yada kısa bir süre sonra motor arıza veriyor hiçbir motorcunun karşılaşmak istemediği bir durum tekrar geçmiş olsun...

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Bu sabah is yerime geldim yani gece motoru biraktigim yere bi umut marsa bastim hop aldi canavarrr. Daha sonra vites pedalıni vites kutusuna bağlayan çubuğu kurcaladim o çubuk aynı zamanda pedalin aşağı yukarı ayarlanmasinida sağlıyomus neyse o ayarida yaptım 10 anahtarla iyice siktim ki bidaha çıkmasın etrafta bir iki kisa tur attim sorun yok gibi geldi.

Bu arada motoru aldigim Yüksel abiyi aradim derdimi anlattim. O çubuğun montajını fabrikanin yaptığını soyledi. Motorun stop etmeside benim surusumden kaynaklaniyomus yüksek vites düşük surat (5. Vites 50-60 km/h) motoru siiistirmisim bogmusum o yuzden stop ediyormuş.

Ama içime kurt düştü bikere hafta sonu servise bi götürüp sağına soluna baktiracam...

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    Alıntı sunay690 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sabah is yerime geldim yani gece motoru biraktigim yere bi umut marsa bastim hop aldi canavarrr. Daha sonra vites pedalıni vites kutusuna bağlayan çubuğu kurcaladim o çubuk aynı zamanda pedalin aşağı yukarı ayarlanmasinida sağlıyomus neyse o ayarida yaptım 10 anahtarla iyice siktim ki bidaha çıkmasın etrafta bir iki kisa tur attim sorun yok gibi geldi.

Bu arada motoru aldigim Yüksel abiyi aradim derdimi anlattim. O çubuğun montajını fabrikanin yaptığını soyledi. Motorun stop etmeside benim surusumden kaynaklaniyomus yüksek vites düşük surat (5. Vites 50-60 km/h) motoru siiistirmisim bogmusum o yuzden stop ediyormuş.

Ama içime kurt düştü bikere hafta sonu servise bi götürüp sağına soluna baktiracam...
    geçmiş olsun kardeşim baktırmakta fayda var.

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    İşte yerinden çıkan çubuk bu. Bütün suçlu bu...

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)