Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

decimate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emir Tanrıverdi
    işletmeci
     DD-250E
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Vites problemi

Arkadaslar herkese selamlar. Oncelikle motorum ikinci eldir 3900 kmdir. Lakin soyle bir sorunum var motor bazen 1den bosa (N) cok zor geciyor resmen kavga ediyoruz makineyle, ya da 1`den 2`ye de ayni sekilde zor geciyor ya da gecmiyor resmen oyle kutuk gibi kaliyor. Bi arkadasimin CBFini kullandim, kendim taze motor kullanicsi oldugumdan baska motorlarinkini bilmiyordum aaa bi baktim saat gibi derler ya tik tik geciyor, ancak benimkinde ustun bir kavga soz konusu sizce bu neden olabilir. Ustatlarin fikrine ihtiyacim var. He bide gecen gun Buyukcekmeceye gelip dukkanimin onune parkeden bi kac arkadas vardi yelekli, motorlari guzelmis masallah onlara burdan saygilar

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    kardeşim motor eğer hareket halinde değilse boşa ve\veya 1 e zor geçer bunun için motoru 5-10 cm ileri\geri hareket ettirmen gerekli

bir diğer ihtimal motor yağını değiştirmen. bizim motorlarda şanzumanıda motor yağı yağlıyor eğer motor yağını değiştirirsen biraz daha rahatlar....

başka bir ihtimal vites pedal milinin ayarsız olması ayağınla bastığın vites pedalını şanzumana irtibatlayan (ayarlanabilir) bir mil var o milin kontra somunlarını gevşetip mili sağa sola çevirerek milin uzunluğunu ve dolayısla vites pedalının yüksekliğini ayarlayabilirsin bu sayede ayağınla pedala verdiğin hareket en optimal şekilde şanzumana ulaşmış olur

şanzuman dişlilerinden kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum bizim motorların şanzumanları yaklaşık 20000km kadar sorun çıkarmıyor (tabi bu ortalama bir rakam)

Emir Tanrıverdi
    işletmeci
     DD-250E
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Sagolasin ustat, lakin tek sorun 1 bos degil 2ye takarken baya bi sorun oluyor. sanirim dedigin gibi ya yagdan ya da milden cunku vites cubugu varya abi ( kusura bakmayin adini bilmiyorum) o cubuk bi hayli kisa cogu arkadas motor kullanicisi hmm bunu uzat bu kisa bu zor falan diyor. neyse dedigin seylere baktiricam umarim cozulur. bide kaclik yag aliyim gecen 20- 50 castrol yag aldim usta bu kalin gelir dedi.tesekkurler
    Konu decimate tarafından (31.August.2013 Saat 18:42 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,665
    Beğenilmiş
    7,109
    Merhaba Emir B.çekmecede ben oturuyorum sanırım bahsettiğin kişi benim hasanın çay bahçesinin yanında duran siyah makina seninmi ?
    sorunun debriyaj ayarından ve murat ın bahsettiği durumlardan olabilir kolay bir işlem ayar yapınca düzelir

Emir Tanrıverdi
    işletmeci
     DD-250E
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    vay celil abi sende bizim buralardanmissin. Evet o benim yeni aldim. valla iyi dikkatli adammissin ne ara gordun yahu

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,665
    Beğenilmiş
    7,109
    Alıntı decimate Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay celil abi sende bizim buralardanmissin. Evet o benim yeni aldim. valla iyi dikkatli adammissin ne ara gordun yahu
    biz oraya park ettiğimizde makina ordaydı regal görünce dikkatimizi çekiyor

Emir Tanrıverdi
    işletmeci
     DD-250E
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    ya simdi niye demiyorsun makinede hosmus diye.. :D ya ben burda esnafim dukkandayim surekli gozumun onune koyuyorum ondan hep ordadir... eger gordugum senindiyse o iyimis yahu masallah diyek

C Y
    Ankaralı
     YOK
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı decimate Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sagolasin ustat, lakin tek sorun 1 bos degil 2ye takarken baya bi sorun oluyor. sanirim dedigin gibi ya yagdan ya da milden cunku vites cubugu varya abi ( kusura bakmayin adini bilmiyorum) o cubuk bi hayli kisa cogu arkadas motor kullanicisi hmm bunu uzat bu kisa bu zor falan diyor. neyse dedigin seylere baktiricam umarim cozulur. bide kaclik yag aliyim gecen 20- 50 castrol yag aldim usta bu kalin gelir dedi.tesekkurler
    Benzer bir sorun bende de vardı. İkiye geçmiyordu bir türlü, boşta kalıyordu. Bazen de ikiye geçiyordu gaza basınca boşa atıyordu. Motor yağı 1 lt kalmış ve çamur gibi olmuş. Onu değiştirince (maşallah) kaymak gibi oldu vitesler. Tıkır tıkır geçiyor şimdi. Bence bir baktır yağına.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)