eski bir F650 kullanıcısı olarak konuya yorum yapmak istedim.
öncelikle 2000-2004 arası GS lerden uzak durmanızı tavsiye ederim. 1999 a kadar çift buji olarak üretilen F650 Fundura modeli 2000 yılında yeni kasa yeni motor olarak piyasaya sürüldü ancak tek buji olan yeni motor 40.000-50.000 KM lerde bujinin aşırı aşınması sebebiyle buji kesmesi denilen ateşleme yapan ucun kopup pistonun içine düşmesi olaylar yaşanması sebebiyle 2004 yılında twin spark yeni tekneloji (aslına bu tekneloji 1999 yılına kadar vardı) motorlar üretildi bu sorundan kurtuldu BMW.
tek silindir üretilmesinin sebebi bahsedildiği gibi maliyet değildir ürettiği tork tur. yani BMW de Tork vardır V stromda Beygir vardır. tek silindirin sarsıntısına gelince kime ne sorsanız farklı şeyler söyleyeceklerdir çünkü herkesin rahatı keyfi kendine göredir. ama genelleme yapmamız gerekirse 120km/h a kadar katlanılabilir bir vibrasyon var beni rahatsız etmiyordu ama çok şikayetçi olan insanlar tanıdım.
660 tenerenin biraz daha konforsuz ama Tork lu olduğuna dair kullanı yorumları duydum ama kullanmadım hiç. ama BMW ile yaklaşık 20.000KM lik bir sürüşüm oldu hiç te rahatsız olmadım uzun yolda. hele bir de selenizi jel sele ile değiştirdiniz mi siden keyiflisi olmayacaktır.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

R1150GS
İstanbul - Ümraniye (Anadolu Yakası)
A Rh (+)
) motorlar üretildi bu sorundan kurtuldu BMW.