Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Deniz KOYUNCU
    Turizm İşletmeciliği-Thai Box
     Regal Raptor DD-250 E-10 Spyder
     Antalya-Alanya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

BİLGİLENDİRME(Konuyla ilgili Yardım Lütfen)

Öncelikle Merhaba.Bu kadar çok R-R kullanıcısının bir arada bulunduğu bu platformda üyeliğimin olması benim için olumlu ve artılarını göreceğim konusunda şüphem yok.Tüm üyelere şimdiden teşekkür ediyorum
    DD 250 e 10 SPYDER kullanıcısıyım
    Motorumun 500 bakımını Antalya COŞKUN MOTORDA
    1500 bakımını Alanya ALTIN MOTORda yaptırdım
    500 bakımında Coşkun Motor da alanya-antalya arası tek silindir çalışır vaziyette geldiğim söylendi içinden 2 buçuk litre yağ çıktı dendi (MOTORU ANTALYA NEBİOĞULLARINDAN SIFIR ALDIM) -orda oynamışlar bununla- dedi beni motoru nebioğullarında toparlayan usta
    -Karbüratör ayarı yapıldı diğer usta tarafından
    -Champion Buji takıldı
    -Shell 10 w 50 yağ konuldu 1.5lt, antifirize biraz su eklendi
    1500 bakımında Alanya Altın Motorda
    -Teker Ayarı yapıldı (Ne olduğu konusunda fikrim yok)
    -DEV 4T 20 W 50 ! yağ konuldu 2.lt
    -Zincir ayarı yapıldı
    -Şaseni arksında bulunan memelerden gres yağı basıldı burca ulaşması içinmiş ses yapıyordu motor.

Özellikle istikrar konusunda takıntılıyım açıkçası benzini sadece shellden alıyorum ve aynı istikrarla yağ kullanmak istiyorum bulunduğum bölgeyide hesaba katarsak (ALANYA) hangi yağı kullanmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum.
    DEV 4t 20w 50 yağ konulmasını pek olumlu bulmadım açıkçası motor fazla ısınıyor
    Diğer önemli konu ise hava ve yağ filtrelerinin temizlenmesi Johnny Pag web sayfasında 1300 kmde yağın değişip hava ve yağ filtrelerinin temizlenmesi gerektiği söyleniyor ve yağ olarak sadece aşmayacak şekilde 10 w 30 sentetik yağ kullanın diyor.
    http://www.johnnypag.ca/features/ServiceProgram.asp
    Ustaya direttim ama gerek yok dedi onlar yapılsaydı daha çok tutacaktı dedi (Genel Bakım 100 lira sanırım) Parasında değilim gereken neyse o yapılsın istiyorum ilerde oluşacak sorunlar şimdi küçük gibi gözükebilir.Radyatör kapağını kurcalamayın diyor çoğu kişi antifirizede radyatör kapağınada musluk suyu ilave edildi bugün.Bunlar kafamı fazlasıyla kurcalıyor konuyla ilgili bilgi verecek herkese teşekkürlerimi sunuyorum.İçim rahatlarsa sevinirim.

KEYİFLİ SÜRÜŞLER

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,608
    Beğenilmiş
    7,104
    Merhaba Deniz aramıza hoş geldin :D
    spyder 1.8 litre yağ alır 10-40w 4T(dört zamanlı)yarı sentetik motosiklet yağı kullanılır tercihen castrol iyidir çok sıcak bölgelerde yağ sıcaktan çok inceldiğinden bazı ustalar daha kalın olan 20-40w yağ kullanır ama genel olarak firma konulmasını tavsiye etmez
    Yağ ömrü en az 2500 km dir ama servisler garanti kitapcığına göre 2000 km değiştirirler
    Bizim makinalarda yağ filitresi yoktur yağ süzgeci vardır oda ilk yağ değiştikten sonra kontrol edilir motorun rodajda çıkan çapakları varsa oraya takılır temizlenir sonrasında 5000 km de bir kontrol edilmesi yeterlidir
    Hava filitresi çok tozlu yollara girmedikten sonra 5000 km de bir sökülüp temizlenmesi yeterlidir
    Radyatöre su takviyesi yaparken kireç yapmaması için saf su konulması uygundur ama işin açıkcası az takviyelerde içinde antifiriz varsa hepimiz musluk suyu kullanıyoruz az miktarda olursa zararı olmaz
    Bizim RR makinalarımız piyasadaki en dayanıklı çin malı motorlardır sıkıntı yapmaz için rahat olsun tadını keyfini çıkar

yusuf
    dekorasyon
     dd 125 e
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Deniz aramıza hoş geldin :D
    spyder 1.8 litre yağ alır 10-40w 4T(dört zamanlı)yarı sentetik motosiklet yağı kullanılır tercihen castrol iyidir çok sıcak bölgelerde yağ sıcaktan çok inceldiğinden bazı ustalar daha kalın olan 20-40w yağ kullanır ama genel olarak firma konulmasını tavsiye etmez
    Yağ ömrü en az 2500 km dir ama servisler garanti kitapcığına göre 2000 km değiştirirler
    Bizim makinalarda yağ filitresi yoktur yağ süzgeci vardır oda ilk yağ değiştikten sonra kontrol edilir motorun rodajda çıkan çapakları varsa oraya takılır temizlenir sonrasında 5000 km de bir kontrol edilmesi yeterlidir
    Hava filitresi çok tozlu yollara girmedikten sonra 5000 km de bir sökülüp temizlenmesi yeterlidir
    Radyatöre su takviyesi yaparken kireç yapmaması için saf su konulması uygundur ama işin açıkcası az takviyelerde içinde antifiriz varsa hepimiz musluk suyu kullanıyoruz az miktarda olursa zararı olmaz
    Bizim RR makinalarımız piyasadaki en dayanıklı çin malı motorlardır sıkıntı yapmaz için rahat olsun tadını keyfini çıkar
    Aynen RR a binince yolda kalacağım şüphesi tamamen kalktı içimden ve gayet memnunum.

Deniz KOYUNCU
    Turizm İşletmeciliği-Thai Box
     Regal Raptor DD-250 E-10 Spyder
     Antalya-Alanya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür Ederim Celil ve Bozo.Yorumlarınızdan sonra Antalya ya gidip geldim sorun yaşamadım.Akdeniz Üniversitesi Motorsiklet Kulübü adına görüşmek dileğiyle.Kortejlerinize katılmak pozitif bir deneyim kazandıracağına dair düşüncelerim.

KEYİFLİ SÜRÜŞLER

mehmet selami
    ogrenci
     Daytona 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Deniz_KOYUNCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -Şaseni arksında bulunan memelerden gres yağı basıldı burca ulaşması içinmiş ses yapıyordu motor.
    bu bahsi gecen memelerin yerini birisi bana daha detayli tariff edebilir mi? ya da bi fotograf koysa super olur aslinda...benim daytonada da ses var belki yardimi olur
    tesekkurler

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,608
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı wolverin545 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu bahsi gecen memelerin yerini birisi bana daha detayli tariff edebilir mi? ya da bi fotograf koysa super olur aslinda...benim daytonada da ses var belki yardimi olur
    tesekkurler
    Merhaba Mehmet konu dağılmadan kısaca tarif etmeye çalışayım
    arka tekerleğin bağlı olduğu maşanın şaseye bağlı olan hareketli noktanın tekerleğe bakan yüzünde sağ ve solda iki küçük yağlama gresörlüğü var oradan yağlıyorsun esneyince gelen gıcırtı kesiliyor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)