Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Alıntı Ruschen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devirdaim devamlı çalışır aksi halde motor hararet yapar termostad soğuk havalarda motorun çabuk ısınması içindir. Çalışma prensibi şöyledir motor çalıştırıldığında motor bloğu içindeki soğutma suyu belli seviyeye gelinceye kadar termostat kapalıdır, blok içindeki su ısınınca 40-50 derecede termostat açılarak,ısınan suyun soğutma sistemine radyatöre doğru gitmesine izin verir (bir nevi şoklama). Fan +80 derecenin üzerinde otomatik açılır. Not yedek depoda su tahliyesi olduğunu sanmıyorum soğutma sistemi kapalı devredir) yedek depo kapağını sıkıca kapatmalı. soğutma sistemi çok sıkışırsa radyatör kapağından veya yedek depo kapağından suyu atar.
    soğutma Sistemi otomobillerle aynıdır.....
    YEDEK DEPO YARIYA KADAR DOLDURULMALIDIR..Radyatör eksilen suyu yedek depodan alır.Su veya antfriz takviyesi yedek depodan yapılır. Radyatör kapağını açıp su ilavesi yaparsanız soğutma sisteminin hava yapmasına sebep olursunuz. Radyatör havası nasıl alınır..? bu uzun konu ayrıca gerekirse anlatırım. Kolay gelsin.

aşağıdaki linkte antifriz ekleme resimli anlatım var

http://www.regalraptor.net/forums/sh...oruna+yapt%FDn
    merhaba hocam bişey sormak istiyorum,
    benimki 2005 model dd250-e9b, radyatörde bikaç delik vardı bakım yaptırıp hallettirdim, antifrizli su koydurttum. fakat geçen gün mersin-adana gidiş-dönüş yaptım, sabah bi baktım motor bloğunun her 2 yanına beyaz su fışkırıp kurumuş sanırım radyatör su atmış. (HATTA GECE MOTOR HİÇ ÇALIŞMADI SANIRIM AKÜ ISLANDIĞI İÇİNDİ, SABAH ÇALIŞTI)
    yolda arada radyatör kapağına dokunup sıcaklığına bakıyodum çokda sıcak değildi.
    Sorum şu o su nereden gelmiş olabilir? radyatör kapağı temizdi. başka delikmi var acaba, yada yolda titerşimden dolayı radyatörde bi hasar oluşabilirmi?
    birde termostatım yok sökmüşler, olamasada olur diyolar ne diyosunuz? çok uzun oldu kusura bakmayın
    Konu nenickila tarafından (21.May.2014 Saat 12:09 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Egemen motor bloğunun üzerinde su kaçağı yapacak bir yer yok radyatör peteklerinden veya üst su giriş boğazından veya radyatör hortum bağlantı kelepçelerinin diplerinden olabilir olabilir suyun çıkış kaynağını bulmak lazım kaçıran yerin dibi beyaz kireç gibi iz yapar

Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egemen motor bloğunun üzerinde su kaçağı yapacak bir yer yok radyatör peteklerinden veya üst su giriş boğazından veya radyatör hortum bağlantı kelepçelerinin diplerinden olabilir olabilir suyun çıkış kaynağını bulmak lazım kaçıran yerin dibi beyaz kireç gibi iz yapar
    detaylı bi baktıracam abi, sağol

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)