Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Soul Of A Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Vites Çubuğu Nanay

Selamlar,

Bayramın 2. günü motor ile evin tam yakınlarında vitesi 2'den 3'e aldığım sırada bişiiler koptu bişiiler yere sürtmeye başladı sesler falan dedim heralde motoru bıraktık.. Çektim kenara hemen baktım ve manzara korkunç değildi.. Vites çubuğunun vidası fırlamış heralde ? Nasıl oldu nasıl bitti anlamadım ne extra sert bir şekilde geçirdim vitesi ne bir sıkıntısı vardı ? Vites bomboş şekilde oynatılabiliyor şuan, motor 3. viteste takılı kaldı.. Yere değen çubuğu bir yere sıkıştırdım zaten yakın olan evin oraya her zaman ki yerine park ettim. Daha hızlı gittiğim daha tehlikeli bir yolda olsa büyük bir sıkıntı olabilirdi.

Daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı Rider'lar ?

Respect

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    İbrahim geçmiş olsun o çubukğu sen takarsın çok basit vidası gevseyip yerinden çıkmış anlaşılan çubuğun bir tarafı vites ayağının altındaki hareketli rota diğer tarafı motor bloğuna giren hareketli rota takılacak ve üzerinde vidaların gevşemesini engelleyen somunları iyice sıkıcan bir daha çıkmaz kolay gelsin

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benim keeway motorumda başıma çok geliyordu artık gına gelmişti kaynak yaptırmıştım vida yalama olduysa çubuk hep çıkar yerinden ve çok büyük sıkıntı yaratır.

sunay690 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sunay KOSOĞLU
    Satış Danışmanı
     Daytona 250 Beyaz
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı sunay690 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte yerinden çıkan çubuk bu. Bütün suçlu bu...

Aynı şey benimde başıma geldi, hemide gecenin bi yarısı ıssızda. Kendi çabalarımla yerine takmıştım, sonrada gündüz gözüyle ayarını yapıp iyice sıktım.
    Basit bi sorun ama cansıkıyor işte. :?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Sunay resimler çok iyi oldu emeğine sağlık
    bütün sıkıntı iki başta bulunan mili kilitleme somunlarının gevşemesinden kaynaklanıyor bir kere güzelce sıkıştırıldımı kolay gevşemez arada bir kontrolünü yapın
    somunların bağlı olduğu mil sağa sola çevrilerek vites ayağının yükseklik ayarını yapar

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar eğer o çubuğun girdiği yerleri wd40 ile temizleyip sonrada zincir yağı ile yağlarsanız, kaymak gibi vites geçişleriniz olur

bu arada resimler süper paylaşım için teşekkürler

Ruşen
    Turizm İşletmeci,Emlak Expertiz
     2012 250-E 9b
     istanbul/Avp.
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Kalıcı çözüm olarak çift somun kullanarak sıkmanızı tavsiye ederim.bir daha asla gevşemez ve çıkmaz..

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Gevşeme problemi varsa silikonlu somunlardanda kullanılabilir. Bu tarz somunlarda gevşeme yapmaz

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Tüm cevaplar için teşekkür ediyorum resimli anlatım için özellikle teşekkür ediyorum. Çubuk çıktığında kısa sürede olsa yerle temas edince hafif yamulmuş. Yapmaya çalışırken kontrol ediiim derken bir an başarılı oldu ve vites 4'e geçti sonrasında vitesi düşüremediğimi farkettim. O hafif yamukluktan dolayı tam olmamış. 4. viteste E-5 üzeri durmaksızın çılgın bir sürüş ile Kadıköy Motomania'ya getirdim motoru. Çubuğu düzleştirmeye çalışarak yapmaya çalıştılar ama dönüş yolunda yine çıktı. Çağırdım geldiler ve geçici olarak halledildi şimdilik. Yeni çubuk siparişi gelince haber edecekler.

Bu durum garanti kapsamına girmiyor. (Yeni çubuk fiyatı 15-20 tl olur dediler.) Vida dış aksam olduğu için sayılmıyormuş cart curt !
    RR yetkililerinden Ahmet Bey ile görüşüp durumu anlattım. Diğer konularla ilgili de bayaa konuştuk. Dün gönderdiğim şikayet mailini herkesin gönderdiği maili okuyorlarmış emin oldum. Bayiiler Garanti ve Servis hizmetleri arasında standartlıktan uzaklar o yüzden bayaaa problemliler kendi aralarında.

Şuan motorda kronik sorun olan 2. vitesten boşa atma problemi var. Motomania bana Sefaköy'e gitmem gerektiğini söyledi Ahmet bey ise bayiilere bu problemin ücretsiz giderilmesi gerektiği bilgisinin verildiğini söyledi. Motomania diyor ki daha önce aynı durumda biz tamir ettik parçaları değiştirdik garantiden paramızı alamadık. Ahmet bey diyor ki öyle şey mi olur. Yarın aralarında halledecekler ama büyük ihtimalle Kadıköy'de halledilecek işim.

ibrahim alex yüzlü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çift somun ya da Silikonlu somun ile yapılmasını isteyeceğim o zaman o çubuğun.. Ayrıca wd40 dediğiniz şey ile temizleyip zincir yağı süreceğim.. Rahat vites geçişi önemli.. Burası İstanbul !

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)