Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,682
    Beğenilmiş
    7,111

Kavasaki VN 900 Custom

nevzat
    mühendis
     regal raptor 250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    abi çok güzel bir motor ben de bu motoru almayı çok istiyorum ama o parayı bulamam gibi Türkiye de yaşamanın dezavantajları arabaya motora değil vergiye biniyoruz, bu motorun amerika satış fiyatı 8 bin dolar civarında ama burda malum :( inşallah almak nasip olur
    we believe in the sky, and we don`t believe in the sunroof

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Amerikadaki fiyatı 8500 dolar arkadaşlar. Kabaca 17000 TL. Burdaki fiyatı 10950 euro yani kabaca 30000 TL. Kişi başına düşen milli geliri de işin içine katarsak Amerikada 2012 yılında 50000 dolar bizde 10666 dolar. Ama bu aslında birşey ifade etmiyor örneğin mesela türkiyede 10 dolara 20 ekmek alabilirken amerikada 5 ekmek alınabiliyor. Burada devreye satın alma gücü paritesi giriyor. Kişi başı milli gelire göre bir amerikalı bir Türkten yılda 5 kat daha fazla para kazanıyormuş gibi görünse de iş o kazandığı parayla bir Türkten ne kadar fazla mal ve hizmet satın alabiliyora gelince aradaki fark 2,5 kata düşüyor. Özetle arkadaşlar ortalama bir amerikalı bizden 2,5 kat daha zengin.

Şimdi gelelim sonuca: Biz bu motoru almak için 30000 TL'lik bir yükün altına giriyoruz. Peki amerikadaki adamın hissettiği yükün aynısını hissetmemiz için bu motor Türkiyede kaç lira olmalı? Sıkı durun: 17000/2,5= 6800 TL !!! Biz aynı emekle bir daytonaya binebilirken adam aynı emekle bu motora biniyor. :(

İşte size Amerikan rüyası
    Konu Ahmet Çakıl tarafından (26.October.2013 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.

Mustafa Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa hoca
    öğretmen
     dominar 400
     istanbul
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    15
    Amerikadaki fiyatı 8500 dolar arkadaşlar. Kabaca 17000 TL. Burdaki fiyatı 10950 euro yani kabaca 30000 TL. Kişi başına düşen milli geliri de işin içine katarsak Amerikada 2012 yılında 50000 dolar bizde 10666 dolar. Ama bu aslında birşey ifade etmiyor örneğin mesela türkiyede 10 dolara 20 ekmek alabilirken amerikada 5 ekmek alınabiliyor. Burada devreye satın alma gücü paritesi giriyor. Kişi başı milli gelire göre bir amerikalı bir Türkten yılda 5 kat daha fazla para kazanıyormuş gibi görünse de iş o kazandığı parayla bir Türkten ne kadar fazla mal ve hizmet satın alabiliyora gelince aradaki fark 2,5 kata düşüyor. Özetle arkadaşlar ortalama bir amerikalı bizden 2,5 kat daha zengin.

Şimdi gelelim sonuca: Biz bu motoru almak için 30000 TL'lik bir yükün altına giriyoruz. Peki amerikadaki adamın hissettiği yükün aynısını hissetmemiz için bu motor Türkiyede kaç lira olmalı? Sıkı durun: 17000/2,5= 6800 TL !!! Biz aynı emekle bir daytonaya binebilirken adam aynı emekle bu motora biniyor.

İşte size Amerikan rüyası
    ders olmuş resmen :D
    Başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız
    yaprakla yağmurun aşkı meselâ
    kim olsa serpilen coşturuyor bizi
    ...
    Diyorum hepimizin bir gizli adı olsa gerek
    belki çocuk ve ihtiyar,belki kadın ve erkek
    hepimiz,herbirimiz gizli bir isimle adaşız
    yoksa şimdiye kadar hesapların tutması lâzımdı
    hayatımıza kendi adımızla başlardık

SERDAR KAYACIK
    EKLEKTRONİK
     XVS-650 DRAGSTAR
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Motor gercekten cok guzel..Ben yeni kasalarin hepsini cok begeniyorum.Özellikle kromajdan ziyade siyaha gecisler beni daha çok cezbediyor..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)