Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gaz Sorunu

Turgay Çavuşoğlu
    özel sektör
     RR Spyder 250
     İstanbul - Sultangazi - (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,179
    Beğenilmiş
    518

Gaz Sorunu

Selamlar. neredeyse 5 - 6 aydır Regal raptor dd250-e10 spyder kullanıyorum. ilk motorsikletim ve deneyimim. motorsikleti ilk aldığımda gaz kolunu bir tur hareket ettirmemle ibrede son hızı görebiliyordum. geçenlerde bujiyle ilgili bir sorun yaşadım ve motor 30 dan fazla yapmıyordu. bujiyi değiştirttim hız vs normale döndü. fakatmotoru bayıra vurduğumda bu sefer hızı 90'ı geçmemeye başladı. servise götürme kararı aldım. servis mecidiyeköy'deydi. yolda gazı eski sistemle kullanmaya devam ettim tek tur döndürme . bu sefer bayırlarda yavaşlamaya ve güçten düşüp stop etmeye başladı. biraz bekleyip çalıştırdıktan sonra gazı pompalayarak ilerlemeye başladım ve motor eskisi gibi gitmeye ve bayırlarda zorlanmamaya başladı. ama devamlı gaz pompalamak zorunda kalıyorum. servise götürdüm ve servisteki arkadaş bi kaç tur attı bayır indi çıktı ama bir sorun olmadığını söyledi. gazın bu şekilde pompalayarak verilmesi mi normal veya tek hamlede istenen hıza çıkabilmek mi. eğer bu durum bir sorunsa nasıl çözülebilir ? yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,788
    Beğenilmiş
    7,000
    Alıntı bronks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar. neredeyse 5 - 6 aydır Regal raptor dd250-e10 spyder kullanıyorum. ilk motorsikletim ve deneyimim. motorsikleti ilk aldığımda gaz kolunu bir tur hareket ettirmemle ibrede son hızı görebiliyordum. geçenlerde bujiyle ilgili bir sorun yaşadım ve motor 30 dan fazla yapmıyordu. bujiyi değiştirttim hız vs normale döndü. fakatmotoru bayıra vurduğumda bu sefer hızı 90'ı geçmemeye başladı. servise götürme kararı aldım. servis mecidiyeköy'deydi. yolda gazı eski sistemle kullanmaya devam ettim tek tur döndürme . bu sefer bayırlarda yavaşlamaya ve güçten düşüp stop etmeye başladı. biraz bekleyip çalıştırdıktan sonra gazı pompalayarak ilerlemeye başladım ve motor eskisi gibi gitmeye ve bayırlarda zorlanmamaya başladı. ama devamlı gaz pompalamak zorunda kalıyorum. servise götürdüm ve servisteki arkadaş bi kaç tur attı bayır indi çıktı ama bir sorun olmadığını söyledi. gazın bu şekilde pompalayarak verilmesi mi normal veya tek hamlede istenen hıza çıkabilmek mi. eğer bu durum bir sorunsa nasıl çözülebilir ? yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar.
    Merhaba turgay :D
    bujileri takım olarakmı değiştirdin tek değiştirirsen fark olabilir takım değiştiyse

Benzinden karbüratöre tortu pislik gelmiş olabilir yeterli benzin akışı olmazsa çekişten düşer bir süre sonra kendi pisliği atabilir atmazsa sökülüp temizlenmesi gerekir
    Bunun dışında yokuşta stop edip gaz pompalayarak çalıştıysa depoda benzin az ise yokuşta depodan benzini çeken çubuk boşa çıkmış benzin alamamış olabilir

Turgay Çavuşoğlu
    özel sektör
     RR Spyder 250
    Beğenmiş
    1,179
    Beğenilmiş
    518
    buji tek olarak değişti hocam. diğerine de bakıldı ama gerek görülmeden kapatıldı. yine her ihtimale karşı değiştirmek lazım sanırım. dönüş yolunda benzini fullledim. ama dediğim gibi motorun tam hızına ve gücüne ulaşabilmesi için özellikle bayırlarda doldur boşalt yapıyorum gazı. olmadı ilk etapta şu bujiyi de değiştirelim belki normale döner.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,788
    Beğenilmiş
    7,000
    Alıntı bronks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buji tek olarak değişti hocam. diğerine de bakıldı ama gerek görülmeden kapatıldı. yine her ihtimale karşı değiştirmek lazım sanırım. dönüş yolunda benzini fullledim. ama dediğim gibi motorun tam hızına ve gücüne ulaşabilmesi için özellikle bayırlarda doldur boşalt yapıyorum gazı. olmadı ilk etapta şu bujiyi de değiştirelim belki normale döner.
    Buji ucuz değişip duruma bakarsın eskisini yedeğe alırsın
    yaptığın gaz pompalama ve sonrasında makinanın hızlanması bana karbüratör yeterli benzini alamıyormuş gibi geliyor buda alta yazdığım gibi karbüratöre veya depo altındaki benzin filitresine pislik geldiğinde olabilir
    çekiş düşüklüğü karbüratör ayarlarındaki buzukluk veya hava filitresinin kirli olmasından da olabilir kolay gelsin

Turgay Çavuşoğlu
    özel sektör
     RR Spyder 250
    Beğenmiş
    1,179
    Beğenilmiş
    518
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buji ucuz değişip duruma bakarsın eskisini yedeğe alırsın
    yaptığın gaz pompalama ve sonrasında makinanın hızlanması bana karbüratör yeterli benzini alamıyormuş gibi geliyor buda alta yazdığım gibi karbüratöre veya depo altındaki benzin filitresine pislik geldiğinde olabilir
    çekiş düşüklüğü karbüratör ayarlarındaki buzukluk veya hava filitresinin kirli olmasından da olabilir kolay gelsin
    çok teşekkürler celil . sırasıyla dediğin yolları bir bir deniyeceğim. iyi günler dilerim.

bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bedirhan erdil
    motorsıklet tasarım
     regal raptor 250 dde9
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    merhabalar senkron ayarındanda yapabılır....hava fıltrenede baktır bazen tahlıye sıkıntı cıkarabılıyor..
    antalya yol yardım hizmeti : 0532 332 86 36

Turgay Çavuşoğlu
    özel sektör
     RR Spyder 250
    Beğenmiş
    1,179
    Beğenilmiş
    518
    Alıntı bedo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar senkron ayarındanda yapabılır....hava fıltrenede baktır bazen tahlıye sıkıntı cıkarabılıyor..
    teşekkürler bedo .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)