Bu Topiği uzun zamandır okumamışım, far işini çok basit bir yöntemle çözdüğümü biliyorsunuz şu an araba farı gibi aydınlatıyor hemde 35Watlık H4 le orjinal far ampulünün gücünde yani.
ÖNCE ŞUNU HERKESİN BİLMESİ GEREK bizim motorların elektrik tesisatı çok zayıf fakat buna karşılık çinli hiçte kendisinden beklendiğini yapmamış tesisatı çok basit yapmış ve rölelerle de donatmış, hele bütün kablo dağıtımını far tasının içine koymamışmı inanın çok hoşuma gitti o yüzden kablo inceliğinden başka tesisatta bir enayilik yok.
Motosikletin aslında tek kusuru şarjının zayıf olması bunun nedenide arabalardaki gibi alternatör dinamosu olmayışı, şarzı bizim motorlar manyatoyla yapıyor, bunun iyi olduğu nokta akünü sök motor iterek çalışıyor ve istediğin yerede git farları açmadığın sürece aküsüz manyato yardımıyla istediğin kadar KM yapabilirsin, kötü tarafı motora bağladığın ekstra şeyler aküyü bitiriebiliyor, yeterli şarj olmadığından bir müddet sonra sorunlar başlıyor, işin ana fikri bu, hani şu havuz problemleri vardıya havuzu dolduran musluktan akan sudan fazla alttan su alırsan havuz bir müddet sonra boşalır susuz kalırsın.
Ben farımın içini komple değiştirdim, FARBA marka far içi aldım (Cam ve iç aynası beraber) benim far içini söküp far çerçevesine bu far içini monte ettim, ayakları tam uymadı ama biraz uğraşınca uydu, bu far içinin aynası saç, odaklaması mükemmel, ampuluda H4 artık hiçbir sorun çıkartmıyor, gece uzun yolda kendimi araba kullanıyormuş sanıyorum.KESİN ÇÖZÜM BU.

Regalraptor 250 CC
İstanbul
B Rh (+)