Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Acemi motorcu adayına tavsiye bekliyorum

Herkese merhaba arkadaşlar,

Terminator 2 yi izledikten ve arnold'un deri ceket deri pantolon güneş gözlüğü kombinasyonuyla sürdüğü 91 fatboy u gördükten sonra başlayan chopper sevgimi artık siyah bir regal daytona 250 ile taçlandırmak istiyorum. Daha önce hiç motor kullanmadığım için becerebilirmiyim onu da bilmiyorum:(

29 yaşında bir bankacıyım ve evliyim. arabam olmasına rağmen motor sevgim yüzünden bir motor almak istiyorum sağolsun eşimde anlayışla karşılıyor ve olumsuz bakmıyor. motor alırsam doğrumu yaparım yanlış mı onuda bilmiyorum. ama içimden motor kullanmak geliyor

Bir kaç sorum olacak,

1- İki tekerli olarak sadece bisiklet kullanmış ve scooter dahil hic motor kullanmamış biri olarak regal daytona 250 den başlamak doğru olur mu? Öğrenmede sıkıntı yaşarmıyım?

2- Sıfırı 8.000 TL olan bu motoru "sıfır" almakla iyi bir iş yaparmıyım?

3- Malum önümüz kış motor u alsamda yatacak mart'a - nisan'a kadar, fiyatların artacağı ön görüsüyle ve yılsonu ve kış kampanyalarından faydalanmak adına motoru şimdi alıp yatırmak doğru olur mu?

Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Herkesin gönlünde yatan aslan a sahip olmasını ve kazasız belasız bir hayat yaşamasını diliyorum

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    1- şimdiye kadar hiç motor kullanmadıysan ehliyet kursundaki tüm direksiyon derslerine gidersen daytonayı da kullanabilirsin. Ancak ben yine de motosikletin fiziksel tepkilerini anlayabilmen için toplamda şöyle bir 3 saat kadar scooter tarzı vitessiz bir motorla tecrübe yaşamanı tavsiye ederim. Çünkü alacağın motor seninle birlikte 250kg olacak ve bisikletteki gibi dengen bozulduğunda ayağını yere basıp hem kendinin hem bisikletin kütlesini kontrol ettme şansın olmayacak. Gücü ve kütleyi gaz ve fren ile kontrol edeceksin beden gücünle değil. Bu sebeple bir motosikletin hangi gaz ve fren hareketine hangi tepkileri verdiğini motor beceri haline getirmen lazım.

2- Ben sıfır aldım sıfır tavsiye ediyorum. 300km lik ilk bakıma kadar ufak tefek vida gevşemesi sağdan soldan ses gelmesi gibi şeyler oluyor ancak ilk bakıma gittiğinde usta motoru a dan z ye rayına oturtuyor işte o zaman tadından yenmiyor.

3- Bence motoru şimdiden al ve 12 taksit yaptır kredi kartına. Kış bitene kadar yarısını ödemiş olursun seni yormaz. Hem de benim yaptığım hesaplamalara göre taksitli almak arada vade farkı olsa da daha karlı.

Ek madde: Motosiklete bineceksen arkadaşım full+full koruma kullanacaksan başla. Motosiklet bir kask bir mont işi değil bence. Korumalar için ise minimum 600 lira ayırman gerekecek. Kask mont eldiven dizlik sırt koruması ve ayakkabı bence bu işin olmazsa olmazları.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Mehmet eş durumundan şanslısın pek çok arkadaşın bu konuda sıkıntısı var :mrgreen:
    kullanabilme konusunda denge için bisiklet tecrüben vites ve debriyaj kavrama içinde araba tecrüben sana motoru kullanmaya başlamak için yeterli bende aynı senin durumunda başlamıştım kısa sürede işi kavrıyorsun
    1- 250e-9 küçük klasik kasa daha kolay kullanımlıdır Daytona nın kasası ona göre biraz iridir ama kullanabilirsin sorun olmaz pek çok arkadaş ilk motor olarak daytona ile başladı
    2- sıfır motorun tadı başkadır alırken için rahat geçmişinde sıkıntısı derdi oldumu diye düşünmezsin kafan rahat olur ama bunun yanında o ayarında temiz ikinciel makinalar oluyor fiyat konusunda avantajlı olabilir servise kontrol ettirerek alınabilir karar senin
    3-kış fiyatları için öngörün doğru kışın almak daha uygun olur motoru yatırmakta sorun yok ha sende yatmış ha galeride veya eski sahibinde yatmış korunaklı kapalı yerde yatırdıktan sonra sorun olmaz

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mehmet eş durumundan şanslısın pek çok arkadaşın bu konuda sıkıntısı var :mrgreen:
    kullanabilme konusunda denge için bisiklet tecrüben vites ve debriyaj kavrama içinde araba tecrüben sana motoru kullanmaya başlamak için yeterli bende aynı senin durumunda başlamıştım kısa sürede işi kavrıyorsun
    1- 250e-9 küçük klasik kasa daha kolay kullanımlıdır Daytona nın kasası ona göre biraz iridir ama kullanabilirsin sorun olmaz pek çok arkadaş ilk motor olarak daytona ile başladı
    2- sıfır motorun tadı başkadır alırken için rahat geçmişinde sıkıntısı derdi oldumu diye düşünmezsin kafan rahat olur ama bunun yanında o ayarında temiz ikinciel makinalar oluyor fiyat konusunda avantajlı olabilir servise kontrol ettirerek alınabilir karar senin
    3-kış fiyatları için öngörün doğru kışın almak daha uygun olur motoru yatırmakta sorun yok ha sende yatmış ha galeride veya eski sahibinde yatmış korunaklı kapalı yerde yatırdıktan sonra sorun olmaz

Celil abi teşekkür ederim. Ümit veren konuşmaların beni daha da cesaretlendirdi. Aslında ikinci el de olur benim için fakat gaziantep te ve çevre illerde istediğim motorsikletin ikinci eli yok. dolayısıyla biraz elimiz mahkum sıfır'a. inşallah bütçeyi ayarlayabilirsem yıl sonu gelmeden bu işi bitirmek istiyorum.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi teşekkür ederim. Ümit veren konuşmaların beni daha da cesaretlendirdi. Aslında ikinci el de olur benim için fakat gaziantep te ve çevre illerde istediğim motorsikletin ikinci eli yok. dolayısıyla biraz elimiz mahkum sıfır'a. inşallah bütçeyi ayarlayabilirsem yıl sonu gelmeden bu işi bitirmek istiyorum.
    Sıfırlarda kredi kartına peşin fiyatına taksit kampanyaları var haberin olsun

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı kizil_atli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- şimdiye kadar hiç motor kullanmadıysan ehliyet kursundaki tüm direksiyon derslerine gidersen daytonayı da kullanabilirsin. Ancak ben yine de motosikletin fiziksel tepkilerini anlayabilmen için toplamda şöyle bir 3 saat kadar scooter tarzı vitessiz bir motorla tecrübe yaşamanı tavsiye ederim. Çünkü alacağın motor seninle birlikte 250kg olacak ve bisikletteki gibi dengen bozulduğunda ayağını yere basıp hem kendinin hem bisikletin kütlesini kontrol ettme şansın olmayacak. Gücü ve kütleyi gaz ve fren ile kontrol edeceksin beden gücünle değil. Bu sebeple bir motosikletin hangi gaz ve fren hareketine hangi tepkileri verdiğini motor beceri haline getirmen lazım.

2- Ben sıfır aldım sıfır tavsiye ediyorum. 300km lik ilk bakıma kadar ufak tefek vida gevşemesi sağdan soldan ses gelmesi gibi şeyler oluyor ancak ilk bakıma gittiğinde usta motoru a dan z ye rayına oturtuyor işte o zaman tadından yenmiyor.

3- Bence motoru şimdiden al ve 12 taksit yaptır kredi kartına. Kış bitene kadar yarısını ödemiş olursun seni yormaz. Hem de benim yaptığım hesaplamalara göre taksitli almak arada vade farkı olsa da daha karlı.

Ek madde: Motosiklete bineceksen arkadaşım full+full koruma kullanacaksan başla. Motosiklet bir kask bir mont işi değil bence. Korumalar için ise minimum 600 lira ayırman gerekecek. Kask mont eldiven dizlik sırt koruması ve ayakkabı bence bu işin olmazsa olmazları.
    Haklısınız hocam güvenlik en önemli unsur. sonucta canımız'ı emanet ediyoruz. Ayrıca uzun süredir araç şoförlüğünden öğrendiğim bişey varsa o da sizin ne kadar yetenekli ve iyi bir sürücü olduğunuzun bi önemi yok eğer karşıdaki duyarsız, saygısız, trafik kurallarından ve emniyetten bi haber biriyse.

12 ay beni zorlar ama 24 ayda kurtarırım gibime geliyor bakalım finansmanı bi ayarlayabilirsem inşallah

Sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sinan Elgin
    SİGORTACI
     Regal Raptor 250E-6C
     İSTANBUL-ŞİŞLİ ( AVRUPA YAKASI )
    Beğenmiş
    4
    Beğenilmiş
    3
    Aşırı zor bir şeyi yok abi yani tamamen pratiğe kalmış bir olay tek sıkıntın vites sorunu olur onuda 2-3 kez sürüşünde alışırşın

sancar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ilker sancar
    finans
     RR DYTN 350
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bende senin gibiyim dostum antalyaya taşındıktan sonra motor sevdası başladı ilk işim ehliyet kursuna yazılmak oldu ilk tecrübeyide kursta aldım kanına işlediyse hiç bekleme, Bir hafta sonu eşime motor bakmaya gidiyorum diye haber verdim 3 saat sonra 350cc daytona için telefonda kredi kartı bilgilerini alıyordum ))

dehabozkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deha bozkan
    sporcu
     regal raptor dd 250 e9
     manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kardesm bence en kucuk cc ıle basla baslangıc motoru olarak

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dehabozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesm bence en kucuk cc ıle basla baslangıc motoru olarak
    Hocam en küçüğü 250 cc zaten istediğim motorun :D mecburuz 250 cc ye:|

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)