Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    vahdet1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vahdet yılmaz
    askeri personel
     regal raptor dd250 e9
     osmaniye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Arıza yardım

Arkadaşlar DD 250 E-9 aldım ama acemiyim motor konusunda 1 hafta önce yağını değiştirdim ve motorumu garaja park ettim herhangi bir sorun yoktu ama şimdi marş basmasına rağmen birtürlü çalışmıyor,buralarda ragalden anlayan usta yok ama yinede bir usta getirdim.o da pek birşey söylemedi karbüratöre su kaçmıştır dedi baktı ama su yok,daha sonra sibop kesmiş olabilir,söküp bakmak lazım dedi geçen hafta ilk başta motorum çalışmış ama bir süre sonra stop etmişti.ne yapmam gerekir.Bu arada benim gibi acemilere bilmemiz gerekenleri söylermisiniz...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı vahdet1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar DD 250 E-9 aldım ama acemiyim motor konusunda 1 hafta önce yağını değiştirdim ve motorumu garaja park ettim herhangi bir sorun yoktu ama şimdi marş basmasına rağmen birtürlü çalışmıyor,buralarda ragalden anlayan usta yok ama yinede bir usta getirdim.o da pek birşey söylemedi karbüratöre su kaçmıştır dedi baktı ama su yok,daha sonra sibop kesmiş olabilir,söküp bakmak lazım dedi geçen hafta ilk başta motorum çalışmış ama bir süre sonra stop etmişti.ne yapmam gerekir.Bu arada benim gibi acemilere bilmemiz gerekenleri söylermisiniz...
    Merhaba Vahdet aramıza hoş geldin yeni motorun hayırlı olsun
    motoru çalışır bıraktığına göre sibop kesme değildir o büyük ve pahalı bir işlem bunu söyleyen o ustaya güvenmedim
    elektirikle ilğili olabilir
    1-elcik kumandasındaki kırmızı stop düğmesi kapalı kalmış veya elektiriği geçirmiyor olablir
    2- motor yan ayak sensörün bağlıysa ayak açıkken çalışmaz veya sensörü oksit yapıp elektiriği geçirmeyebilir
    3- bujilerde oksitlenmiş veya bozulmuş elektiriği geçirmiyor ateşlemiyor olabilir
    4- bujilere elektirik geliyormu kontrol etmek lazım gelmiyorsa beyin arıza yapmış olabilir

hepsinden önce işi bilen bir usta bulman lazım bu dediklerimi kolayca kontrol edip sorunu bulacaktır kolay
    gelsin
    Not: kendini tanışma başlığında biraz tanıtırsan seviniriz

vahdet yılmaz
    askeri personel
     regal raptor dd250 e9
     osmaniye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bilgi için teşekkürler Celil;
    -Elcik kumandasındaki kırmızı stop düğmesini kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yoktu,
    -Motor yan ayak sensörünü kontrol ettim kapalı durumdaydı ama dediğin gibi oksitlenme yapmış olabilir,
    -Aldığım kişi bujiyi yeni değiştirdiğini söylemişti,ama kapalı sistem olduğunu söyledi usta onada bakacak.
    İnşallah büyük bir sorun değildir.bu arada Osmaniyede yaşıyorum en azından birkaç aydır burada yaşıyorum,memurum,daha önceki çalıştığım yerlerde motoru olan arkadaşlardan bana bulaşmıştı bu hastalık ( iyi anlamda ) ilk fırsatta bu motoru aldım hoşuma gitti daha öncede kullanmıştım zaten,2010 model 6800 km de bir alet bu.ve ilk göz ağrım....

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Büyük sıkıntı olacağını düşünmüyorum inşallah ugraştırmaz kolayca halledersin
    ilk motorun keyfi çok başkadır

EMRE TUNA
    kamu yöneticisi
     regal raptor 250 spider
     tekirdağ çorlu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    üsta oto akucuye git akunun suyu bitmiş senin dolduttur kaynattır dolumda 3 alsınlar dolumu 20 dk suyu kaynattır sorunun gececek

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Vahdet kardeşim ayaklıktaki devre kesici gerçekten sıkıntılı onun bağlantısını sökmen senin gerekebilir. O parça çok çabuk temassızlık ediyor

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bence olay tamamen akü ve akünün cevresindeki kablolardan kaynaklanıyor. motoru vurdurmaya çalış. 2. vitese at sonra yokuş aşağıya vurdur. eğer çalışırsa. elektrikçiye gidip aküye giden kabloları kontrol ettir..

vahdet yılmaz
    askeri personel
     regal raptor dd250 e9
     osmaniye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar sağolun motorumu tamir ettirdim ateşleme sisteminden miş bujileri değişti karbüratör temizlendi ve şuanda herhangi bir sıkıntım yok yani kısacası motora 70 tl sıkışmış bilgileriniz için çok teşekür ediyorum iyi akşamlar

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı vahdet1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sağolun motorumu tamir ettirdim ateşleme sisteminden miş bujileri değişti karbüratör temizlendi ve şuanda herhangi bir sıkıntım yok yani kısacası motora 70 tl sıkışmış bilgileriniz için çok teşekür ediyorum iyi akşamlar
    Vahdet geçmiş olsun kolay çözülmesine sevindim şimdi motor keyfine kaldığın yerden devam

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)