Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

kursa yazıldım ve motor üstünde pratiğe başladım :)

Evet bende dün motorsiklet dersine başladım sonunda sadece tramvay vagonu servis alanına giden bir yolda ( yolda neredeyse hiç trafik yok 1 saatte 3 araç geçti zaten uzunluğu 100-150 m arası ) yarı otomatik 100lük bir kuba scooter kullandım:mrgreen: ellerimin ve yüzümün donmasını saymazsak gayet keyif aldım diyebilirim O motor o kadar keyifliyse kimbilir garajda yatan daytonayı kullanmak nasıldır diyede dünden beri düşünüyorum

çok şükür düşmedim, hatta ilk kez motorsiklet kullanan birine göre gayet iyi olduğumu söyledi motorsikletin sahibi. yanlız yarı otomatik olduğundan kalkış çalışamadık.. yol çizgilerini referans alarak çizginin üstünde düz gitme pratiği, kesik çizgilerin arasından çizgilere değmeden geçme pratiği, yavaş gitme ve dönme pratiği yaptım. Birde vites geçişi çalıştım. Yarı otomatiklerde de vites olduğundan sol ayağımı vites değiştirmek için kullandım. Zaten araç kullanan birinin vites değiştirme mantığını kavramada sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

Hasılı Motosiklet nedir tanıma aşamasındayım henüz yani daha "M" sindeyim işin.

Sürücü kursuna da yazıldım. Motor başında pratik eğitim veren bir kurs bulmak zor oldu ama neyse ki hallettim. Onlarda sınavdan 15 gün evvel direksiyon derslerine başlıyorlarmış ve sınav aracıyla veriyorlarmış eğitimi. Kursun eğitimlerine kadar denge, viraj gibi konuları halledersem şubat sonundakİ sınavda sorun yaşamayacağıma inanıyorum. Bakalım kalkışıda öğrenirsek gerisi pratik ve tedbir.

Herkese selamlar

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Mehmet tebrik ederim çok istikrarlı gidiyorsun maşallah kolay gelsin

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet tebrik ederim çok istikrarlı gidiyorsun maşallah kolay gelsin
    Teşekkürler Celil abikeşke vakit olsa ben hergün zaman ayırırım motosiklete ama napalım ancak hafta sonları olabiliyor çalıştığım için[smilie=greencolorz: İş yerinde kendimi motor üstünde gibi düşünüp el ayak hareketleri falan çalışıyorum bazen, biri görse napıyor delirdi der kesin ama sevgi işte insanın içinden geliyor:mrgreen:

İnşallah kısa zamanda kavrayıp yaza biraz yol yapmak istiyorum, çok uzak değil ama maraş, urfa, iskenderun, antakya gibi 2 - 3 saatlik yerler.. belki böyle yollar yapar tecrübe kazanırsam sizler gibi uzun turlar yaparım bende bi gün:D

Şurası bir gerçek bu forum olmamış olsa bu kadar zevk almadım bu işten. iyi ki varsınız forumdaşlarım.

Selamlar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler Celil abikeşke vakit olsa ben hergün zaman ayırırım motosiklete ama napalım ancak hafta sonları olabiliyor çalıştığım için[smilie=greencolorz: İş yerinde kendimi motor üstünde gibi düşünüp el ayak hareketleri falan çalışıyorum bazen, biri görse napıyor delirdi der kesin ama sevgi işte insanın içinden geliyor:mrgreen:

İnşallah kısa zamanda kavrayıp yaza biraz yol yapmak istiyorum, çok uzak değil ama maraş, urfa, iskenderun, antakya gibi 2 - 3 saatlik yerler.. belki böyle yollar yapar tecrübe kazanırsam sizler gibi uzun turlar yaparım bende bi gün:D

Şurası bir gerçek bu forum olmamış olsa bu kadar zevk almadım bu işten. iyi ki varsınız forumdaşlarım.

Selamlar.
    Kısa sürede bu işi kavrayıp başaracağına eminim yaza rahatlıkla kısa mesaferde alışarak ustalaşdıkçada daha uzak mesafeler gezer tadını çıkartırsın

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)