Alıntı emrahss Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı müslüm baba Nickli Üyeden Alıntı
Barış gibi her gün bir sürü insan ölüyor keşke diğer ölen insanlar içinde bu kadar tepki verilebilseydi ama ne yazıkki onların sesleri çıkmıyor çünkü medyatik değiller.

BARIŞ VE BARIŞ GİBİ PİSİ PİSİNE SORUMSUZ SORUMLULAR YÜZÜNDEN ÖLEN KARDEŞLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.
Katılıyorum ama bir şey diyeceğim, kazada hatalı olan Barış, trafik raporuna göre ve görüldüğü kadarıyla. Kamyon şoförü kavşağa yaklaşırken hız kesmediği için hatalı ancak asli kusur Rahmetlide, daha doğrusu kız arkadaşında, üstelik çok geniş bir kavşak, pek de kazaya elverişli bir yer değil. Konunun akışını değiştirdim mi bilmiyorum ama bu da bir gerçek. O kızın hatasından dolayı bir kamyon şoförü de hem üç kişinin katili pozisyonuna düştü, hem de içeride şimdi.
Emrah komutanım yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, kazanın olduğu yeri ben çok iyi biliyorum ayrıca mesleğim icabı bu ve buna benzer çok şey yaşadım, belki biraz teknik bir konu ama o kavşakta eskiden trafik ışıkları vardı neden bilinmez akıllının biri kaldırdı o ışıkları ve yol hız yapmaya elverişli bir yol, direksiyona çıkan herkesin yol tecrübesi aynı değildir ve ehliyet alırkende bu eğitimler ne yazıkki verilmemektedir, şu anda ehliyeti olan herkesi almanyada veya ingilterede yeniden ehliyet sınavına soksalar yemin ediyorum % 80 i asla ehliyet alamaz. Ben ileri sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra kendimden utandım meğer yıllarca o kadar insanın canını tehlikeye atmışım araba kullanmak aynen uçak kullanmak gibi çok incelik ister şimdi bana bir çoğunuz hadi canım sende geçeceksin direksiyona vereceksin vitese basacaksın gaza gideceksin bunun neresi incelik ister.

Size öğrendiğim şeylerden sadece birini söyliyeyim, ayna kontrolü hocam dediki yol bomboş arkanda da önündede kimse yok sen yinede 15 sn de bir önce sol sonra dikiz sonra sağ aynana bakacaksın neden biliyormusunuz arkandaki yol durumunu beyin kaydediyor önünde ani bir durum olsa sağa mı kaçacaksın solamı buna o anda beyin karar veriyor ve sen kazadan kurtuluyorsun.

EVET ARKADAŞLAR ASLA 4 SAATTEN FAZLA ARAÇ KULLANMAYIN SÜREKLİ 100 KM DEN FAZLA YOL GİTMEYİN EN UFAK MAHMURLUK ÇÖKSE BİLE HEMEN KENARA ÇEKİP DURUN AYNALARINIZI MUTLAKA KONTROL EDİN SÜREKLİ FARLARINIZ AÇIK GİDİN VE RAHMETLİ DEDEMİN TAVSİYESİ ARABANIZI FRENİ PATLAMIŞ ARABA GİBİ KULLANIN.

çok detaylı bir konu burada fazla uzatmayalım ama isteyene bu konuları detaylı anlatırım.