Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

egsoz kararması sorunu ve çözümü

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Elimden geldiğince tüm yazılarımda sizlerle öğrendiklerimi paylaşmaya çalıştım hep. Yine o çizgide bir yazı olacak. Çünkü bilgi paylaşıldıkça çoğalır prensibine inanan birisiyim.

Malumunuz sıfır bir daytona sahibiyim. Acemi bir motosiklet sevdalısıyım. Sürekli bir arkadaşımla gerek kendi motosikleti gerek benim daytonayla çıkıp mümkün olduğunca pratik yapmaya çalışıyorum.

Geçtiğimiz salı günü daytonamla çalışıp kapalı garaja koymaya geldiğimizde sol egsoz borusunun ince kısmının ( aradaki ince eklentiden sonraki asıl egsoz borusunun ince kısmı ) nar gibi kızardığını ve soğuduğundada nikelajı sararttığını gördüm. Hemen Celil abiyi aradım tabi

Celil abi bana egsoz kızarmasının ( egsozun ortasındaki her iki taraftan vidalı 15 cm lik parçanın içinde bulunan bir parça olan ) katalitik konvertörün çıkarılmadığı için olabileceğini, bir başka motorsiklet tamircisiyse egsoz susturucu peteklerin tıkanmış olabileceğini söyledi.

Bendenizde gidip koçtaştan 40 TL vererek bir alet takımı satın alıp egsozları söktüm ve içlerinde ne katalitik konvertöre ( bunu regal raptor satıcıları makineler türkiyeye girer girmez sökerlermiş meğerse aslında avrupa normlarına göre bunu koymadan egsoza regal raptor fabrikası satış yapamıyormuş ) ne de susturucu peteklerinde bir tıkanmaya rast gelmedim.

Neyse bugün bir motor servisine gittik. Yanlız makine yolda giderken ciddi çekişten düştü. gitmeye çalışıyor ama takati yok gidemiyor görmeliydiniz birde üstünde iki kişiyiz. Güç bela servise vardık.Usta biraz inceledi egsozlara baktı hemen bunun sol motoru çalışmıyor buji yanmış olmalı dedi. Bujiyi 15 TL karşılığında değiştirdi. Bir test sürüşü yaptı geldi bu tamam dedi.

Gelelim can alıcı soruya,

Dedimki ustam bunu yeni aldım hepi topu 20 km yol yaptım neden bu böle oldu dedim. Ustada yarım jiklede kullanmışsın bu yüzden dedi ve doğrusunu öğretti. Evet arkadaşlar kendi bilgisizliğim bana 15 TL ye ve kararmış bir egsoza mal oldu. bilmeyen arkadaşlara sıkıntı olmasın diye bende burada açıklayım kısaca ki sizlere birşey olmasın. Bizim motorlarda jikle kolu 3 kademe. Bu kol bi metal kulakçığı kaldırıp indiriyor. Kolu depoya dogru yukarı kaldırdığınızda o metal kulakçığın indiğini göreceksiniz. o zaman jikleniz kapalı. orta kademe de olunca kol, yarım jikledesiniz. Tam aşağı egsoza doğru indirdiğinizde kulakçık kalkacak tam jikle açık olacak.

Ustanın ifadeleriyle: Tam jikle açıkken motoru çalıştırıp bir süre sonra yarım jikleye geçeceksiniz birazda öle rölantide çalışınca jikleyi kapatıp yola öyle çıkacaksınız. Jikle açıkken veya yarı açıkken motosikleti hareket ettirmeyeceksiniz.

Ustaya da sordum nasıl motosiklet dedim. Bu fiyata güzel motor dedi. Ustadan da onayı aldık yani.

Evet arkadaşlar umarım faydalı olmuştur. Selamlar herkese.Kazasız belasız sürüşler.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Geçmiş olsun mehmet biz hep egsozda tıkalı bir yer olasılığına takıldık ama usta doğru teşhisi koymuş jikle açıkken karbiratör zengin karışım yapıp daha yüksek ısı yaratıyor oda eksoza vurdu demekki

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun mehmet biz hep egsozda tıkalı bir yer olasılığına takıldık ama usta doğru teşhisi koymuş jikle açıkken karbiratör zengin karışım yapıp daha yüksek ısı yaratıyor oda eksoza vurdu demekki
    Aynen öyle celil abi

EMRE TUNA
    kamu yöneticisi
     regal raptor 250 spider
     tekirdağ çorlu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    üstat birde benden pratik bir bilgi motorun demir parlak bolumlerını paslı veya kararmıssı cola dokun ama asıdı kacmamıs olması lazım bıraz bekleyıp sılın tertemız ve prıl prıl oluyo :D

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı SÜRÜCÜ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstat birde benden pratik bir bilgi motorun demir parlak bolumlerını paslı veya kararmıssı cola dokun ama asıdı kacmamıs olması lazım bıraz bekleyıp sılın tertemız ve prıl prıl oluyo :D
    İlk firsatta deneyeceğim hocam teşekkür ederim bilgi icin

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Ayni sorunu herkez yasiyo sanirim bendede aynisi olmustu sagolsun abilerimiz ilk bulusmada yardimci oldu

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Bir yerden şunu duymuştum "egsoz kararmış ise makine sağlıklı çalışıyordur..."

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

SERDAR KAYACIK
    EKLEKTRONİK
     XVS-650 DRAGSTAR
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Buji kesmiş makinada tek silindir ile asla yola devam etmeyin,motoru elinize alırsınız.Bizzat denendi
    Olanaksız bir yerde veya durumda iseniz motoru hiç zorlamadan servise ulaşmaya çalışın

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı UCANLAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buji kesmiş makinada tek silindir ile asla yola devam etmeyin,motoru elinize alırsınız.Bizzat denendi
    Olanaksız bir yerde veya durumda iseniz motoru hiç zorlamadan servise ulaşmaya çalışın
    Valla hocam mecburen öle oldu geçen defa ama inşallah bidaha olmaz bilgisizliğimizden başımıza bu geldi[smilie=greencolorz: Çok şükür atlattık en az zararla diyelim. Allah cümlemizi böyle sıkıntılardan korusun

sancar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ilker sancar
    finans
     RR DYTN 350
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Aynı sorun benim sol susturucuda da var, söktüm herhangibir tıkanıklık göremedim servisine götürücem hafta sonu.. ilk bakıminda sol bujisi degismisti benimkinin.. bakalım..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)