Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Erman Şencan
    Bilgi İşlem-Sistem ve Ağ Uzmanı
     RR DD250e-9b Classic
     İstanbul - Bakırköy (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    816
    Beğenilmiş
    292

merhaba ilk sorunlarım :)

Geçenlerde benzin bitmiş farkına varmamışım yolda kaldım o anlık panikle(işe çok geç kalmanında etkisiyle) baya bi marşa basmıştım 5dk minimum.
    Sanırım bu sırada aküyü bitirdim veya akünün yanındaki marş rölesinde birşeyler oldu (veya çok başka bir sebep) ( yedek depoya alınca direk çalıştı bu arada :D )
    şu an vitesteyken debriyajlı hiç ses gelmiyor ne akü ne o röleden, debriyaj çekip boşa aldığımda aküden "çıt" sesler geliyor ama "marş" sesi iç yok, boğulma falanda yok sadece o ses.
    bundan 3 4 ay önce aynı sorun olduğunda akün zayıf denmişti yeni akü aldık taktık herşey tamam..
    çocuk ( evet ne yazıkki normal usta ) kontrol etti şarj dinamosunda birşey yok aküyü şarj ediyor motorun dendi sevindik..

Hafta sonu baktım kendim birşey yok, marşa basarken röleye falan vurdum ama yine tık yok..
    bu sorun 3. ye oluyor ilk aküde arada yapıyordu sonrasında arası falan kalmadı düzeldi.

Bir ikinci sorun ise sol önden gelen zincirimsi ses, önde regal amblemi kırıktı söktüm hatta anahtarlığımdan mı geliyor acaba radyatöre değiyor diye anahtarlığı bile söktüm banamısın demiyor boştayken herşey güzel lakin vitese takıp yürürken zincir sesleri var, ve sanmıyorum ki tekerlek zincirinden olsun, motorun içinden.

Nelerdir kaça patlar "adam gibi servisinde"
    egzantrik ( doğru yazdım sanırım) zinciri zamanla uzar gibisinden birşey söylemişti aynı modele sahip bir amca kırmızı ışıkta rastladığımda yaklaşık 3 5 gün önce.
    ve ilk motor olduğundan viteslerin içine etmemiş olmamı ön görmüyorum bile, yağ değişim zamanı geldiğinde vitesler geçmez, özellikle 2. ye takmak zorlaşır birden boşa alır, çok geciktiyse km. motor yağı için -bir iki kere yaptı gerçi- 3bine yakın kullanmıştım aynı yağla 3. 4. viteslerde bile sıfıra atabiliyor.

nedense motora baktığımda içime birşey doğmuşsa o patlak veriyor gaz telinden tutun lambalarına kadar, aldığımdan beri kiminin marş taşağı dediği haftasonu araştırdıktan sonra marj rölesi olduğunu öğrendiğim parça bana pek bi eski bir sorunlu geliyor, görünüşte yok ama his işte )
    ayrıca bu röleden çıkan kablo tam altta takip ettim sıyrılmış kablosu tellerinde kopma yok ama....

rölenin muadil fotoğrafı bu.. tabii sorun başka birşeyde olabilir, o tık tık tık elektriksel ses aküdende gelebilir..
    ve sürekli gevşediği için cam sigortayı binlerce laf sonrası ustaya değiştirttim garip plastik birşey taktı çip gibi bantladı etti tavsiye ederim sorununuz varsa o meledle.

Çalıştığım için bazen paragraflar arası iş ile uğraşabiliyorum kopmalardan affola

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Erman anladığım kadarıyla bir akü basmıyor bitmiş gibi makinayı 3 hafta veya daha uzun süre çalıştırmıyorsan akü olduğu yerde biter 10-15 günde bir çalıştırıp aküyü doldurmak lazım bunun dışında şarzda sıkıntı olabilir tekrar kontrol etsinler
    marş motorunun üzerindeki giriş kablosunun vidası gevşek veya oksit yapmış olabilir geçirmezse yine tık tık yapar ama marş basmaz
    yağ değişim süresini 2500 km yi geçirme viteslerde zor geçişe sebep olur viteslerin zor geçişine bir başka sebepde debriyaj ayarı istiyorda olabilir
    zırıltı sesi zincir ayarın gevşekse zincirden gelebilir o değilse ön taraftan geliyorsa fan motorunun nikalaj çerçevesindede gelebiliyor egzantirik zinciri sesi motor bloğunun içinden geldiğinden zırıltı şeklinde gelmez boğuk hışırtı gibi bir ses yapar onun teşhisini usta koyabilir kolay gelsin

Erman Şencan
     RR DD250e-9b Classic
    Beğenmiş
    816
    Beğenilmiş
    292
    Hmm teşekkürler..
    Akü canavar gibi ama sanırım marş için yeterli güçte değil çünkü ışıklarım eski tip camdan sigortaya göre çok daha iyi..
    her ne kadar sürekli arka tesisatta ampül patlasada.. ya galiba artık ali ustaya şöyle kafadan bi 700 800tl ayırıp bırakmalı şu motoru bahar öncesi düşünüyordum ama biraz daha erkene almalı.

ayrıca nisan ayından bu yana 2 akü değiştirdi motor.. ilki benim hatam ve galiba bu seferkide değişirse benim hatam olacak, bi öğrenemedim marşa az basmayı
    Konu Erman tarafından (17.February.2014 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Erman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hmm teşekkürler..
    Akü canavar gibi ama sanırım marş için yeterli güçte değil çünkü ışıklarım eski tip camdan sigortaya göre çok daha iyi..
    her ne kadar sürekli arka tesisatta ampül patlasada.. ya galiba artık ali ustaya şöyle kafadan bi 700 800tl ayırıp bırakmalı şu motoru bahar öncesi düşünüyordum ama biraz daha erkene almalı.

ayrıca nisan ayından bu yana 2 akü değiştirdi motor.. ilki benim hatam ve galiba bu seferkide değişirse benim hatam olacak, bi öğrenemedim marşa az basmayı
    En kötü akü en az 2 sezon gider makina zor çalışıyorsa aküye yüklenmişsin ama önce zor çalışma olayını çözmen lazım
    Arka ampül patlatma huyu hepimizde var
    uygun bir zamanda tüm sıkıntılarını liste yap ver ali ustaya baksın toparlasın

Erman Şencan
     RR DD250e-9b Classic
    Beğenmiş
    816
    Beğenilmiş
    292
    görünen manifolt var lastik parçası değişecek çatlak çatlak hep onu söylemişti ali usta zaten..
    sağ sol kumandalar değişecek solda sellektör yok sağ taraf komple kırıldı gaz telim geriye otomatik gitmiyor vs. vs.
    bu tarz ufak şeyler çok var aslında da önce önemli olanları yaptırayım diyorum, varsa sorun yürüyen aksam vs. gibi

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    görünen manifolt var lastik parçası değişecek çatlak çatlak hep onu söylemişti ali usta zaten..
    sağ sol kumandalar değişecek solda sellektör yok sağ taraf komple kırıldı gaz telim geriye otomatik gitmiyor vs. vs.
    bu tarz ufak şeyler çok var aslında da önce önemli olanları yaptırayım diyorum, varsa sorun yürüyen aksam vs. gibi
    manifolt boğazları çalışmayı çekişi yakışı direk etkileyen bir parça ordan başla yürürü öncelikli olmak üzere diğer yerleride paran yettiğince toparlarsın kolay gelsin

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Marş Taşağı nedir ? :mrgreen:

nedense motora baktığımda içime birşey doğmuşsa o patlak veriyor gaz telinden tutun lambalarına kadar, aldığımdan beri kiminin marş taşağı dediği haftasonu araştırdıktan sonra marj rölesi olduğunu öğrendiğim parça bana pek bi eski bir sorunlu geliyor, görünüşte yok ama his işte )
    RR-ANKARA
    FAK85

Erman Şencan
     RR DD250e-9b Classic
    Beğenmiş
    816
    Beğenilmiş
    292
    Alıntı End Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marş Taşağı nedir ? :mrgreen:
    Marş rolesi işte :D

ona marş taşağı dedi usta :D

Ayrıca en fazla 1 gün kullanmıyorum motoru o da bozdulmuşsa ve pazar gününe denk gelmişse :D

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Marş dalgasının altındaki parçalar sanırım :mrgreen:

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yetkili ağızdan açıklama bekliyoruz

Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marş dalgasının altındaki parçalar sanırım :mrgreen:
    RR-ANKARA
    FAK85

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)