Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

rotenas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Muhammet Ercan
    Öğrenci
     Yok
     Balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question DD 150E-2f İhtiyaçlarımı Karşılar mı?

Haftalardır araştırma içersindeyim ve bütçemde değişiklikler oldu. Geçen hafta konu açmıştım ancak bu sorunum biraz daha farklı. Daytona 250 istiyordum ama 36 aya bölen hiç bir yer bulamadım. Bölüyorum diyenlerde fiyatı On bin liraya kadar çıkarıyor kredi çekeriz adınıza diye. İkinci el bakayım dedim ama şehir dışından gidip bakmam, almam olanaksız gibi görünüyor. Hem ehliyetim yok hem de pek fazla bilgim. 3900-4000 TL peşin olarak sıfır 150lik RR almayı düşünüyorum ama bir gözüm hep daytonada. Ben 175 boyunda 56 kilo 18 yaşındayım. Ehliyet masrafları, sigorta, kask vs. daha masraf çıkacağı için en fazla 4000 nakite kadar verebiliyorum. Taksit olursa 6000-7000 zorlayabilirim sanırım. Ben şehir içinde sık sık kullanabileceğim, ara sıra şehir dışına çıkabileceğim, bakımını aksatmadığım sürece masraf çıkarmayacak bir chopper istiyorum. Balıkesir'de yaşıyrum, İstanbulda Kuba superlight200'ü peşin fiyatına 36 aya böleriz dedi bir mağaza. Orasıda kredi filan dedi gelip imza atmanız gerekiyor dedi ancak peşin fiyatına veriyoruz dedi. Biliyorum siz sıcak bakmıyorsunuz Kuba'ya ancak kullanan 2-3 kişiye sorduğumda gayet memnun oldularını söylediler. Son zamanlarda Kuba'nın kendisini geliştirdiğini eksiklerini giderdiğini söyleyenler oldu. Bana bir yol gösterir misiniz?

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Teknik konusunda yorum yapabilecek durumda değilim. Tecrübeli arkadaşlar zaten gerekeni yazdılar ve yazacaklardır.

Benim sana tavsiyem;
    Cebinde olanla alabileceğin seni tatmin edecekse o zaman al.
    Aldıktan sonrada kesinlikle geriye dönüp keşke şunu alsaydım diye de düşünme.
    Yoksa mutsuz olursun.

Birçok şehirde çok farklı markalara ait hava soğutmalı motorlar kurye motoru olarak dolaşıyor. Sen bunlardan daha fazla km yapabilecek misin?
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Ömer Abinin dediği gibi, iki motor arasında baya fark var ne şekilde kullanacaksın onu belirt.

Mesela şehir içi günde 50 km yol yapıyorsan 150 işini görür ama haftasonu uzarım 150-200 km yol yaparım diyorsan 150 seni üzer. bir de kulüp vs takılacaksan 150 ile yetişemezsin motor hemen şişer.

Bence o paralara 250 cc den aşağı düşme. İkinci el aklına yatan bi 250 lik al, en kötü senaryo bile olsa sana en fazla 1000 tl masraf açar. Tecrübe edineceksin sonra zaten kararını vereceksin.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Muhammet Ercan
    Öğrenci
     Yok
     Balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question

Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ömer Abinin dediği gibi, iki motor arasında baya fark var ne şekilde kullanacaksın onu belirt.

Mesela şehir içi günde 50 km yol yapıyorsan 150 işini görür ama haftasonu uzarım 150-200 km yol yaparım diyorsan 150 seni üzer. bir de kulüp vs takılacaksan 150 ile yetişemezsin motor hemen şişer.

Bence o paralara 250 cc den aşağı düşme. İkinci el aklına yatan bi 250 lik al, en kötü senaryo bile olsa sana en fazla 1000 tl masraf açar. Tecrübe edineceksin sonra zaten kararını vereceksin.
    İlk motorum olacağı için şehir dışına ne sıklıkla çıkarım bilemiyorum ama her hafta gezebilecek birisi değilim. ayda yılda bir. Günlük yaşamda ise şehir içi günlük ortalama 7-8km geçmez. Okul ile ev arası 1,5 km. zaten. Onun dışında çarşı turlarıda fazla uzayamaz küçük bir yer burası çünkü. Ama dediğiniz gibi en kötü senaryo bile 1000 lirayı geçmez diyorsanız ikinci el düşünülebilir gerçekten. Ancak dediğim gibi şehir dışından ehliyetim olmadığı için getirmem çok sorun.
    Konu rotenas tarafından (17.February.2014 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı rotenas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk motorum olacağı için şehir dışına ne sıklıkla çıkarım bilemiyorum ama her hafta gezebilecek birisi değilim. ayda yılda bir. Günlük yaşamda ise şehir içi günlük ortalama 7-8km geçmez. Okul ile ev arası 1,5 km. zaten. Onun dışında çarşı turlarıda fazla uzayamaz küçük bir yer burası çünkü. Ama dediğiniz gibi en kötü senaryo bile 1000 lirayı geçmez diyorsanız ikinci el düşünülebilir gerçekten. Ancak dediğim gibi şehir dışından ehliyetim olmadığı için getirmem çok sorun.
    Sevgili rotenas,

Naçizane bende görüş belirtmek isterim.

Öncelikle Allah gönlüne göre versin. Hayalindeki makineye kavuşmanı bende isterim ki daha genç bi kardeşimizsin önünde uzun yıllar var kavuşmaman için bir sebep göremiyorum. Kim bilir belki ilerde raptor a değil kawasaki ye suzukiye binersin.Onun için bence çok fazla acele etme derim.Y ada sana şöyle bir seçenek sunabilirim. 4.000 TL bandında sıfır olarak alabileceğin tvs apache rtr 150 ( sürmesi çok rahat ve keyifli bir motor bence gerçekten denemeni tavsiye ederim. ) , honda cbf 150, yamaha ybr 125 tarzı motosikletler senin yapacağın km lerde seni üzmeyecektir.Yani kuba almaktansa kesinlike tvs al derim.

Ama ben illa ki cruiser motosiklet istiyorum diyorsan bişe diyemem çünkü ne yazık ki 10.000 TL üst limit olacak şekilde şekli şemali regal raptor daytonadan daha güzel olan cruiser yo ksıfır olarak bana göre.

Şunu da ekliyim. sırf motosiklet almak için motosiklet alma. Çünkü -biraz ayıp olacak ama- bu durum bir kızı severken, bambaşka bir kızla birlikte olmaya benzer.Keyif alamazsın aklın öbüründe kalır sürekli.Ya biraz bekle para biriktir istediğini al ya da sağlam bir küçük vitesli motosiklet al keyfini sür ve kaliteyi yaşa.

Birde Boyun 175 cm kilon 56 imiş. Benim motosiklet tecrübem hepsi hepsi 2 aydır var. Senin motosiklet tecrüben nasıl bilmiyorum.Almak istediğin daytona sahibiyim bende ve Benim boyum 170 cm ve kilom 80 yaşımda 30. Bahsettiğin Makine 190 kg. Yani ağır baya. Bazı zamanlarda geriye itmeye çalışıyorum manevra yaparken zorluyor gerçekten kemikleri oturmuş 30 yaşında bir adam olarak beni. Sen bence bunlarıda hesapla alırken.Almakla bitmiyor araba gibi değil ve bazen kuvvet gerektiriyor.

Tekrar Allah gönlüne göre versin ve inşallah kalbinde yatan aslana kavuşursun diyip bitireyim

Muhammet Ercan
    Öğrenci
     Yok
     Balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question

Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili rotenas,

Naçizane bende görüş belirtmek isterim.

Tekrar Allah gönlüne göre versin ve inşallah kalbinde yatan aslana kavuşursun diyip bitireyim
    Tavsiyeleriniz normal koşulda çok doğru, haklısınız ancak ben chopper sevdiğim için motor kullanmaya başlamak istiyorum. Motora hakimiyet konusunda da haklı olabilirsiniz. Balıkesir'de eneyerek almak mümkün değil maalesef öyle de bir eksi var.

Atilla Harun YILDIRIM
    Ayakkabi
     DD 250E-6C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    kardesim bende dd-150 kullanıyorum benimde başlangıç motorum oldu. şöyle söylim madem az kullanıcam diyorsun madem günde 6 7 km yaparım diyorsun benim fikrim 150'lik yeter derim. arkadasımda 250'lik var valla kafa kafaya gidiyoruz... ilk motor olucagından bence bir avantajı daha var 1. bakımı ucuz 2. vergisi az 3.radyatörde su varmı su kaçırıyormu. derdin yok hava sogutmalı çünkü :D... saolsunlar adamlar tüm regal raptor motorlarını ço güzel yaptıkları için şekil itibariyle çok güzel duruyorlar. yani bakan bi daha bakıyor ne yalan söylim. bence işini görür derim.. ucuzdan söyle bi 150 lik kapatırsan benim gibi 2100 km de 2013 model 3000 tl ye aldım.. fiyatlara baktıgında zaten ucuz oldugunu anlarsın...

bahtın açık olsun kardesim kendine dikkat et yeter. kullandıgın pekte önemli diil ;)

Muhammet Ercan
    Öğrenci
     Yok
     Balıkesir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question

Alıntı atillaharun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesim bende dd-150 kullanıyorum benimde başlangıç motorum oldu. şöyle söylim madem az kullanıcam diyorsun madem günde 6 7 km yaparım diyorsun benim fikrim 150'lik yeter derim. arkadasımda 250'lik var valla kafa kafaya gidiyoruz... ilk motor olucagından bence bir avantajı daha var 1. bakımı ucuz 2. vergisi az 3.radyatörde su varmı su kaçırıyormu. derdin yok hava sogutmalı çünkü :D... saolsunlar adamlar tüm regal raptor motorlarını ço güzel yaptıkları için şekil itibariyle çok güzel duruyorlar. yani bakan bi daha bakıyor ne yalan söylim. bence işini görür derim.. ucuzdan söyle bi 150 lik kapatırsan benim gibi 2100 km de 2013 model 3000 tl ye aldım.. fiyatlara baktıgında zaten ucuz oldugunu anlarsın...

bahtın açık olsun kardesim kendine dikkat et yeter. kullandıgın pekte önemli diil ;)
    Tam anlamıyla beklediğim cevap buydu çok teşekkür ederim Yardımcı olan herkese minnettarım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)