Geçenlerde benzin bitmiş farkına varmamışım yolda kaldım o anlık panikle(işe çok geç kalmanında etkisiyle) baya bi marşa basmıştım 5dk minimum.
Sanırım bu sırada aküyü bitirdim veya akünün yanındaki marş rölesinde birşeyler oldu (veya çok başka bir sebep) ( yedek depoya alınca direk çalıştı bu arada :D )
şu an vitesteyken debriyajlı hiç ses gelmiyor ne akü ne o röleden, debriyaj çekip boşa aldığımda aküden "çıt" sesler geliyor ama "marş" sesi iç yok, boğulma falanda yok sadece o ses.
bundan 3 4 ay önce aynı sorun olduğunda akün zayıf denmişti yeni akü aldık taktık herşey tamam..
çocuk ( evet ne yazıkki normal usta ) kontrol etti şarj dinamosunda birşey yok aküyü şarj ediyor motorun dendi sevindik..
Hafta sonu baktım kendim birşey yok, marşa basarken röleye falan vurdum ama yine tık yok..
bu sorun 3. ye oluyor ilk aküde arada yapıyordu sonrasında arası falan kalmadı düzeldi.
Bir ikinci sorun ise sol önden gelen zincirimsi ses, önde regal amblemi kırıktı söktüm hatta anahtarlığımdan mı geliyor acaba radyatöre değiyor diye anahtarlığı bile söktüm banamısın demiyor boştayken herşey güzel lakin vitese takıp yürürken zincir sesleri var, ve sanmıyorum ki tekerlek zincirinden olsun, motorun içinden.
Nelerdir kaça patlar "adam gibi servisinde"
egzantrik ( doğru yazdım sanırım) zinciri zamanla uzar gibisinden birşey söylemişti aynı modele sahip bir amca kırmızı ışıkta rastladığımda yaklaşık 3 5 gün önce.
ve ilk motor olduğundan viteslerin içine etmemiş olmamı ön görmüyorum bile, yağ değişim zamanı geldiğinde vitesler geçmez, özellikle 2. ye takmak zorlaşır birden boşa alır, çok geciktiyse km. motor yağı için -bir iki kere yaptı gerçi- 3bine yakın kullanmıştım aynı yağla 3. 4. viteslerde bile sıfıra atabiliyor.
nedense motora baktığımda içime birşey doğmuşsa o patlak veriyor gaz telinden tutun lambalarına kadar, aldığımdan beri kiminin marş taşağı dediği haftasonu araştırdıktan sonra marj rölesi olduğunu öğrendiğim parça bana pek bi eski bir sorunlu geliyor, görünüşte yok ama his işte)
ayrıca bu röleden çıkan kablo tam altta takip ettim sıyrılmış kablosu tellerinde kopma yok ama....
rölenin muadil fotoğrafı bu.. tabii sorun başka birşeyde olabilir, o tık tık tık elektriksel ses aküdende gelebilir..
ve sürekli gevşediği için cam sigortayı binlerce laf sonrası ustaya değiştirttim garip plastik birşey taktı çip gibi bantladı etti tavsiye ederim sorununuz varsa o meledle.
Çalıştığım için bazen paragraflar arası iş ile uğraşabiliyorum kopmalardan affola

RR DD250e-9b Classic
İstanbul - Bakırköy (Avrupa Yakası)
A Rh (+)
)