Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Omer Sönmez
    Öğrenci
     DD 150-E
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Aranıza yeni katıldım. Motorumu yarın teslim alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba arkadaşlar. Siteye bugün kayıt oldum. Cuma günü Regal raptor dd 150 e 2f için ödememi yaptım. Yarın motoru teslim alıyorum. Motorum 0 olucak 2012 model.

Sormak istediğim şeyler. Motorun özelliklerini okuyabiliceğim bir kullanma kılavuzu varmıdır ? Daha önce vitesli motorum olmadı. Kullanmışlığım var ama tecrübem yok. Ne nerdedir hangi tuş ne işe yarar bilmem. Bunları gösteren bi kılavuz varsa çok işime yarar.

Motor 0 olucak bu yüzden ilk kilometrelerde nasıl kullanmam gerekir? devirlimi kullanırsam iyi olur yoksa düşük devirdemi ?
    Bazıları motorun ilk 10.000 km de açılması için yüksek devir yapmak gerektiğini söyler. Daha sonradan motor daha hızlı kaçar gaza bastınmı gider derler. Bu doğrumudur bilmiyorum. Ne düşünüyorsunuz ?

Motora normal alarmmi yoksa alarmli disk kilidimi almak daha mantıklı olur ?

Motorumun rengini değiştirmek istersem bana kaça mal olur tahmini bir motoru boyatmanın fiyatı nedir ?

Regal raptorlarda fabrika çıkışlı hata olduğunu duymuştum. bir borumu birşeyi değiştirmek gerekiyormuş . Böyle birşey var mı ? varsa bile 2012 modellerdede olur mu ?

Aklıma gelmeyen ama sizin söylemek istediğiniz şeylerde varsa duymak isterim. Teşekkürler

Melih Duman
    STK Çalışanı
     RR Spyder 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Öncelikle foruma hoşgeldin ve motorun hayırlı olsun

Eğer motoru sıfır alıyorsan motosikletin kullanma kılavuzunu da istemeyi unutma çünkü sorduğun soruların birçoğunun cevabını tam ve doğru şekilde orada bulabilirsin.

Alarm ve kilit olayını ben pek güvenilir bulmuyorum çünkü her ikisinden de hırsızlar çok kolay kurtulabiliyorlar. Motorum kapalı garajda dursa da ilaveten çelik makasıyla kesilemeyecek kalınlıkta bir zincirle motoru sararak önlemimi aldım tavsiye ederim.

Fabrika çıkışında kronik problem ben hiç duymadım tecrübeli arkadaşlar bu konuyu izah ederler.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,788
    Beğenilmiş
    7,000
    Merhaba Ömer aramıza hoş geldin
    Yeni motorun hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin
    Makinayla beraber kullanma kılavuzu veriliyor tüm bilğiler içinde var
    Rodaj döneminde ilk 1000 km motora yüksek gaz vermeden ani fren ve hareketler yapmadan yumuşak tarzda kullanmak gerekiyor 1000 km den sonra her viteste maksimum yüklenerek diger vitese geçerek motor açma işlemine geçebilirsin
    Makinalarda kronik bir sıkıntı değişecek bir boru falan yok

Omer Sönmez
    Öğrenci
     DD 150-E
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ediyorum arkadaşlar kullanma kılavuzu verildiğini bilmiyordum

O zaman dediğiniz gibi ilk 1000 km yavaş sürüş daha sonrasında biraz bağırtarak motor açışı yapıcaz.
    Bu fabrika çıkış olayını forumlarda okumuştum. Birde ön farın sıkıntılı olduğunu çabuk bozulduğunu değiştirmem gerektiğni filan yazmışlardı. neyse motoru alınca görücez

Malesef kapalı garajım yok. oturduğum yerse kötü bi mahalle, hırsızlıkların olduğu bir yer. O yüzden endişeliyim. Hem alarmli disk kilidi alırım hemde kalın bi zincir takarım diye düşünmüştüm. O zinciri kırana kadar alarm öter bende uyanır elimde tüfekle aşağı inerim mantığıyla :D
    Bilmiyorum başka ne yapılabilir. Motorsikletlere çalışmaya karşı kasko yapılıyor mu acaba ?

emirhano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emirhan Öznalbant
    Banka bilgi sistemleri. sistem opr.
     Suzuki inazuma 2013
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hoş geldin. Allah kaza bela vermesin

Erkan 28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan ŞENGÜN
    bisiklet tamircisi + ofisboy
     sattım
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Aramıza hoşgeldin Ömer kardeşim yeni makinan hayırlı olsun.

ozan atalay
    öğrenci
     regal raptor daytona250
     izmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Omar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Siteye bugün kayıt oldum. Cuma günü Regal raptor dd 150 e 2f için ödememi yaptım. Yarın motoru teslim alıyorum. Motorum 0 olucak 2012 model.

Sormak istediğim şeyler. Motorun özelliklerini okuyabiliceğim bir kullanma kılavuzu varmıdır ? Daha önce vitesli motorum olmadı. Kullanmışlığım var ama tecrübem yok. Ne nerdedir hangi tuş ne işe yarar bilmem. Bunları gösteren bi kılavuz varsa çok işime yarar.

Motor 0 olucak bu yüzden ilk kilometrelerde nasıl kullanmam gerekir? devirlimi kullanırsam iyi olur yoksa düşük devirdemi ?
    Bazıları motorun ilk 10.000 km de açılması için yüksek devir yapmak gerektiğini söyler. Daha sonradan motor daha hızlı kaçar gaza bastınmı gider derler. Bu doğrumudur bilmiyorum. Ne düşünüyorsunuz ?

Motora normal alarmmi yoksa alarmli disk kilidimi almak daha mantıklı olur ?

Motorumun rengini değiştirmek istersem bana kaça mal olur tahmini bir motoru boyatmanın fiyatı nedir ?

Regal raptorlarda fabrika çıkışlı hata olduğunu duymuştum. bir borumu birşeyi değiştirmek gerekiyormuş . Böyle birşey var mı ? varsa bile 2012 modellerdede olur mu ?

Aklıma gelmeyen ama sizin söylemek istediğiniz şeylerde varsa duymak isterim. Teşekkürler
    Hoş geldin aramıza allah kaza bela vermesin

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,788
    Beğenilmiş
    7,000
    Motora kasko yapan siğorta firmaları var ama fazla pahalı :(

Omer Sönmez
    Öğrenci
     DD 150-E
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ediyorum arkadaşlar cevaplar için

motorumu pazartesi günü almıştım. sürerken biraz zorlandım çünkü en son vitesli motor 6 yıl önce sürmüştüm oda 1 kere sürdüm motor abimindi :D

Salı günü yattı motor. Bu gün çıktm yola firmadan faturasını garanti belgesini teslim aldım. gidip trafik sigortasını yaptırdım. Sigortadan sonra ruhsatı halledicektimki yanımda para kalmadı 160 civarı bi fiyatı varmış sanırım ruhsatın. O yüzden oda yarına kaldı. Ruhsatı aldıktan sonrada plakayı çıkarıp vergisini yatırıcam bütün işler bitmiş olucak. Motor çok keyifli sürmesi bugün yaklaşık 25 km yaptım işleri hallederken. gitgide alışıyorum. Vites geçişlerin i öğrenmem lazım biraz gösterge olmadığı için vites kaçta bilemiyorum tabi ama alışırım.

Ayrıca Motorun gidonunu T gidon yaptırmak istiyorum aynı RR spider daki gibi istiyorum ama fiyatları nasıldır bi bilgim yok. Ayrıca motorun krom yani o parlak bölümlerini siyah yapmak istiyorum . İşin aslı motorun tamamı Mat siyah olsun istiyorum aynı keeway 200 deki gibi. Bu ikisi hakkında performans ve fiyat bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,788
    Beğenilmiş
    7,000
    Ömer Gidon 190 tl gibi yukarıda linki olan demirtaş motosiklette var
    Kromlar için mat siyah sprey boya ile boyayarak çözebilirsin

Ürün Kodu: Dmrts0099
    Ödül Puanı: 0
    Stok Durumu: Stokta var
    Fiyatı: 189.98TL

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)