Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

burak
    öğrenci
     dd150-e
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Yenı aldıgım raptor hakkında...

Arkadaşlar, kendımı ve motorumu tanıtmıştım daha öncesinde sizlere.Bu akşam hava soguk geldı, motor yerine forumadayim bu aksam :mrgreen: 2,2-5 hafta once aldıgım motorum 140 km civarina geldi.Sizlere danışacagım bir kac sorun ve fikirim var.
    Öncelikle motor dd 150e modeli.Bu makınada motor durdugunda vitesi boşa atamıyorum.İlk aldıgımda vitesler bile seyir halinde zor geçiyodu.Şuan da geçişler guzel,yavaşlarken yada seyir halinde boşa geçişte iyi.ama tamamen durdugumda motor boşa geçmiyor.

1-Kronik problemmidir?
    2-vites geçişlerinin düzeldiği gibi zamanla düzelir mi ?
    3-Bir ustaya göstermeli mi ?

Diğer bir konu ise jiglemidir jiklemidir neyse artık.Bunun kullanımını tarif edebilirmisiniz ? Motor sogukken hangi konumda,kullanırken hangı konumda olmalı ?

Gelelim fikirlere :lol:

Mağlum motor 150'lik, konu egzoz :? biliyorum cok fazla konu var forumda fırsat buldukta inceledim.Fakat sözü geçen makıneler daytona ile spyder.Kadıkoy'de bir 150'lik makınaya yapılmış egzoz gördüm,sesi o kadar iyiydi ki tav oldum direk makıneye..Avrupa yakasında bu işe el atan 150cc makıneye yapacak ustalar varmi ?

Aydınlatırsanız sevinirim.Sonuçta 140 km'lik motorcuyuz :?:

decimate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emir Tanrıverdi
    işletmeci
     DD-250E
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    ustat bendede aynisi var. bende caylagim. vites hep problem bosa almak zor bi yag degistirdigimde rahatliyo bi sure sonra gene ayni. bu genel bi sorun diye biliyorum hatta cbr 250 kullanan bi arkadasimda bile var bosa almak resmen izdirab. sana onerim misal isiklara yaklasiyorsun bosa aticaksin giderken atmayi dene yani isiklara gelmeden ya da kendine gore bi tarz yaparsin, ben genelde 2. vitesten bosa alabiliyorum 1den almak imkansiz bana gore.
    egzoz isine gelincede bilmiyorum istiyorsan yaptir sesi degisir. ben yaptirmadim
    CELIL Abi degilimki bileyim...

At first it was until it rains, after a while it came to until it snows, and now its until we die

Falan filan Juventus Milan Ishhhhh ;)

Erkan 28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan ŞENGÜN
    bisiklet tamircisi + ofisboy
     sattım
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Burak merhaba

1 - jiglemidir jiklemidir? jikle ama nasıl kolayına geliyorsa öyle yaz :mrgreen: Jikle, benzinli motorlarda, soğuk havalarda motorun soğukken ilk çalıştırılması sırasında kullanılır. motor ısındığı zaman kapatıp gaza basar gidersin. Jikle ile çalıştırırken mümkün mertepe motora gaz vermeden çalıştır, hatta hiç gaz verme

2- Kronik herhangibir sorunu yok. marşa bas vitesine tak ve rüzgarını hiset

3- Vites geçişlerinde özellikle boşa alırken çoğu makinede vardır aynı durum. Boşa almadan önce debriyaj manetini biraz bırak ve sonra sık rahatça boşa aldığını göreceksin ve zamanla alışacaksın.

4- Egzoz konusunda hiç boşuna uğraşıp zaman ve para harcama. Çünkü bir zaman sonra makine sana yetmeyecek ve daha yüksek cc alacağın için aklından bile geçirme. eğer yaptırsan bile açıkca söyliyeyim çok tatminkar bir ses çıkmayacak.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba burak
    Durduğunda vites dişlileri birbirinin üzerine yüklenir ve makina vitesten zor çıkar durmadan boşa atarsan sorun olmaz durmuşsan motoru az 3-5 cm ileri geri esnet vites rahat geçer düzelmezse servise debriyaj ayarını kontrol ettir
    Jiklenin çalışma pozizyonu kendine doğru çekince açılır ileri yitince kapanır
    Motoru ilk çalıştırmada açarsın ısınınca kapar yola öyle çıkarsın açıkken yola çıkma
    Egsoz yaptırılabilir özel kaliteli yapılırsa güzel ses elde ediliyor fakat profesyonel iyi bir egsoz 800 tl civarı

burak
    öğrenci
     dd150-e
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bilgiler için teşekkürler.Anladıgım kadarı ile jikle yi aşaği dogru cekıp gaz vermeden ısıtıcagım.Daha sonra ise yukari itip kapatıp, bir iki gaz verdıkten sonra yola devam...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)