| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Daytona 250cc
ankara
A Rh (+)
YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Merhaba Bülent aramıza hoş geldin yeni motorunu güle güle kullan![]()
![]()
XVS-650 DRAGSTAR
İSTANBUL
0 Rh (+)Hoşgeldiniz,Sağlıklı güzel günlerde kullanmanız dileği ile,
Ekteki kasklarda bedenniz uyuyyorsa tercih edebilirsiniz.Kaliteli ve fiyat bedenlerin tüknemesi nedeni ile oldukça uygun.Ben 400 civarına almıştım ryhono modelini.5 yıldız almış kasktır
Kaliteli mont harici bel/böbrek koruma olmazsa olmazım.Bütçeniz uygunsa montta paraya acımayın.
http://www.n11.com/arama/ara?q=caber...ategoryGroup=0

Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
İsntabul - Sancaktepe
B Rh (+)Aramıza hoşgeldin dostum yeni motorunu iyi günlerde kullan. ilk bulusmada aramızda gormek dılegıyle .
RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor
Daytona 250cc
ankara
A Rh (+)
Regal Raptor Daytona 250
ankara
A Rh (+)Abi hoşgeldin aramızaKazasız belasız sürüşler dilerim
Ben de acemiyim motoru alırken ekipmanları aldım fakat özellikle kask konusunda hem araştırıyorum okuyorum açık-kapalı-çene açılır vb hem de arayışlardayım internette sayfalara bakıyorum fiyat ve kalite açısından
![]()
" a man who never does a mistake is the man who never does anything "
RR-ANKARA
GARAGE MEMBER
Yamaha XVS 650 A Dragstar
gaziantep
A Rh (-)Hoş geldiniz ve makineniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın
Bende de sıfır daytona var bitane siyah, daha rodajdayım 150 km oldu. Profilime bakarsanız motor almaya karar verdikten itibaren tüm süreçlerde ve tüm konularda başta Celil abi olmak üzere sağolsun kimsenin yardımlarını esirgemediğini görürsünüz. Öyle ki ben motosikleti aldığımda, nasıl çalıştıracağımı bile bilmiyordum:mrgreen: Kırmızı anahtarı açmayı bile Celil abiden telefonla öğrendim. Şimdi çok şükür ehliyetimi de aldım trafiğede çıkıyorum motorumla
O yüzden rahatlıkla diyebilirimki forumda herkes birbirine yardımcıdır. Yardımlaşma ve dayanışma süperdir. Siz birşeyler kattıkça buna, daha fazlasını alacağınızdan şüpheniz olmasın
Gelelim bir daytonacı olarak neler alıp neler yaptığıma. İşinize yarayacak bir kaç bişe söylemek isterim:
1- Kask aldım. Aldığım kask: http://www.motosikletim.com.tr/ls2-of545-tomcat
Bu kaskı 140 TL'ye aldım. Fena değil. 70le - 80le gidince içeri çok rüzgar alıyor. Ama kaskların geneli böyleymiş. Açık kapalı pahalı ucuz çok farketmezmiş. Sessizlik konusunda schuberth tavsiye ediyorlar ama onlarda bütçe meselesi. Paranız varsa hem sessiz hem güvenli hemde alman schuberth alın derim. Açık-kapalı muhabbetine gelince, En güvenlisi kapalı kasklardır. Daha sonra çeneden açılırlar gelir. Sonrasında ise açık kasklar. ben açık kask kullanıyorum, tercih meselesi. Düşersem ağzım yamulabilir allah korusun. Ama ş içi kullanımda kapalı kask özellikle sezona yaklaştığımız şu günlerde sizi sıkabilir. Bu bağlamda güvenlik mi daralmak mı sorusunun cevabını siz vereceksiniz. Açık kask alacak olsanızda Eğer ş. dışı düşünüyorsanız bir kapalı kask muhakkak almalısınız. İki ayrı kask almam diyorsanız çeneden açılır alın. Ama o da çok komik gözüküyor bence:mrgreen:
2- Eldiven aldım. http://www.feyizoglu.com/MC-08-Yazli...n_47612.html#0
Bir eldiven muhakkak alın. Eldivenin parmaklarının kapalı olması ve korumalı olması önemli. Yine düştüğünüzde Allah muhafaza el de doku kaybı yaşanmaması için eldiven önemli. Yazlık seçerseniz eldiveni sezona girerken iyi yapmış olursunuz.
3- Ayak bileklerinizi kapalı tutacak bir bot, Gövdenizi koruyacak düzgün bir motosiklet montu veya iyi bir deri ceket almalısınız. Bellik, dirseklik de alırsanız iyi olur. Bütçe meselesi tabiki.
4- Baf bandana veya Buff diyorlar muhakkak alın. Boynunuzu boğazınızı ve ağzınızı rüzgardan ve börtüden böcekten korur.Özellikle açık kask alacaksanız. kapalı kask alacaksanız boynunuzu soğuk ve rüzgardan, kafanıza takarsanız kafanızı terlemekten ve kaskı kokudan korur.
5- Motosikleti muhakkak kapalı biyerlerde muhafaza edin. Branda alın. Güvenlik için, alarmlı disk kilitleri, sağlam zincir kilit edinin. Tevekküllü olmakta fayda var.
6- Bakım için lokma takımı ve alet çantası alın. Bazen sissy bar dan sıkılacaksınız çıkarmak isteyeceksiniz bazen geri takmak isteyeceksiniz. Bunları yapabilmek, buji değiştirebilmek için özellikle lokma takımı lazım.Zincir yağlama spreyi alın, her 500 de bi yağlamak lazım zinciri. Bir adet wd40 alın. pası kiri tortuyu çözer çok kullanışlıdır. WD40 ı zincir yağlamada kullanmayın ama zinciri eski yağdan temizlerken kullanabilirsiniz. Lastik patladığında sizi yolda koymaması için dublex lastik tamir kiti alın. Zincir yağı 20 TL , wd40 10 TL, lastik kiti 5 TL. Son olarak iyi bir motor tamircisi servis bulun ve bakımları asla aksatmayın. Yağını suyunu, lastiklerin havasını haftada bir kontrol edin. Motoru çamurlu pis bırakmayın. Boyaya zarar verip paslandırmasın.
7- Motosiklet tecrübeniz nasıl bilmiyorum. Bilmiyorsanız önce küçük bi vitesli motosikletle asya, kuba falan bunlarla dengede durmayı, gaza basmayı frene basmayı, vites değiştirmeyi, debriyaj manetini kullanmayı öğrenin. Hatta denge için vitessiz cub motorlar var onları bi süre kullanabilirsiniz başta. Ha bir de ehliyet alın yoksa:mrgreen: Varsa zaten bu maddeyi atlayabilirsiniz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daytona çok güzeldir. çok bakan olur. resmini çekenler olur. Bunlara hazırlıklı olun. Keyifli ve güvenli sürüşler![]()
Konu Mehmet.m tarafından (26.March.2014 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir.
l
l
A Rh (-)Bülent bey, motorunuz hayırlı olsun ve foruma hoşgeldiniz.
Benim nacizane fikrim cruiser/chopper tarzı motorlara yakışan korumalı deri monttur. Tekstil değil. Ayrıca yine bu tarz motor kullanan kişiler çoğunlukla yarım kask kullanır. Kask kesinlikle kaliteli olmalı. Ayrıca mutlaka deri bir eldiven de görsel aksesuarları tamamlayacaktır.
Regal Raptor Daytona 250
ankara
A Rh (+)" a man who never does a mistake is the man who never does anything "
RR-ANKARA
GARAGE MEMBER
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)