Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 3 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 53 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: tanışma

Bülent Demirgan
    serbest
     Daytona 250cc
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tavsiyelerin çooook teşekkürler. Dikkate alacağımdan emin olabilirsin.

Bülent Demirgan
    serbest
     Daytona 250cc
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoş geldiniz ve makineniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın

Bende de sıfır daytona var bitane siyah, daha rodajdayım 150 km oldu. Profilime bakarsanız motor almaya karar verdikten itibaren tüm süreçlerde ve tüm konularda başta Celil abi olmak üzere sağolsun kimsenin yardımlarını esirgemediğini görürsünüz. Öyle ki ben motosikleti aldığımda, nasıl çalıştıracağımı bile bilmiyordum:mrgreen: Kırmızı anahtarı açmayı bile Celil abiden telefonla öğrendim. Şimdi çok şükür ehliyetimi de aldım trafiğede çıkıyorum motorumla
    O yüzden rahatlıkla diyebilirimki forumda herkes birbirine yardımcıdır. Yardımlaşma ve dayanışma süperdir. Siz birşeyler kattıkça buna, daha fazlasını alacağınızdan şüpheniz olmasın

Gelelim bir daytonacı olarak neler alıp neler yaptığıma. İşinize yarayacak bir kaç bişe söylemek isterim:

1- Kask aldım. Aldığım kask: http://www.motosikletim.com.tr/ls2-of545-tomcat

Bu kaskı 140 TL'ye aldım. Fena değil. 70le - 80le gidince içeri çok rüzgar alıyor. Ama kaskların geneli böyleymiş. Açık kapalı pahalı ucuz çok farketmezmiş. Sessizlik konusunda schuberth tavsiye ediyorlar ama onlarda bütçe meselesi. Paranız varsa hem sessiz hem güvenli hemde alman schuberth alın derim. Açık-kapalı muhabbetine gelince, En güvenlisi kapalı kasklardır. Daha sonra çeneden açılırlar gelir. Sonrasında ise açık kasklar. ben açık kask kullanıyorum, tercih meselesi. Düşersem ağzım yamulabilir allah korusun. Ama ş içi kullanımda kapalı kask özellikle sezona yaklaştığımız şu günlerde sizi sıkabilir. Bu bağlamda güvenlik mi daralmak mı sorusunun cevabını siz vereceksiniz. Açık kask alacak olsanızda Eğer ş. dışı düşünüyorsanız bir kapalı kask muhakkak almalısınız. İki ayrı kask almam diyorsanız çeneden açılır alın. Ama o da çok komik gözüküyor bence:mrgreen:

2- Eldiven aldım. http://www.feyizoglu.com/MC-08-Yazli...n_47612.html#0

Bir eldiven muhakkak alın. Eldivenin parmaklarının kapalı olması ve korumalı olması önemli. Yine düştüğünüzde Allah muhafaza el de doku kaybı yaşanmaması için eldiven önemli. Yazlık seçerseniz eldiveni sezona girerken iyi yapmış olursunuz.

3- Ayak bileklerinizi kapalı tutacak bir bot, Gövdenizi koruyacak düzgün bir motosiklet montu veya iyi bir deri ceket almalısınız. Bellik, dirseklik de alırsanız iyi olur. Bütçe meselesi tabiki.

4- Baf bandana veya Buff diyorlar muhakkak alın. Boynunuzu boğazınızı ve ağzınızı rüzgardan ve börtüden böcekten korur.Özellikle açık kask alacaksanız. kapalı kask alacaksanız boynunuzu soğuk ve rüzgardan, kafanıza takarsanız kafanızı terlemekten ve kaskı kokudan korur.

5- Motosikleti muhakkak kapalı biyerlerde muhafaza edin. Branda alın. Güvenlik için, alarmlı disk kilitleri, sağlam zincir kilit edinin. Tevekküllü olmakta fayda var.

6- Bakım için lokma takımı ve alet çantası alın. Bazen sissy bar dan sıkılacaksınız çıkarmak isteyeceksiniz bazen geri takmak isteyeceksiniz. Bunları yapabilmek, buji değiştirebilmek için özellikle lokma takımı lazım.Zincir yağlama spreyi alın, her 500 de bi yağlamak lazım zinciri. Bir adet wd40 alın. pası kiri tortuyu çözer çok kullanışlıdır. WD40 ı zincir yağlamada kullanmayın ama zinciri eski yağdan temizlerken kullanabilirsiniz. Lastik patladığında sizi yolda koymaması için dublex lastik tamir kiti alın. Zincir yağı 20 TL , wd40 10 TL, lastik kiti 5 TL. Son olarak iyi bir motor tamircisi servis bulun ve bakımları asla aksatmayın. Yağını suyunu, lastiklerin havasını haftada bir kontrol edin. Motoru çamurlu pis bırakmayın. Boyaya zarar verip paslandırmasın.

7- Motosiklet tecrübeniz nasıl bilmiyorum. Bilmiyorsanız önce küçük bi vitesli motosikletle asya, kuba falan bunlarla dengede durmayı, gaza basmayı frene basmayı, vites değiştirmeyi, debriyaj manetini kullanmayı öğrenin. Hatta denge için vitessiz cub motorlar var onları bi süre kullanabilirsiniz başta. Ha bir de ehliyet alın yoksa:mrgreen: Varsa zaten bu maddeyi atlayabilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daytona çok güzeldir. çok bakan olur. resmini çekenler olur. Bunlara hazırlıklı olun. Keyifli ve güvenli sürüşler
    tavsiyelerin çooook teşekkürler. Dikkate alacağımdan emin olabilirsin.

Erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan Tonyalı
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hoş geldiniz sefalar getirdiniz Bülent abi. Buluşmalarda görüşmek dileğiyle.

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bulent abi hosgeldiniz.
    RR-ANKARA
    FAK85

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Opie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi acemiliğime ver soruyorum ama geçen gün motomax da korumalı deri mont gördüm fakat deri montun yazın kullanımı nasıl oluyor? bilmediğim için tereddütte kaldım çok yakmaz mı önümüz yaz
    Tarık hareket halinde olduğun sürece deri montta sorun yok. Ama durur durmaz motordan bile inmeden montu çıkarman lazım. Durduğun anda yakmaya başlıyor. :mrgreen: Gerçi biraz da bünye meselesi galiba. Levent Abi çok memnun; hiç yandım dediğini duymadım.

Bülent Demirgan
    serbest
     Daytona 250cc
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hoşbulduk kardeşlerim.

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Abi acemiliğime ver soruyorum ama geçen gün motomax da korumalı deri mont gördüm fakat deri montun yazın kullanımı nasıl oluyor? bilmediğim için tereddütte kaldım çok yakmaz mı önümüz yaz
    Tarıkcım eğer aldığın deri mont hem yazlık hem kışlık olarak satılıyorsa içindeki astarı çıkabiliyordur. Ayrıca bendeki montta hava girişlerini ayarlayabileceğin fermuarlar da var. Sıcak günlerde içindeki astarı çıkarır ve hava giriş fermuarlarını açarsan çok sorun yaşamazsın.

Tabi ki 50 derece sıcakta da mont giyilmez. Sıcaklığın fazla olduğu ve şehir içi dur kalk yapacağın sürüşlerde de deri yeleğini giyersin. Yani öyle ya da böyle deri kullanmış olursun.

Opie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tarık akar
    Emniyet Mensubu
     Regal Raptor Daytona 250
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Astarin cikip çıkmaması ve hava giriş fermuarlari önemli olan o zaman ben biraz araştırma yapiyim içime sinerse alirim yorumlar için teşekkürler Levent abi ve Emrehan abi
    " a man who never does a mistake is the man who never does anything "
    RR-ANKARA
    GARAGE MEMBER

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Astarin cikip çıkmaması ve hava giriş fermuarlari önemli olan o zaman ben biraz araştırma yapiyim içime sinerse alirim yorumlar için teşekkürler Levent abi ve Emrehan abi
    Tarık benim deri montun linki aşağıda

http://www.motomaxonlineshop.com/4ri...-ceket-pmu2204

Yalnız bu ceket de güzelmiş

http://www.hudsonderi.com/?urun-182-...eri-Ceket.html
    Konu Levent tarafından (27.March.2014 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir.

Opie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tarık akar
    Emniyet Mensubu
     Regal Raptor Daytona 250
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı lakiska Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarık benim deri montun linki aşağıda

http://www.motomaxonlineshop.com/4ri...-ceket-pmu2204
    Bugün gittim motomax' a ve %20 indirime girmiş , seninkiyle aynı sanırım 4Riders armor deri ceketten aldım abi ben de.
    " a man who never does a mistake is the man who never does anything "
    RR-ANKARA
    GARAGE MEMBER

Sayfa 3 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)