Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,606
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi anladım sağolasın bilgiler için.. gaz ayarı nerededir? Nereden yapayım tarif eder misin
    Rolanti ayarı sağ tarafta deponun altında karbiratörün sağ üstünde siyah yaylı bir düğme gibi vida var motor sıcakken sol tarafa doğru çevirirsen motor devri düşer motor titremeyecek kadar ayarlayacaksın

mulhaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih MÜLAYİM
    Bankacılık
     Regal Raptor DD250E-6C
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rolanti ayarı sağ tarafta deponun altında karbiratörün sağ üstünde siyah yaylı bir düğme gibi vida var motor sıcakken sol tarafa doğru çevirirsen motor devri düşer motor titremeyecek kadar ayarlayacaksın
    merhaba celil abi bu konuyu bulmuşken sorayım dedim ben de daytona 250 kullanıyorum. Bildiğiniz üzere rolanti ayarı bulunduğu gibi motorun sol tarafında da jikle ayarı yapılan alan bulunuyor ancak ben jikleyi tamamen aşağıya indirdiğimde motor ısınmış bile olsa stop ediyor ben de onu belli bir seviyede sürekli yukarda tutup motoru ilk çalıştırdığımda rolantiyi yükselterek o şekilde ısınmasını sağlıyorum ısınınca da titremeyecek kadar düşürüp yoluma devam ediyorum bu şekilde kullandığımda jikle açıkken kullanmış olmanın yarattığı sorunlarla karşılaşır mıyım ? ya da jiklenin kapandığında motoru stop ettiriyor olması ayarsızlığından mıdır. Saygılar.
    DD250E-6C

Wolki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünal Volkan ALTUR
    Bilgi İşlem
     YAMAHA XMAX400
     İstanbul Avrupa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı mulhaym Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba celil abi bu konuyu bulmuşken sorayım dedim ben de daytona 250 kullanıyorum. Bildiğiniz üzere rolanti ayarı bulunduğu gibi motorun sol tarafında da jikle ayarı yapılan alan bulunuyor ancak ben jikleyi tamamen aşağıya indirdiğimde motor ısınmış bile olsa stop ediyor ben de onu belli bir seviyede sürekli yukarda tutup motoru ilk çalıştırdığımda rolantiyi yükselterek o şekilde ısınmasını sağlıyorum ısınınca da titremeyecek kadar düşürüp yoluma devam ediyorum bu şekilde kullandığımda jikle açıkken kullanmış olmanın yarattığı sorunlarla karşılaşır mıyım ? ya da jiklenin kapandığında motoru stop ettiriyor olması ayarsızlığından mıdır. Saygılar.
    Ben uzun sure araştırdım sordum jikle de hep bir sıkıntı var onun işe yaradıgı yerler çok soguk havada tek marş çalıştırmak yarım jiklede de stop eder bunlarda böyleymıs bunu ali usta söyledi. jikleyi zaten çalıştırmak için kullan az ısın sonra kapat devam et

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Merhaba

Bahsettiğin şekilde kullandığında Jikleyi devamlı açık kullanıyorsun motora zarar verebilirsin.Jikle kolu ilk çalışmada altta olmalı motor ısındığında teklemeye başlar bu durumda yukarı alıp yola devam etmelisin yaz aylarında da jikleyi aşşağı almana bile gerek kalmaz

mulhaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih MÜLAYİM
    Bankacılık
     Regal Raptor DD250E-6C
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Bahsettiğin şekilde kullandığında Jikleyi devamlı açık kullanıyorsun motora zarar verebilirsin.Jikle kolu ilk çalışmada altta olmalı motor ısındığında teklemeye başlar bu durumda yukarı alıp yola devam etmelisin yaz aylarında da jikleyi aşşağı almana bile gerek kalmaz
    anladığım kadarıyla ben jikleyi kullanmayı bilmiyorum çünkü jikeyi aşağıya indirdiğimde motor duruyor bende ortada yada yukarıda kullanıyorum ne şekilde açık yada kapalı ilk önce onu öğrenmem gerek sanırım.
    DD250E-6C

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,606
    Beğenilmiş
    7,103
    anladığım kadarıyla ben jikleyi kullanmayı bilmiyorum çünkü jikeyi aşağıya indirdiğimde motor duruyor bende ortada yada yukarıda kullanıyorum ne şekilde açık yada kapalı ilk önce onu öğrenmem gerek sanırım.
    Aşağı basınca açık yukarı kendine çekince kapalı
    ilk çalıştırmada en aşağıya basıcaksın elle orada basılı tutarsan stop etmez ama elimi bırakayım dersen diğer yandaki rolanti vidasından motor ısınıncaya kadar rolantiyi yükseltebilirisin
    motor ısınınca jikleyi kendine doğru çekip en üstte getir rolantiyi motor titremeyecek kadar düşür yola öyle çık jikle açık yol yaparsan bujileri kurumlandırır veya bozabilir egsoz kromajında yanma yapabilir

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi bugün Yüksel ustayı da aradım.. 5 nci viteste motor 80 in üzerine çıkmıyor.. Normal dedi usta rodajın tamamlanmasını bekle.. Rona ise rodajla alakasi yok karbüratörde sıkıntı olabilir 120 yi görmesi lazım dedi.. Kafam karıştı abi Rolanti ayarını yaptım ama gaz ayarı nerede onu çözemedim hemen rölantinin üzerinde gaz teline bağlı iki vidalı ayar yerleri var onlardan denedim.. ama yok abi yine 80 i geçmiyor..

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Celil abi bugün Yüksel ustayı da aradım.. 5 nci viteste motor 80 in üzerine çıkmıyor.. Normal dedi usta rodajın tamamlanmasını bekle.. Rona ise rodajla alakasi yok karbüratörde sıkıntı olabilir 120 yi görmesi lazım dedi.. Kafam karıştı abi Rolanti ayarını yaptım ama gaz ayarı nerede onu çözemedim hemen rölantinin üzerinde gaz teline bağlı iki vidalı ayar yerleri var onlardan denedim.. ama yok abi yine 80 i geçmiyor..
    Ben motorumu ilk aldım eve getirirken 120 km yi yaptırdığıma göre senin motorunda sıkıntısız o km ye çıkabilir.Ben sıfır aldığım motorumu ilk 50 kmlik sürüşte abartmadan zorladım traşlamanın daha iyi olabilmesi için ,daha sonra rodaj kurallarına göre kullandım sonuç mükemmel (bu uygulama motor sıfırkenken ilk 0- 50 km için geçerli ilk 50 km aşılmışsa rodaj tamamlanana kadar kesinlikle uygulamayın kuralına göre kullanın)....

250 spiderin max.sürati rodajına göre 130-135 km gibidir.Yeni alınmış bir motor haliyle sıkışık olur pek rahat hareket edemez ama 80 km hızda kalması da hiç mantıklı değil sizce?????????

Ayrıca gaz ayarı,karbüratör üzerinde 2 adet tel ile kontrol edilen yarım daire şeklinde makarası olan bir vana vardır bu tellerin bağlantı vidaları var oradan ayarlanıyor bilmiyorsan kurcalamamanı tavsiye ederim....
    Konu Rona tarafından (01.April.2014 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,606
    Beğenilmiş
    7,103
    Gaz ayarı diye birşey yok gaz teli gergi ayarı var senin denediğin iki vidalı tellerden yapılıyor oda gaz telindeki boşluğu almaya yarar onunla bir alakası yok
    Normalde makina rodajda olsada 80 km üzerine çıkabilir sen vitesleri düşük devirde değişriyorsundur makina devir alamadığı için 80 km üzerine çıkamamışsındır motor yeni bir arıza çıkması çok zor kafanı ona takma rodaj bitinceye kadar deneme yapma rodaj bittikten sonra her vitesi daha yüksek devirde ve geç değiştir 120 km lere kadar çıkacaktır

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)