Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487

Ustalardan çaylağa yardım..

Abi olsun kardeş olsun usta olan herkese açık sualler;

* 370 km ulaştım bir depo benzini içti (250 cc Spider) Rodaj dönemi için normal midir? Çaylaklık etkisi var mıdır?

*Basmıyorum ilk 1000 km kurallarına sadık kalıyorum fakat şu ana kadar motorum 80 i geçmedi. Rodajın etkisi midir? Motorda yada bende mi bir sıkıntı var?

* Rolanti ayarını normalden biraz yüksek kullanıyorum sakıncalı mıdır? Viteslerin geçmesinde sıkıntı yaratır mı? Rolanti ayarı nasıl olmalıdır? Hava şartlarına göre değişiklik yapmalı mıyım?

* Çaylak olduğumdan ötürü debriyaj ayarı anamı ağlatıyor Bir türlü ideal kıvamı bulamadım. İdeal ayarı nasıl yapmalıyım? Sıkı mı olmalı ?

* 3-4 gündür bir ince ses geliyor özellikle 3 ve 4 ncü vitese attığımda.. Bazen vurma gibi oluyor ses,sanki altında bir şey vuruyor.. Fakat daha çoğunlukla gevşemiş bir vida pulunun vızıltısı gibi.. Kontrollerimi yaptım gevşemiş vidam yok.. Ne olabilir ? Profesyonel yardım almalı mıyım?

* Kasislere,kavşaklara ,dönemeçlere yaklaşırken yavaşlamak için vites küçültüyorum fakat bazen birinci vitese girerken katur-kutur sesler geliyor.. Elimi debriyajdan kademeli ayırıyorum.. Bazen arka frene basarken vites küçültüyorum ondan mıdır? En bilinçli usül nedir?

http://www.regalraptor.net/forums/pi...&pictureid=424
    Çağlar (02.July.2017) Bunu beğendi.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Merhaba.....

Çoğu soruya zaten sen cevap vermişsin biraz katkıda bulunmak yeterli olacak

* 370 km ulaştım bir depo benzini içti (250 cc Spider) Rodaj dönemi için normal midir? Çaylaklık etkisi var mıdır?

- Rodaj dönemi için iyinin de iyisi 300 km bile iyi....

*Basmıyorum ilk 1000 km kurallarına sadık kalıyorum fakat şu ana kadar motorum 80 i geçmedi. Rodajın etkisi midir? Motorda yada bende mi bir sıkıntı var?

- 5.viteste ve gazı sonuna kadar açmana rağmen 80 km yi geçmiyorsa sıkıntı vardır rodajla alakası yok karbüratörü kontrol ettir.120 ye kadar rahatlıkla çıkması gerek

* Rolanti ayarını normalden biraz yüksek kullanıyorum sakıncalı mıdır? Viteslerin geçmesinde sıkıntı yaratır mı? Rolanti ayarı nasıl olmalıdır? Hava şartlarına göre değişiklik yapmalı mıyım?

- Rolanti ayarını yüksek kullanman biraz fazla sarfiyat demektir vitese etkisi yoktur.Yüksek rolanti yaz mevsiminde hararet sorunu yapabilir.Ayarını kış mevsimi arttırırsan motorun ilk çalışması daha rahat olur

* Çaylak olduğumdan ötürü debriyaj ayarı anamı ağlatıyor Bir türlü ideal kıvamı bulamadım. İdeal ayarı nasıl yapmalıyım? Sıkı mı olmalı ?

- İdeal debriyaj ayarı ne çok yumuşak ne de sert olmalı.Gerçi ayar kişiden kişiye değişir ama.......Önemli olan çok yukarıda kavramaması aksi halde balatayı sıyırabilirsin.Bir ustaya ve bilene ayarlat 1 dakikanı almaz

* 3-4 gündür bir ince ses geliyor özellikle 3 ve 4 ncü vitese attığımda.. Bazen vurma gibi oluyor ses,sanki altında bir şey vuruyor.. Fakat daha çoğunlukla gevşemiş bir vida pulunun vızıltısı gibi.. Kontrollerimi yaptım gevşemiş vidam yok.. Ne olabilir ? Profesyonel yardım almalı mıyım?

- Kanımca zincirden geliyor o ses gevşek olabilir yada takozu yerinden çıkmıştır kontrol et.

* Kasislere,kavşaklara ,dönemeçlere yaklaşırken yavaşlamak için vites küçültüyorum fakat bazen birinci vitese girerken katur-kutur sesler geliyor.. Elimi debriyajdan kademeli ayırıyorum.. Bazen arka frene basarken vites küçültüyorum ondan mıdır? En bilinçli usül nedir?

- Viteste giderken fren yaparak şanzuman dişlisine ve hilallere aşırı yük bindiriyorsun.yüksek süratte vitesteyken frenleme yapabilirsin ama sürat düştüğünde debriyajla tamamen ayırman gerek.Ayrıca debriyaj ayarsız olabilir servise kontrol ettirmende fayda var ......

Kolay gelsin.........
    Çağlar (02.July.2017) Bunu beğendi.

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Abi anladım sağolasın bilgiler için.. gaz ayarı nerededir? Nereden yapayım tarif eder misin

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi anladım sağolasın bilgiler için.. gaz ayarı nerededir? Nereden yapayım tarif eder misin
    Rolanti ayarı sağ tarafta deponun altında karbiratörün sağ üstünde siyah yaylı bir düğme gibi vida var motor sıcakken sol tarafa doğru çevirirsen motor devri düşer motor titremeyecek kadar ayarlayacaksın

mulhaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih MÜLAYİM
    Bankacılık
     Regal Raptor DD250E-6C
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rolanti ayarı sağ tarafta deponun altında karbiratörün sağ üstünde siyah yaylı bir düğme gibi vida var motor sıcakken sol tarafa doğru çevirirsen motor devri düşer motor titremeyecek kadar ayarlayacaksın
    merhaba celil abi bu konuyu bulmuşken sorayım dedim ben de daytona 250 kullanıyorum. Bildiğiniz üzere rolanti ayarı bulunduğu gibi motorun sol tarafında da jikle ayarı yapılan alan bulunuyor ancak ben jikleyi tamamen aşağıya indirdiğimde motor ısınmış bile olsa stop ediyor ben de onu belli bir seviyede sürekli yukarda tutup motoru ilk çalıştırdığımda rolantiyi yükselterek o şekilde ısınmasını sağlıyorum ısınınca da titremeyecek kadar düşürüp yoluma devam ediyorum bu şekilde kullandığımda jikle açıkken kullanmış olmanın yarattığı sorunlarla karşılaşır mıyım ? ya da jiklenin kapandığında motoru stop ettiriyor olması ayarsızlığından mıdır. Saygılar.
    DD250E-6C

Wolki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünal Volkan ALTUR
    Bilgi İşlem
     YAMAHA XMAX400
     İstanbul Avrupa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı mulhaym Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba celil abi bu konuyu bulmuşken sorayım dedim ben de daytona 250 kullanıyorum. Bildiğiniz üzere rolanti ayarı bulunduğu gibi motorun sol tarafında da jikle ayarı yapılan alan bulunuyor ancak ben jikleyi tamamen aşağıya indirdiğimde motor ısınmış bile olsa stop ediyor ben de onu belli bir seviyede sürekli yukarda tutup motoru ilk çalıştırdığımda rolantiyi yükselterek o şekilde ısınmasını sağlıyorum ısınınca da titremeyecek kadar düşürüp yoluma devam ediyorum bu şekilde kullandığımda jikle açıkken kullanmış olmanın yarattığı sorunlarla karşılaşır mıyım ? ya da jiklenin kapandığında motoru stop ettiriyor olması ayarsızlığından mıdır. Saygılar.
    Ben uzun sure araştırdım sordum jikle de hep bir sıkıntı var onun işe yaradıgı yerler çok soguk havada tek marş çalıştırmak yarım jiklede de stop eder bunlarda böyleymıs bunu ali usta söyledi. jikleyi zaten çalıştırmak için kullan az ısın sonra kapat devam et

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Merhaba

Bahsettiğin şekilde kullandığında Jikleyi devamlı açık kullanıyorsun motora zarar verebilirsin.Jikle kolu ilk çalışmada altta olmalı motor ısındığında teklemeye başlar bu durumda yukarı alıp yola devam etmelisin yaz aylarında da jikleyi aşşağı almana bile gerek kalmaz

mulhaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih MÜLAYİM
    Bankacılık
     Regal Raptor DD250E-6C
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Bahsettiğin şekilde kullandığında Jikleyi devamlı açık kullanıyorsun motora zarar verebilirsin.Jikle kolu ilk çalışmada altta olmalı motor ısındığında teklemeye başlar bu durumda yukarı alıp yola devam etmelisin yaz aylarında da jikleyi aşşağı almana bile gerek kalmaz
    anladığım kadarıyla ben jikleyi kullanmayı bilmiyorum çünkü jikeyi aşağıya indirdiğimde motor duruyor bende ortada yada yukarıda kullanıyorum ne şekilde açık yada kapalı ilk önce onu öğrenmem gerek sanırım.
    DD250E-6C

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    anladığım kadarıyla ben jikleyi kullanmayı bilmiyorum çünkü jikeyi aşağıya indirdiğimde motor duruyor bende ortada yada yukarıda kullanıyorum ne şekilde açık yada kapalı ilk önce onu öğrenmem gerek sanırım.
    Aşağı basınca açık yukarı kendine çekince kapalı
    ilk çalıştırmada en aşağıya basıcaksın elle orada basılı tutarsan stop etmez ama elimi bırakayım dersen diğer yandaki rolanti vidasından motor ısınıncaya kadar rolantiyi yükseltebilirisin
    motor ısınınca jikleyi kendine doğru çekip en üstte getir rolantiyi motor titremeyecek kadar düşür yola öyle çık jikle açık yol yaparsan bujileri kurumlandırır veya bozabilir egsoz kromajında yanma yapabilir

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi bugün Yüksel ustayı da aradım.. 5 nci viteste motor 80 in üzerine çıkmıyor.. Normal dedi usta rodajın tamamlanmasını bekle.. Rona ise rodajla alakasi yok karbüratörde sıkıntı olabilir 120 yi görmesi lazım dedi.. Kafam karıştı abi Rolanti ayarını yaptım ama gaz ayarı nerede onu çözemedim hemen rölantinin üzerinde gaz teline bağlı iki vidalı ayar yerleri var onlardan denedim.. ama yok abi yine 80 i geçmiyor..

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)