Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Melih Duman
    STK Çalışanı
     RR Spyder 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abi nacizane tavsiyem ilk etapta hızı kafana takmaman.. bendeki motorda rodaj aşamasında, motorum 370 km de diyorsun rodajın başında daha, kullanma kılavuzu ilk 500km de 50km/h hız 500-1000 arası 70km/h hız ondan sonra da motoru redline kullanarak açmanı tavsiye eder. Şu anda 120 km yaptırmaya çalışman motorun ömrünü yer, he tabi çok da umrumda değil dersen fazla söze gerek yok

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı Melih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi nacizane tavsiyem ilk etapta hızı kafana takmaman.. bendeki motorda rodaj aşamasında, motorum 370 km de diyorsun rodajın başında daha, kullanma kılavuzu ilk 500km de 50km/h hız 500-1000 arası 70km/h hız ondan sonra da motoru redline kullanarak açmanı tavsiye eder. Şu anda 120 km yaptırmaya çalışman motorun ömrünü yer, he tabi çok da umrumda değil dersen fazla söze gerek yok
    Melih kesinlikle amacım 120 km/h yapmak falan değil. Daha önce motor kullanmadım ve beni endişelendiren eğer bir arıza var ise buna vaktinde müdahale edememek.. Yoksa yaşadığım yer zaten küçük ve güzel bir ilçe 60 km/h geçmeyi lüzum duymadım.. Bunun için fikirlerinize ,bilgilerinize başvurmak istedim. Kullanma kılavuzunda okumuştum dostum.Yine de sağol. Sende de 250 cc spider var. Sen hiç deneme yaptın mı?

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi bugün Yüksel ustayı da aradım.. 5 nci viteste motor 80 in üzerine çıkmıyor.. Normal dedi usta rodajın tamamlanmasını bekle.. Rona ise rodajla alakasi yok karbüratörde sıkıntı olabilir 120 yi görmesi lazım dedi.. Kafam karıştı abi Rolanti ayarını yaptım ama gaz ayarı nerede onu çözemedim hemen rölantinin üzerinde gaz teline bağlı iki vidalı ayar yerleri var onlardan denedim.. ama yok abi yine 80 i geçmiyor..
    Ben motorumu ilk aldım eve getirirken 120 km yi yaptırdığıma göre senin motorunda sıkıntısız o km ye çıkabilir.Ben sıfır aldığım motorumu ilk 50 kmlik sürüşte abartmadan zorladım traşlamanın daha iyi olabilmesi için ,daha sonra rodaj kurallarına göre kullandım sonuç mükemmel (bu uygulama motor sıfırkenken ilk 0- 50 km için geçerli ilk 50 km aşılmışsa rodaj tamamlanana kadar kesinlikle uygulamayın kuralına göre kullanın)....

250 spiderin max.sürati rodajına göre 130-135 km gibidir.Yeni alınmış bir motor haliyle sıkışık olur pek rahat hareket edemez ama 80 km hızda kalması da hiç mantıklı değil sizce?????????

Ayrıca gaz ayarı,karbüratör üzerinde 2 adet tel ile kontrol edilen yarım daire şeklinde makarası olan bir vana vardır bu tellerin bağlantı vidaları var oradan ayarlanıyor bilmiyorsan kurcalamamanı tavsiye ederim....
    Konu Rona tarafından (01.April.2014 Saat 10:36 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Celil abi bugün Yüksel ustayı da aradım.. 5 nci viteste motor 80 in üzerine çıkmıyor.. Normal dedi usta rodajın tamamlanmasını bekle.. Rona ise rodajla alakasi yok karbüratörde sıkıntı olabilir 120 yi görmesi lazım dedi.. Kafam karıştı abi Rolanti ayarını yaptım ama gaz ayarı nerede onu çözemedim hemen rölantinin üzerinde gaz teline bağlı iki vidalı ayar yerleri var onlardan denedim.. ama yok abi yine 80 i geçmiyor..
    Gaz ayarı diye birşey yok gaz teli gergi ayarı var senin denediğin iki vidalı tellerden yapılıyor oda gaz telindeki boşluğu almaya yarar onunla bir alakası yok
    Normalde makina rodajda olsada 80 km üzerine çıkabilir sen vitesleri düşük devirde değişriyorsundur makina devir alamadığı için 80 km üzerine çıkamamışsındır motor yeni bir arıza çıkması çok zor kafanı ona takma rodaj bitinceye kadar deneme yapma rodaj bittikten sonra her vitesi daha yüksek devirde ve geç değiştir 120 km lere kadar çıkacaktır

Melih Duman
    STK Çalışanı
     RR Spyder 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Melih kesinlikle amacım 120 km/h yapmak falan değil. Daha önce motor kullanmadım ve beni endişelendiren eğer bir arıza var ise buna vaktinde müdahale edememek.. Yoksa yaşadığım yer zaten küçük ve güzel bir ilçe 60 km/h geçmeyi lüzum duymadım.. Bunun için fikirlerinize ,bilgilerinize başvurmak istedim. Kullanma kılavuzunda okumuştum dostum.Yine de sağol. Sende de 250 cc spider var. Sen hiç deneme yaptın mı?
    Abi senin şehir güzel tabi bende kocaeli de doğdum büyüdüm iyi bilirim oraları ama hayat bizi ankaraya attı

Benim spyder da en fazla 60km/h yaptım, özellikle hiç redline sokmadan kullanmaya özen gösteriyorum ondan dolayı max. hızı hiç denemedim.

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Yedek depoya geçmek için yakıt butonunu aşağıya mı çeviriyorduk??

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Evet aşağı çeviriyorsun kuyruk yukarı bakıyor
    Yedek depoya geçmek için yakıt butonunu aşağıya mı çeviriyorduk??
    RR-ANKARA
    FAK85

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)