Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

ilk motor problemi=kompresyon

günaydınlar.sabah kardeşimi okula bıraktım dönerken yokuş yukarı çıkarken pat diye bi ses geldi eksozdan sonrasında ise gazdan elimi çektiğimde motorda bir yığılma filan hiç bir şey olmuyor.yani kompresör yapmıyor? sizce ne olmuş olabilir??

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,609
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı emcho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günaydınlar.sabah kardeşimi okula bıraktım dönerken yokuş yukarı çıkarken pat diye bi ses geldi eksozdan sonrasında ise gazdan elimi çektiğimde motorda bir yığılma filan hiç bir şey olmuyor.yani kompresör yapmıyor? sizce ne olmuş olabilir??
    Motor çekişinde düşme varmı varsa buji patlamış olabilir buji patlamışsa patlayan tarafın egsozu soğuk olur sıcaksa buji sağlamdır
    bunun dışında motorun yürüründe gidişinde bir sorun yoksa benzinden su falan gelmiş olabilir makina onu atar sorun olmaz istersen bir servise kontrol ettir

eksozların ikiside sıcak ama motor hiç kompresyon yapmıyor. yokuş aşağı bırakıyorum gazı hiç bi etki yok.ama gidişi çok hızlandı yani motor fırlıyor ciddi anlamda .anlamadım gitti iyi birşey mi kötü bir şey mi?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,609
    Beğenilmiş
    7,104
    eksozların ikiside sıcak ama motor hiç kompresyon yapmıyor. yokuş aşağı bırakıyorum gazı hiç bi etki yok.ama gidişi çok hızlandı yani motor fırlıyor ciddi anlamda .anlamadım gitti iyi birşey mi kötü bir şey mi?
    Motor güzel gidiyorsa bence iyi birşey
    Belki katalizatör veya egsozda tıkalı bir yer vardı açıldı öyleyse sorun yok

birde motor 7500 km yi geçti şu ara yapılacak bir bakımı var mı aldığım kişi 5000 de motor yağını değiştirmiş bende aldığımda 7250 km de değiştirdim başka yapacağım bir şey varmı mesela subap ayarı egzantrik vb.....

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,609
    Beğenilmiş
    7,104
    birde motor 7500 km yi geçti şu ara yapılacak bir bakımı var mı aldığım kişi 5000 de motor yağını değiştirmiş bende aldığımda 7250 km de değiştirdim başka yapacağım bir şey varmı mesela subap ayarı egzantrik vb.....
    2000 km de bir periodik bakım ve yağ değişimi yapılır bu km de ayarlarda bir bozulma olmaz ama usta kontrol eder gereken birşey olursa yapar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)