Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2

motoru vurdurmak?

arkadaşlar iyi akşamlar bugün aklıma bişey takıldı; motoru acaba 1. viteste mi yoksa 2. viteste mi vurdurmak daha iyi bu konuda fikri olan var mı?

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı mrtckrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar iyi akşamlar bugün aklıma bişey takıldı; motoru acaba 1. viteste mi yoksa 2. viteste mi vurdurmak daha iyi bu konuda fikri olan var mı?
    Murat ben ikisini de denemiştim; şu sonuca vardım: yokuş aşağı sallanıp hızlanma şansın varsa 2, eğer düz yolda ittirerek deniyorsan 1. vites bence.

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    evet ben de bugün motor çalışmayınca çok az bir meyilde nerdeyse yürüme hızında motoru vurdurdum (1.vites te ydi) herşey yolunda gitti motor sorunsuz çalıştı doğru tespit bence de katılıyorum teşekkürler

Erkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan Tonyalı
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    http://www.youtube.com/watch?v=xY4tDpJRIz0&sns=tw

Yardimci olur diye dusunuyorum...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Motoru vurdurarak çalıştırırken 2 .ci viteste vurdurulur daha kolay çalışır çünki
    1.inci viteste kompresör kuvvetli olduğundan vurdurma anında tekerleği daha fazla kitler dönmesini engeller daha zor çalışmasına neden ulur

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yasaklı sitelere giremiyoruz

Alıntı MorganBlack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.youtube.com/watch?v=xY4tDpJRIz0&sns=tw

Yardimci olur diye dusunuyorum...
    RR-ANKARA
    FAK85

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Ben bu başlığı hortlatmış oluyorum ama bir sorum var : 10 gün 15 gün eyvallah, ama 1 ay ya da 45 gün hiç kullanılmamış bir motorsikleti de (misal RR 150 e-2) vurdurarak çalıştırabilir misiniz? Diyelim ki çalıştı, şarj olması için ne kadar gezmek gerekir, yarım saat 1 saat ya da km olarak 10 km falan yeter mi? Bu durum motorun aküsüne ne gibi olumsuz bir etki yapar? Ömrünü kısaltır mı?

Hiç akü bitmesi ya da vurdurmayı gerektiren bir durum yaşamadığım için meraktan soruyorum, şimdiden teşekkürler...

Efnib İhsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İhsan Eke
    Denizci
     RR DAYTONA DD 350 E-6C
     İstanbul / Tuzla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Akü komple boşalmışsa vurdurulmuyor. Bayır aşağı deneyip sonra aynı bayırı iterek çıkartıp otoelektrikçinin yolunu tuttum saha 2 hafta önce. 5 dk şarjla işi hallediyorlar

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu başlığı hortlatmış oluyorum ama bir sorum var : 10 gün 15 gün eyvallah, ama 1 ay ya da 45 gün hiç kullanılmamış bir motorsikleti de (misal RR 150 e-2) vurdurarak çalıştırabilir misiniz? Diyelim ki çalıştı, şarj olması için ne kadar gezmek gerekir, yarım saat 1 saat ya da km olarak 10 km falan yeter mi? Bu durum motorun aküsüne ne gibi olumsuz bir etki yapar? Ömrünü kısaltır mı?

Hiç akü bitmesi ya da vurdurmayı gerektiren bir durum yaşamadığım için meraktan soruyorum, şimdiden teşekkürler...
    Muratcım,Alper başkanımızın aldığı bir cihaz vardı,sanırım black&decker di,onu şiddetle tavsiye ederim,yeni akü alacağına ondan al bir tane,yeni akü parasını çıkarır zaten,motoru satarken de alırsın üzerinden,yeni motoruna takarsın.
    Akü komple bittiyse yapacak bir şey yok,söküp şarja vermen gerek.
    Ama akü çok zayıfsa,kontak açık vaziyette 2.vitese takıp yokuş aşşağı bir zeminde,motor hızlanmaya başlar başlamaz, debriyajı bir kaç kez açıp kapatırsan marşı alır,ama mecbur kalmadıkça tavsiye edilen bir şey değildir..
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Murat merhaba.

Bahsettiğin süre kullanılmamış motosiklet vurdurularak çalıştırılabilir fakat akü tamamen ömrünü bitirmemiş olmalı.Ömrünü bitirmek derken de akü kurumuş tabiri vardır buna akünün sülfatlaşması denir.Akünün kurşun plakaları üzerinde beyaz tuza benzer bir yapı oluşmasıdır.Eğer akü bu duruma gelmişse kullanılmaz haldedir,şarj tutmaz ve 1-1.5 ay kullanılmadığı taktirde oluşabilir.Bunun önüne geçmek için, motosikletimizi uzun süre kullanmayacaksak aküyü motosikletimizden söküp akünün değerlerine uygun bir şarj cihazıyla şarj edip kuru rutubetsiz bir ortamda saklamak, 15-20 günde bir şarj ederek akünün canlı kalmasını sağlamak yeterli olacaktır.B
    u şekilde aküyü 4-5 yıl sorunsuz kullanabilirsin.

Akü boşalmış fakat ömrünü bitirmemiş vaziyette iken vurdurarak motosikletimizi çalıştırdık yaklaşık 10 -15 dakika çalıştırmak şarj olmasına yeterli olacaktır.Motosikleti vurdurmak aküye herhangi bir zarar vermez aksine,kuralına göre yapılmazsa şanzuman ve debriyaj sistemina zarar verir.

Sağlıcakla.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)