Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

ukant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

umit
    UZMAN
     Regal Raptor DD 250E-9B
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

motor hareket etmiyor

Merhaba,
    Bu olay birkaç kez başıma geldi. Motorda bir sorun mu var yoksa benim kullanmamdan mı kaynaklı bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Motoru kullanırken motor durdu ve yerinden kıpırdamadı. Hafif bir yanık kokusu geldi. Vites boşta oldugu halde ne ileri ne geri gidiyordu. Motoru kapatıp 10-15 dk soğumasını bekliyordum ve ondan sonra çalıştırmadan vites boşta ittiğimde tekrar hareket eder hale geliyordu. Daha sonra çalıştırıp yoluma devam ettim.
    Bugün 2-3 kez bu olayı yaşadım. Acaba diyorum ben vites geçişlerinde yanlışlık yapıyorum da motor hararet yapıyor olabilir mi? 1 hafta önce falan yine yolda aynı şey başıma gelmişti. Aynı şekilde çalıştırmıştım. Daha sonra bindiğimde sıkıntı olmamıştı. Bugün yine aynı durum yaşanınca korkmaya başladım herhangi bir sorun mu var diye.
    Sizce sorun ne olabilir ve ne yapmalıyım?

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Ümit daha önce duyduğum veya gördüğüm bir durum değil. Umarım şanzımanla ilgili ciddi bir şey yoktur ama pek tahmin de yürütemiyorum. Celil Abi konuyu gördüğünde yardımcı olacaktır.

Metin YILMAZ
    Bilgisayar Müh.
     DD250-e9b
     Yalova
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Selam Ben Metin Yalovadan.uzun süredir üyeyim anca yazmak nasip oldu.
    Aynı sorun benimde iki kere başıma geldi.Arka Disk fren sıkıyor kendini.10-15 dakika sonra kendini salıyor.Motor güçlü olduğu için bu zorlamayı anlamıyorsunuz.Ama benim gibi arka frene donun taş gibi olması lazım.Hızla giderken allahtan önüme bişet cıkmadı bu sorunla karşılaşınca.Sorunun kaynağını bende çözebilmiş değilim.arka fen merkezinden kaynaklanıyor muhtemelen.

ozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozgur
    filo yöneticisi
     acar
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    muhtemelen kaliper sorunudur. işim gereği bizim tırlardada kitleme çok olur. kaliper sıkar bir daha bırakmaz.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı ukant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Bu olay birkaç kez başıma geldi. Motorda bir sorun mu var yoksa benim kullanmamdan mı kaynaklı bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Motoru kullanırken motor durdu ve yerinden kıpırdamadı. Hafif bir yanık kokusu geldi. Vites boşta oldugu halde ne ileri ne geri gidiyordu. Motoru kapatıp 10-15 dk soğumasını bekliyordum ve ondan sonra çalıştırmadan vites boşta ittiğimde tekrar hareket eder hale geliyordu. Daha sonra çalıştırıp yoluma devam ettim.
    Bugün 2-3 kez bu olayı yaşadım. Acaba diyorum ben vites geçişlerinde yanlışlık yapıyorum da motor hararet yapıyor olabilir mi? 1 hafta önce falan yine yolda aynı şey başıma gelmişti. Aynı şekilde çalıştırmıştım. Daha sonra bindiğimde sıkıntı olmamıştı. Bugün yine aynı durum yaşanınca korkmaya başladım herhangi bir sorun mu var diye.
    Sizce sorun ne olabilir ve ne yapmalıyım?
    Merhaba ümit
    Metin'nin dediği gibi fren ısınıp kitleme yapmış soğuyunca bırakmış
    Sebebi ya ayağını fark etmeden frenin üzerinde tutyorsun yada frende hava var veya klaperinde sorun var senden kaynaklanmıyorsa servise ugra baksınlar kolay gelsin

ukant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

umit
    UZMAN
     Regal Raptor DD 250E-9B
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ederim yorumlarınız için. Sanırım dediğiniz gibi bir sorun olabilir. En kısa zamanda servisine götüreceğim. Motoru yeni aldım böyle sorun yaşaya yaşaya öğreniyoruz püf noktalarını ama umarım daha büyük problemler çıkarmaz başıma.

AyhanBağcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayhan Bağcı
    Öğrenci
     Spyder 350
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Ayni sorun yeni aldigimiz motorda da basimiza geldi, nedeni neymis yazarsaniz sevinirim..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)