Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Fatih Rodaj sürecinde değilsen vites aralıklarını daha arttır her viteste yüklen makina yüksek süratlere çıkacaktır olmuyorsa makinanın ayarlarını kontrol ettir
    bendede 350 cc var 2 ci viteste makinaya max. yüklenip zorladığımda seri şekilde 80-90 km bile görüyor 5 inci vites max. son sürat 145 km gibi

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bende 250 daytona var. 80 - 82 kg kadar varım Bence makinenin ara hızlanmaları, kalkışı çok iyi. Gaz tepkimesini de beğeniyorum ben. Benim arabam da 1.4 dizel fiesta. Motorun reaksiyonları arabamdan daha iyi desem yeridir. Zaten bu motorun güzel kısmı ara hızlanmaları, ivmelenmesi. Yüksek süratte gidebilmek içinde tasarlanmadığı hepimizce aşikar.

Ayrıca, motorun genel performansından memnun değilseniz bir baktırsanız iyi olur derim. Bujileri kalitelileriyle değiştirip, karbüratör ayarını yaptırdıktan, yağını değiştikten sonra daha sağlıklı bir sonuç alırsınız bence. Son olarak, bu makine 190 kg + 80 kg da ben 270 kg yapar bu 250 cc lik motorun çektiği yük. Bunuda göz önüne almak gerekir

Hayalet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Saray
    Çizim
     Regal Raptor Daytona 350cc
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    2. vitesde 90mi???
    Ben 90 a varana kadar 20 saniye ve 5 vites degisiyorum. Haha
    Motor hala 130km rodaj felan dediler bana pek anlamadim..
    1000km yavas felan git yüklenme gibisine..
    Benim anlamadim motoru sifir aldim sürcem süremiyom ozaman ben 1000km ı bulmam daha 2 ayımı alır..
    60ı gecme felan dedıler dogrumu? Mesela dediklerini yapmasam normal sekilde kullanmaya devam etsem motor ariza görürmü?

Hayalet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Saray
    Çizim
     Regal Raptor Daytona 350cc
     Antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Daha ilk 300km lik bakima 150km kaldi

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Hayalet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. vitesde 90mi???
    Ben 90 a varana kadar 20 saniye ve 5 vites degisiyorum. Haha
    Motor hala 130km rodaj felan dediler bana pek anlamadim..
    1000km yavas felan git yüklenme gibisine..
    Benim anlamadim motoru sifir aldim sürcem süremiyom ozaman ben 1000km ı bulmam daha 2 ayımı alır..
    60ı gecme felan dedıler dogrumu? Mesela dediklerini yapmasam normal sekilde kullanmaya devam etsem motor ariza görürmü?
    Alıntı Hayalet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha ilk 300km lik bakima 150km kaldi
    Fatih rodaj makinanın ilk alışma dönemidir çok önemlidir motorun ömrünü performasını direk etkiler rodaj kurallarına uymak lazım yani
    1.inci vites 20km sonraki her vites 20 km araklıklarla ani gaz vermeden ani fren sıkmadan makinayı yumuşak kullanarak max. 80-100 km ye kadar çıkarabilirsin rodaj 1000 km de biter ama 600 km den sonra yavaş yavaş makinayı açmaya başlarsın 1000 km den sonra altta yazdığım gibi her vitesi max. yüksek kullanıp motoru açma işlemi yapabilirsin açıldıktan sonra yüklenebilirsin

HARDCORE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Deniz Pehlivan
    Uzakyol KAPTAN
     VULCAN 1500 NOMAD VULCAN 2000 EX
     İstanbul - Kadıköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar bu mineral yağlar ile 450 500 km gitmek şart değildir 300 den sonra gidebilirsiniz sıkıntı olmaz ise (maddi durum) kullanıcağınız yağınızı koyun 1kez olmak üzere 1500 civarında onuda değiştirin temiz yağınızı koyun basın gidin hem kafanız hem pistonunuz rahat olsun herkese iyi suruşler

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı HARDCORE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu mineral yağlar ile 450 500 km gitmek şart değildir 300 den sonra gidebilirsiniz sıkıntı olmaz ise (maddi durum) kullanıcağınız yağınızı koyun 1kez olmak üzere 1500 civarında onuda değiştirin temiz yağınızı koyun basın gidin hem kafanız hem pistonunuz rahat olsun herkese iyi suruşler
    İlk yağın 300 km de değişmesi şart fabrika ilk yağı rodaj için özel ince yağ koyuyor ve işi 300 kmde bitiyor yeni yağ koymak gerekiyor sonrasında her 2000 km de bir yağ değişimi yapılır garanti kitabına işletilir

HARDCORE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Deniz Pehlivan
    Uzakyol KAPTAN
     VULCAN 1500 NOMAD VULCAN 2000 EX
     İstanbul - Kadıköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk yağın 300 km de değişmesi şart fabrika ilk yağı rodaj için özel ince yağ koyuyor ve işi 300 kmde bitiyor yeni yağ koymak gerekiyor sonrasında her 2000 km de bir yağ değişimi yapılır garanti kitabına işletilir
    yani temelde diyoruz ki ilk yağlarınızı erken değiştirmek motorunuza yapabiliceğiniz ilk ve en büyük iyilik olucaktır keza bidaha rodaj şansınız yok Rodaj motordaki en önemli olaydır

bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bedirhan erdil
    motorsıklet tasarım
     regal raptor 250 dde9
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    avrupa da sıfır motorsıklet lerın yaglarının( tabıren rodaj yagları)amacı motor teşhir olurken mekanik aksamının(motor kısmı)karıncalanma yapmaması için kullanılmasıdır..
    yanı aslında en önemlı kural motorsikletın fabrıkada koyulan yagının boşaltılıp sentetık yada yarı sentetık yag ıle ortalama sıcak ıklımlerde 500 - 700 soguk iklımlerde ıse 700 - 1000 km arası kullanılması gerekmektedır

gercekte yapılması gereken aslında budur ama malesef ulkemız de gercekten markaların fabrıka egıtımlerıne gıdebılen deneyımlı ve kalıfıye yetkılı servıs calısanı olmadıgından rodaj da kullanılan mıneral yag dıye bırşey ıcad edilmiştir SAYGILAR.....
    antalya yol yardım hizmeti : 0532 332 86 36

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)