Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Atıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atıl
    Öğrenci(Üniversite)
     YOK
     İzmir-Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question 2006 model 250 or 2013 model 150

Tekrardan selamlar, yeni bir soru ile karşınızdayım :mrgreen:

bir tane 2006 model 250 DD 250E buldum 5500 km de temiz 4250 istiyor sahibi (biz ona 4000 diyelim ) forumda eski yazılara bakarken ilk gelen kasaların kronik sorunları olduğunu gördüm. şanzuman, radyatör, fan gibi. Hani ben motoru alınca seneye değiştirim yenisini alırım diyemiyorum, gittiği yere kadar durumundayım. Diğer yandan 2013 model DD 150 2F modeli motesikletçim de 4000 tl. Zorlanarak 4000 tl ye çıkabilirim diye düşünüyorum.(Bu arada 2013 150 de balansör olduğunu düşünüyorum) Arada uzun yol da yapmak isterim çeşme-izmir-foça-didim-marmaris gibi.Hani 85-90 a dayayım rahat rahat gideyim kafasındayım. Bunları göz önüne alınca hangisi daha mantıklı olur ?

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    0 motor alırsan plaka masraflarıda çıkar.O motordan bende kullandım 5000 km kadar.Rodajdan sonra rahatlıkla 90 km hız yapabilirsin.Zorlayarak 110-120 görmüştüm.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Atıl seninki zor bir durum ihtiyacını karşılayacak uzun seneler ve uzun yollar yapmak için en uygun makina 250cc fakat bütçeye uyan makina eski model makina onunda ömrü çok uzun olmaz illaki masrafları olur ayrıca 2006 model makinanın 5500 km olması pek mantıklı değil
    Diğer yandan sıfır 150 cc alısan kafan rahat dertsiz binersin ama oda uzun yollarda seni kasar kısa süre sonra değiştirmek istersin o yüzden basamak olarak kullanmak için 150 cc alır üzerine bütçeni toparlayarak büyük makinaya geçebilirsin son karar senin kolay gelsin

Atıl
    Öğrenci(Üniversite)
     YOK
     İzmir-Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Atıl seninki zor bir durum ihtiyacını karşılayacak uzun seneler ve uzun yollar yapmak için en uygun makina 250cc fakat bütçeye uyan makina eski model makina onunda ömrü çok uzun olmaz illaki masrafları olur ayrıca 2006 model makinanın 5500 km olması pek mantıklı değil
    Diğer yandan sıfır 150 cc alısan kafan rahat dertsiz binersin ama oda uzun yollarda seni kasar kısa süre sonra değiştirmek istersin o yüzden basamak olarak kullanmak için 150 cc alır üzerine bütçeni toparlayarak büyük makinaya geçebilirsin son karar senin kolay gelsin
    Haklısın Celil abi, 2006 makinanın 5 binde olması bana da mantıklı gelmiyor ama adam hiç kullanmadık garajda kaldı vs diyor, bende güvenemedim pek. Valla bir ara dandik çinlilere bile bakmaya başlamıştım ama titreşimden dolayı hep geri adım attım. RR 150 bana yeter gibi geliyor hani az yaksın-titrşeim olmasın-sakin sakin gezeyim-yolda bırakmasın-sorun çıkarmasın vs hepsi bu makina için ok. Genelde şehir içi kullanıcaz zaten yılda bir belki öle küçük geziler. 4-5 yıl götürse beni fazla fazla yeter

KamilErgün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kamil Ergün
    emekli
     Hyosung GV 250
     kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Atıl kardeşim işine karışmak istemem ama sıfır 150 almak yerine çok düşük kilometrelerde 150 lik makineler var. Ben 300 km de aldım mesela. Ama Celil beyin yazdığı gibi küçük gelebilir. Mesela ben şu an düşük kilometreli 350 lik denk gelse hemen takas ederim. Küçük geldiği için değil maymun iştahlılık benimkisi. Çünkü daha 80 i geçecek bir yola çıkamadım. Toplasan 8 saat ancak kullanmışımdır. Parantez açıp yazayım 150 ile takas düşünen varsa değerlendiririz.

Atıl
    Öğrenci(Üniversite)
     YOK
     İzmir-Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı arenli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atıl kardeşim işine karışmak istemem ama sıfır 150 almak yerine çok düşük kilometrelerde 150 lik makineler var. Ben 300 km de aldım mesela. Ama Celil beyin yazdığı gibi küçük gelebilir. Mesela ben şu an düşük kilometreli 350 lik denk gelse hemen takas ederim. Küçük geldiği için değil maymun iştahlılık benimkisi. Çünkü daha 80 i geçecek bir yola çıkamadım. Toplasan 8 saat ancak kullanmışımdır. Parantez açıp yazayım 150 ile takas düşünen varsa değerlendiririz.
    Söylediğin mantıklı abi ama 2.el olduğu zaman izmr ve çevresinden bakıyorum o zaman da düşük km de ve en önemlisi temiz(bakımları tam, rodajı adam gibi yapılmış) bulmak zor. Özellikle sahibinden de yok resmen. Ondan dolayı 0 düşünüyorum eğer bulursam tabiki neden olmasın. Ben öyle sıkılcağımı zannetmiyorum çünkü ilk yıl orjinal şekilde kullanır sonrasında yavaş yavaş aksesuarlara girmek istiyorum. Her aksesuar sonrası makinaya olan sevgim daha da bir katlanıcağı için kolay kolay sıkılmam gibime geliyor. Küçük gelme konusunda da 80 nin altına düşmediği takdirde hiç sıkıntı yok benim için.

caglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

caglar ıbıs
    öğrenci
     regal raptor daytona
     ankara/batıkent
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Atıl
    Öğrenci(Üniversite)
     YOK
     İzmir-Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı cacai Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı satışlar kardeşim. makinan gayet temiz duruyor belli ki severek binip, bakmışsın ama Celil abininde dediği gibi sıfır 150 alıp kafamı rahat ettirmek istiyorum. + ben tek bakarken unutmustum ama pederde olduğundan balansör şart oldu :?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)