| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
günaydın herkese,
sabah zor çalışma konusunda abiler yardımcı oluyor sağolsunama şu şanzıman sorununu bi türlü aşamadım açıkcası kardeş. Radyatöre bakım yaptırdıktan sonra motoru biraz zorlamak için 30km yokuşlu yola vurdum hayvanı
radyatör performansı iyi, yolda hafif bi yana (sola) yatırdım motoru barzo bi şöför yüzünden, sonra kaldırdım aynanın dışı hafif çizildi sorun yok. Ama ondan sonramı oldu bilmiyorum vites en fazla boşa düştü, daha aşağı inmedi ışıklarda ileri geri almama rağmen 1'e düşmedi. 2 ile kalktım sonra motoru kilitleyip yattım, sabah ne göriim bu sefer hiçbir vitese atmıyor, sabit olarak 2 yada 3. viteste kaldı. yağdanmıdır, debriyajdanmıdır, vites-pedal bağlantısındaki olası bir deformasyondanmıdır baktıracam artık. forumdaki milletide bıktırmak istemiyorum bu motor yüzünden :?
bu arada km daha 17.000 olacak eğer doğruysa tabii (2005 model)
Konu nenickila tarafından (06.May.2014 Saat 09:28 ) değiştirilmiştir.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Egemen geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindirici motora gelince düşme esnasında vites pedalından şanzumana giden aktarma çubukları yamulmuş olabilir öyleyse kolay usta düzeltir ayarlar ama o değilse viteslerin kitlenmesi pek iyi bir durum değil dişli kırmış olabilir veya debriyaj balatasından olabilir usta bakınca anlacaktır kolay gelsin![]()
sağol abi,
o çubuğa bakmıştım, çift taraflı ters yönde diş açılmış somunlu ,ama düz duruyodu pedal ve dişli kutusuna girişteki kolda düzgün bir şekilde aşağı yukarı hareker ediyor. Bide koruma demiri var o çubuğa temas nasıl olurki?
Eğer tek dişli kırdıysa tek dişli bulup taktırmalı sanırım, komple değişirse o zaman çok üzecek.
Bide şu şanzıman dişlilerine yüzey sertleştirme işlemi uygulamıyolarmı? yada ben dışarıdan uygulatsam? o zamanda kırılgan bir yapı oluşup ani yüklenmelerde kırılır diceksin ama![]()

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)ayar çubukları değil o zaman dişli olabilir blansörsüz klasik kasalara uyumlu tek dişli satan birtek firma var ordan temin edebilirsin kızıl işlemi tek dişli için pek uygun olmaz set olarak yaptırabiliyorsan düşünülebilir kolay gelsin
http://www.deltamotorluaraclar.com/i...ry&path=60_117
DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)Egemen ısıl işlem veya indüksiyonla sertleştirme tüm dişliler için yapılabilir, ben de düşünmüştüm geçmişte fakat vazgeçtim. Çünkü işin bir mühendislik yönü var. Dişlilerin ne kadar sert, esnek veya kırılgan olması gerektiği bazı parametrelere göre hesaplanmalıymış. Şanzımanı kilitlemek veya daha kötüsü kranka, pistonlara zarar vermek yerine dişlinin kırılmasının tercih edilmesi gerektiği durumlar olabiliyor. o yüzden bana sorarsan hiç dokunma.![]()
evet kardeş bende bu şekilde düşünüyorum. o işlemler ustalık ve tecrübe isteyen, yapanında uzmanlığına bağlı olan şeylerdir diye tahmin ediyorum. Ben o işe girmeyeyim. O zaman öncelikle ustaya götürüp arızanın şanzumanmı yoksa başka arızadanmı kaynaklandığını kesinleştirmeliyim(inşallah debriyaj veya başka bi arızadır). Şanzımandansa tek vites dişlisi veya 1-2 vites dişlisi değiştirilerek olup olamayacağını öğreneceğim, olursada CELİL abinin verdiği siteye üye olup sipariş geçeceğim.
Bide şanzıman işleri ince işlerdir kanımca, ustanın yaptığı montaj ve ayarlamalar çok önemli, başındada beklenmezki :?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)