Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ufuk karadağ
    öğrenci
     Daytona 250e-6C
     izmir / istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

motosiklet güvenliği hakkında

öncelikle herkese selamlar.. forumu uzun süredir takip ediyorum fakat yeni üye oldum. iş ciddiye binince artık zamanı geldi diye düşündüm. siz abilerimden öğreneceğim çok şey var, umarım benim de sizlere faydam dokunur.. istanbul'dan izmir'e üniversite için geldim. bu yaz spyder 250 almak gibi bir hayalim var parasını biriktiriyordum hazır sayılır. otoparklı ev bakıyorum tutmak için fakat bulamama ihtimalim var, burda istanbul çapında evler yok. kalın zincirler hakkında araştırma yaptım fakat herkes inşaat ekipmanlarıyla kesilebildiklerini söylüyor. siz motosiklet güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz ? ne öneriyorsunuz ? kafamı yedi bitirdi resmen.. şimdiden teşekkür ediyorum.
    Konu ufuk tarafından (25.May.2014 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.
    İzmir / İstanbul

ukant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

umit
    UZMAN
     Regal Raptor DD 250E-9B
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Güzel bir soru. en temizi garajlı bir ev veya güvenli bir semtte oturmak sanırım. Ben o bahsettiğin kalın zincirlerden almıştım ama hala aklım kalır motorda. Oturduğum yer de çok da tekin bir yer değil. Bir kere de evimize hırsız girmişliği var. Fiyat olarak benim motor çevredeki arabalara göre deve de kulak kalsa da gösteriş açısından hepsini solluyor.
    Bir arkadaşımda gv250 vardı. bazen şehir dışına çıkardı motor öyle kapıda üstü açık falan dururdu ama kimse bir şey yapmazdı. Oturduğu yer merkezi ve pahalı bir yerdi. Güvenilir semtten kastım bu.

ufuk karadağ
    öğrenci
     Daytona 250e-6C
     izmir / istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bornova'da olduğum için semtin güvenilirlik konusunda rahat değilim. en iyisi garaj dediğiniz gibi. elimden geldiğince otoparklı ev bakayım haklısınız..
    İzmir / İstanbul

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    500 tl gibi fiyatlara satılan çok kalın motosiklet zincirleri var onların güvenilir olduğunu duymuştum ama kapalı garajım olduğu için hiç araştırma yapmadım birde zinciri yerden yaklaşık 1 metre yüksekte bir yere kilitlemeni öneriyorlar o sayede inşaat tipi demir makası ile kesmek için zeminden destek alamıyorlarmış
    Konu mrtckrt tarafından (25.May.2014 Saat 17:47 ) değiştirilmiştir.

muharremkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Muharrem
    Bilgisayar Mühendisi
     Bajaj Pulsar 200NS Fi
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Disk kilidi:
    XENA DISC BRAKE SECURITY LOCK XX-10 STAINLESS STEEL Amazonda 75$ civarı, kargo bedava(sarı renklisi). E-bay'de 80$ + 20 $ civarı kargo. (Daha sipariş vermedim)

Alarm sistemi:
    Spy Alarm Pager 5000m Motorbike, e-bay'den kargo dahil 240 tl'(84$ + kargo)ye aldım. Çok özellikli, herhangi bir şey olduğunda kumandasına da alarm gönderiyor, hassaslığı ayarlanabilir microwave sensörü var, ayrıca uzaktan motoru çalıştırıp stop ettirebiliyorsunuz. Kapsama alanı iyi, daha deneme durumum olmadı, başka bir motorsiklet forumunda ve youtube da Türkçe incelemesini ve püf noktalarını anlatan bilgileri bulabilirsiniz.

Zincir: Mümkünse 12 mm'den kalın(tercihen 14-15) olanlardan olsun deniliyor forumlarda. Forumun birinde(belki de bu forumda) kesme makaslarının 12 mm'den genişleri kesmekte çok zorlandığını(makas ağız açıklığı dolayısıyla) okumuştum. Özel satılan zincirlerde okkalı markalar var, buna karşın çapa zinciri, çeşitli sanayi tipi dayanıklı zincirler kullananlar da var. Hangisi size uygun geliyorsa araştırıp karar vermelisiniz. Ve evet, zinciri yerden yüksekte duracak şekilde bağlama yeri yapmanız öneriliyor, arkadaşın bahsettiği nedenden dolayı.

Herhangi bir yerde Diskkilidi + alarm, uzun süreli kalacak yerde(ev önü gibi) 3'ü birden.

Üni öğrencisine bir miktar pahalı gelebilir, gerçi benim en zengin dönemlerim üni zamanlarıydı :D En azından doğru dürüst bir iş bulmadan önce.

xxx
    at
     Honda Shadow Spirit 2009
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    kapalı garaj en güvenlisi.
    yalnız kapalı garajlı ev bulamazsan yakınlarda kapalı garajı olan bir apartmanın yöneticisi ile görüşüp aylık bir miktar para teklif edebilirsin. her garajda 1-2 motor koyabilecek yer rahatlıkla vardır.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,689
    Beğenilmiş
    7,113
    Merhaba Ufuk aramıza hoş geldin
    istanbullu İzmirde tıp okuyan bir arkadaşımız daha var
    İnşallah kısa sürede gönlündeki spyder'e kavuşursun
    Güvenlikle ilğili arkadaşlar yardımcı olmuş her konuda bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız

ufuk karadağ
    öğrenci
     Daytona 250e-6C
     izmir / istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hepinize çok teşekkür ederim.. dediğiniz gibi otopark sorununu halledemezsem o zincir fikri muhteşem olmuş. yazdıklarınızdan alırım.
    İzmir / İstanbul

SERDAR KAYACIK
    EKLEKTRONİK
     XVS-650 DRAGSTAR
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Grade 80 ve 100 zincirler var.Metresi 100 tl civarı araştırmıştım bir ara..Gemi sanayinde kullanılmakta.Tekne malzemeleri satan yerlerde var.Normal makasların kesemediği zincir türü.Bildiğim kadarı ile taşlama ile kesebiliyorlar sadece..En garantisi kasko.Her kapalı garaj güvenlidir anlamına gelmez...

Mesut82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mesut altay
    Bilgi işlem
     regal raptor spyder 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ücre
    Alıntı UCANLAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grade 80 ve 100 zincirler var.Metresi 100 tl civarı araştırmıştım bir ara..Gemi sanayinde kullanılmakta.Tekne malzemeleri satan yerlerde var.Normal makasların kesemediği zincir türü.Bildiğim kadarı ile taşlama ile kesebiliyorlar sadece..En garantisi kasko.Her kapalı garaj güvenlidir anlamına gelmez...
    Kasko şirketinden fiyat aldım 2000 tl yıllık kasko ücreti istediler dedim yuh birde her firma sigorta yapmıyor dediler birtek anadolu sigorta yapıyormuş o da bu kadar dediler dedim saol kalsın bu arada sizin motorunuzun kaskosu varmı varsa hangi şirket ve nekadara yaptırdınız.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)