Eh birisi benim kulaklarımı çınlattı sanki

Şimdi öncelikle bendeki motor Bisan değil, Keeway Supershadow V250 haa ne farkı var dersen dışarıdan en belirgin farkı bisan'da tel jant, Keeway'de aluminyum jant var. Diğer farklar makineleri de birbirinin tıpatıp aynısı gibi gözükmekle beraber makinenin içerisinde. bazı parçalar birbirine çok yakın gibi gözükmekle beraber %100 uymazlar. Modelin orijinali Yamaha Virago XVs250 dir. Dragstar 250 ve Royal Star 250 daha sonra bu motorun revize edilmiş halleridir. Ana formu ve şasisi ilk günden beri aynıdır. İlk piyasaya çıkışı yanlış hatırlamıyorsam 1987 veya 88 olması gerekir ve halen Çin'de üretilip Yamaha markasıyla satılmaktadır. Dolayısıyla kabul görmüş, verimliliği açısından kendisini defalarca kanıtlamış bir modeldir. Motorun belkide en önemli özelliği Mini Cruiser tarzı (Honda rebel, Suzuki marauder gibi) olmasına rağmen nispeten dik inen ön çatal açısıyla standart Cruiser'lara (Dragstar, Shadow, Intruder vs vs)

an çok daha kıvrak olmasıdır. Yakıt tüketimi benim motorum için konuşayım 80 Km max hızla gidersem 100km 2,6Lt ama 90-130 aralığına çıkarsam 3,3Lt bir rakama geliyor. Bu motor hava soğutmalı olmasına rağmen şişmez, sıkışmaz. Sadece İstanbul trafiğinde dur kalk yapmayı çok sevmez debriyajı çok ısınınca kaçırmaya, vitesi keyifsiz geçmeye başlar. Bu benim motora göre bir durum ama sonuçta benim motorun debriyajı orijinal Virago

Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim bu motor alınır mı ? Eğer motorla ilişkini uzun soluklu düşünüyorsan (benimki 4 yıldır sürüyor) yani motoru bugün alayım yarın satayım diye düşünmüyorsan alınır. Çünki bu zaman zarfında motor büyük ihtimalle kendini amorti eder; ne fiyata satarsan sat memnun kalırsın. Yok kısa süre kullanıp, işi biraz öğrenince illa büyük motor alacağım dersen, satarken şansın varsa hemen satarsın. Ben Enduro tarzı büyük CC bir motor almak için bir kaç yıldır motorumu satayım mı satmayayım mı diye kararsız kaldım. Alacağım motora verebileceğim en üst sınırdan ödeme yapacağım için sonrasındaki tamir, bakım vsv masraflarının altından nasıl kalkarım diye düşünüyorum. Hatta bununla ilgili bir konu başlığı bile açmıştım. Uzun lafın kısası hangi motoru alırsan al sadece parası uygun diye alma; üstüne otur, motoru hisset senin için en kötü ihtimalde 2-3 sene hiç değiştirmeden o motorla yola devam edeceğini varsay ve hala yüzünde gülümseme varsa o motoru al. Seni gerçekten gülümseten motor seni üzmez...