Ben de bir şeyler diyeyim mi :mrgreen: Öncelikle şunu söyleyeyim, bu yorumum tamamı ile tarafsız görüştür.

Tam yılını bilemiyorum ama sanıyorum 2001'den beri Forum siteleri ile iç içeyim. Aralarında 40 bin-50 bin üyelik de olmak üzere bir çok forumda Admin'lik yaptım ve birçok forum kurdum. Bizim zamanımızda Facebook zıpçıktısı yoktu. Bu da forumlardaki samimiyeti, bütünlüğü ve uzun soluklu olmasını güçlendiriyordu. Sonra ne oldu, Facebook peydah oldu. Ne oldu, "Nerede o eski bayramlar" oldu. İnsanları "sosyal ağ" adı altında asosyalleştirdiler. Öyle ki, yalnızca forum sitelerinin olduğu zamanlarda insanlar bilgi paylaşımı peşinde koşar, her fırsat bulduğunda etkinlik, kampanya, gezi, organizasyon yaparlar SOSYAL yaşarlardı.

Diyeceğim o ki, ilk olarak Facebook insanları forumlardan koparıp aldı (Bunda MSN'in de etkisi yok değil). Bana hiçbir zaman, Facebook'un forumu destekleyeceğini toparlayacağını aktifleştireceğini kimse anlatmasın. Aslında ben bir forum sitesinin facebook sayfası olmasına bile karşıyım. RR ismi veya A ismi veya B forumu; tek elde olduğunda kişiliği artardı.

Facebook, paylaşım konusunda iyidir hoştur. Fakat forum vampiridir.

Regal Raptor markasının Mitsubishi markasının Arçelik markasının vs. Facebook sayfası olabilir. Ama forum aileseldir, ailenin özel mülküdür. Facebook'a açıldığında hafif meşrep olmak kaçınılmazdır...

Sevgiler Saygılar öptüm kocaman, seviyom len sizi :mrgreen: