Ben de söz istiyorum.
Benim takıldığım nokta şu; "foruma katılımı arttırmak", "daha fazla kullanıcıya ulaşmak" gibi ülküler doğrultusunda ne yapılması gerektiği tartışılıyor sanki.
Arkadaşlar burada bir şey satmıyoruz. Üye olsun çamurdan olsun mantığı da gütmüyoruz.
Forumun kullanıcıyı bulmasından ziyade, kullanıcının forumu bulması bağlılığı sağlar.
Aksi halde; yani biz "aman forumu tanıtalım, üye kazanalım" çabasına girersek; "lütfettim de üye oldum" tavrıyla gelenler olacaktır ki, bundan hiçbirinizin hoşlanacağını sanmıyorum.
Bu durumda tartışılması gereken bir şey varsa; o da forumun amacıdır. Amacımız "çoğalmak" olmamalı bence hiçbir şekilde. "Bütün RR kullanıcıları foruma üye olsun" gayreti içine girmek foruma zarar verecektir. Bütün RR kullanıcılarının foruma üye olmasında sakınca görmüyorum, yanlış anlaşılmasın. Ama amaç edinilmesi gerektiğini düşünmüyorum bunun.
Amaç mevcut üyelerin ve kendi çabasıyla foruma ulaşanlar başta olmak üzere yeni gelecek üyelerin forumdan azami faydalanmalarını ve foruma azami katkı vermelerini sağlayarak, RR kullanıcıları arasında bir "elit kesim" oluşturmak olmalı.