Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

efe alibeyoğlu
    öğrenci
     Regal Raptor 150
     muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Stop etme sorunu

Herkese iyi günler

Benim sorunum motorun stop etmesiyle alakalı.Boşa alıp rölantide çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor fakat 1. vitese alıp gidince ilk 5 dakika içinde debriyaja bastığım zaman rölantide çalışması gerekirken anında stop ediyor.Bunun için durmadan gaz vermem gerekiyor bu da benim canımı sıkıyor :( Servis benden 10 km uzakta olduğu için oraya götürünce sorunsuz çalışıyor.Ama inanın trafikte bu ilk 5 dakika çok tehlikeli oluyor.Ve en kötüsü de stop edince 10 saniye kadar çalışmıyor.Marş almıyor 10 saniye sonra çalışıyor.Neden olur yardım edebilicek varsa lütfen çekinmesin....Şimdiden herkese çok teşekkür ederim

serkangungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı efealibey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi günler

Benim sorunum motorun stop etmesiyle alakalı.Boşa alıp rölantide çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor fakat 1. vitese alıp gidince ilk 5 dakika içinde debriyaja bastığım zaman rölantide çalışması gerekirken anında stop ediyor.Bunun için durmadan gaz vermem gerekiyor bu da benim canımı sıkıyor :( Servis benden 10 km uzakta olduğu için oraya götürünce sorunsuz çalışıyor.Ama inanın trafikte bu ilk 5 dakika çok tehlikeli oluyor.Ve en kötüsü de stop edince 10 saniye kadar çalışmıyor.Marş almıyor 10 saniye sonra çalışıyor.Neden olur yardım edebilicek varsa lütfen çekinmesin....Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
    Motoru ilk hareket öncesi çalıştırıp, 5 dakika ısınmasını bekleyin, sorununuz çözülecektir

efe alibeyoğlu
    öğrenci
     Regal Raptor 150
     muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ayaklık sistemini iptal etmeyi öğrenirsem daha iyi olur o zaman :D

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Koltuğun altına uzanan biri yeşil, biri siyah iki kablo var o kabloyu çektiginizde ayaklık iptal olur,

yapamazsanız serviste söktürün 2 dakikalık bir işlem

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ayaklık sistemini iptal etmene gerek yok bence, motorun rolantesi düşük olabilir ya da motorunu gece bıraktığın yer soğuk olabilir.
    Eğer sabah erken saatde hava soğuksa jikle ile birkaç dakika motorunu ısıtman yeterli.
    Aynı motoru kullanıyoruz.Bende bahsettiğin sorun hiç olmadı.
    Ölümle yaşamın tam ortası
    yani
    SIFIR NOKTASI

efe alibeyoğlu
    öğrenci
     Regal Raptor 150
     muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    150 CC için de aynı işlem geçerli mi :D çok teşekkürler bu arada

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    150 CC için de aynı işlem geçerli mi :D çok teşekkürler bu arada
    Önemli değil, evet 150 cc için tarif ettim zaten

efe alibeyoğlu
    öğrenci
     Regal Raptor 150
     muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ederim birazdan bakıcam

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Herkese iyi günler

motoru ilk çalıştırdığınızda rölanti ayarını yükseltin. bi 5 dk yüksek rölanti ayarında kullanın. ısınınca motor boştayken, tam gaz verin ve bırakın. rölanti ayarını düşürüp bidaha gaz verin. bunu motor stop edinceye kadar yapın. Daha sonra rölanti vidasını motorun titremediği ve gaz verip bırakınca stop etmediği noktaya göre ayarlayın. düşük rölantide motor soğukken bunlar olur dert etmeyin.

Alıntı Mehmet.m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motoru ilk çalıştırdığınızda rölanti ayarını yükseltin. bi 5 dk yüksek rölanti ayarında kullanın. ısınınca motor boştayken, tam gaz verin ve bırakın. rölanti ayarını düşürüp bidaha gaz verin. bunu motor stop edinceye kadar yapın. Daha sonra rölanti vidasını motorun titremediği ve gaz verip bırakınca stop etmediği noktaya göre ayarlayın. düşük rölantide motor soğukken bunlar olur dert etmeyin.
    benim motorda (250cc) sabahları ilk çalıştırmada (soğukken) aynı sorunu uzun süredir yaşatıyor, 1dk tam açık ciklede ısıtınca biraz toparlanıyor (komşular ses ve egsoz dumanına uyuz olmaya başladı)sonra cikleyi indirip arada aragaz vererek (stop etmemesi için) bi süre yol alıyorum. ısınınca contalar segmanlar genleşiyomu napıyosa artık stop etmiyo- normalmi? bu sorun her motorda varmı?tam teknik açıklamasını verene teşekkürü borç bilirim

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)