Çeşitli motorsiklet kazaları olmakta, bunun sonucunda motor sürücülerinin bazıları kendilerininde başına gelebileceği endişesi ile motorsikletini satmakta veya ailelerinin olumsuz baskılarına maruz kalmaktalar.
Aşağıda yazdıklarım tüm motorsiklet sürücülerine ve en önemlisi de onların ailelerinedir:
Özellikle havalar ısındıktan ve yağmurlar dindikten sonra, motorsiklet kullanıcıları trafikte çoğalmakta, kış ayları boyunca motorsiklet kullanmayan sürücülerin, sürüş kabiliyetleri körelmektedir.
Her ne kadar usta motor sürücü olunursa olunsun, uzun ara motor kullanmayınca, ilk binildiğinde eski alışkanlıkların yerine hemen oturmaması esnasında ne yazıkki çeşitli kazalar olmaktadır.
Ben yerde kar-buz olmadığı sürece, ful korumalı şekilde yılın 12 ayında motor kulanmaktayım.Ve herkese de tavsiye ederim.
Eşim hep bir gün motor kazası dolayısı ile hastahaneye düşeceğimi tahmin ederken, düğünün birinde kamera çekiminde, damat zıplarken ayağımın üzerine bastı yanlışlıkla ve aşil tendonum koptu.İlk operede bir yanlışlık sonucunda, üzerine 9 ameliyat daha oldum ve bu toplam 10 ameliyatım boyunca, 11 ay yatağa çakılı kaldım.
Ameliyatlar arasında eve taburcu oldum ara ara ve evde yatarken aşırı derecede bunaldığımdan, koltuk değneklerinden kurtulur kurtulmaz, biraz ayağımı yere değdirmeye, dikişli ayağıma fazla yük uygulamadan, seke seke yürüyebilmeyi başarabildiğim zamanlarda, hemen scooter motoruma atladım ve özgürlüğün tadına vardım.
Ayağımda 40 ın üzerinde dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
Ayağımda 65 dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
Ayağımda 98 dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
Sayılarını hatırlayamadığım daha nice dikişlerim vardı, ben yine motor tepesindeydim.
Ben bile ara ara motor sürerken korkmuş, ''len Tanju, mal gibi kaza yapacaksın, düşeceksin hastahane yataklarına, dikkat etsene lavuk'' diye zaman zaman kendime kızmama rağmen, nasibim işimi yaparken damadın ayağıma yanlışlıkla basmasıyla yatağa çakılmakmış.
Herkesin bir alın yazısı var.
Herkesin nasibi neyse bu hayatda, onu alıyor ne yazıkki.
DENİZİ TESTİYE DOLDURSAN NE ALIR ?
...........BİR GÜNÜN NASİBİNİ...........
Lütfen hiç kimse motosikletini sürmeyi terketmesin,motorunu ful korumalı bir şekilde elinden geldiğince 12 ay boyunca devamlı kullansın.
Lütfen hiç bir aile motorsiklet kullanan aile bireyine olumsuz baskı
uygulamasın.Oğlunuzun, kızınızın, eşinizin kaderinde olumsuz bir gün yaşamak varsa, o muhakkak olacaktır.Ama motorsiklet sürerken, ama motor tepesinde olmadan.
.......CANLI ÖRNEK BENİM YAŞADIKLARIMDIR......
Tüm motorsiklet sürücülerine ve ailelerine saygılarımla.
Tanju Mayda
Babaeski
Mondial Scooter 125 ZN sürücüsü
Regal Raptor DD-150 E2 sürücüsü

RR DD 150 E2
Babaeski
A Rh (-)