Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Korumasız binme,dikkat et, motorunu sür,kaza sürerken olmaz sadece

Çeşitli motorsiklet kazaları olmakta, bunun sonucunda motor sürücülerinin bazıları kendilerininde başına gelebileceği endişesi ile motorsikletini satmakta veya ailelerinin olumsuz baskılarına maruz kalmaktalar.

Aşağıda yazdıklarım tüm motorsiklet sürücülerine ve en önemlisi de onların ailelerinedir:

Özellikle havalar ısındıktan ve yağmurlar dindikten sonra, motorsiklet kullanıcıları trafikte çoğalmakta, kış ayları boyunca motorsiklet kullanmayan sürücülerin, sürüş kabiliyetleri körelmektedir.
    Her ne kadar usta motor sürücü olunursa olunsun, uzun ara motor kullanmayınca, ilk binildiğinde eski alışkanlıkların yerine hemen oturmaması esnasında ne yazıkki çeşitli kazalar olmaktadır.
    Ben yerde kar-buz olmadığı sürece, ful korumalı şekilde yılın 12 ayında motor kulanmaktayım.Ve herkese de tavsiye ederim.
    Eşim hep bir gün motor kazası dolayısı ile hastahaneye düşeceğimi tahmin ederken, düğünün birinde kamera çekiminde, damat zıplarken ayağımın üzerine bastı yanlışlıkla ve aşil tendonum koptu.İlk operede bir yanlışlık sonucunda, üzerine 9 ameliyat daha oldum ve bu toplam 10 ameliyatım boyunca, 11 ay yatağa çakılı kaldım.

Ameliyatlar arasında eve taburcu oldum ara ara ve evde yatarken aşırı derecede bunaldığımdan, koltuk değneklerinden kurtulur kurtulmaz, biraz ayağımı yere değdirmeye, dikişli ayağıma fazla yük uygulamadan, seke seke yürüyebilmeyi başarabildiğim zamanlarda, hemen scooter motoruma atladım ve özgürlüğün tadına vardım.

Ayağımda 40 ın üzerinde dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
    Ayağımda 65 dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
    Ayağımda 98 dikiş vardı, ben motor tepesindeydim.
    Sayılarını hatırlayamadığım daha nice dikişlerim vardı, ben yine motor tepesindeydim.

Ben bile ara ara motor sürerken korkmuş, ''len Tanju, mal gibi kaza yapacaksın, düşeceksin hastahane yataklarına, dikkat etsene lavuk'' diye zaman zaman kendime kızmama rağmen, nasibim işimi yaparken damadın ayağıma yanlışlıkla basmasıyla yatağa çakılmakmış.

Herkesin bir alın yazısı var.
    Herkesin nasibi neyse bu hayatda, onu alıyor ne yazıkki.

DENİZİ TESTİYE DOLDURSAN NE ALIR ?
    ...........BİR GÜNÜN NASİBİNİ...........

Lütfen hiç kimse motosikletini sürmeyi terketmesin,motorunu ful korumalı bir şekilde elinden geldiğince 12 ay boyunca devamlı kullansın.

Lütfen hiç bir aile motorsiklet kullanan aile bireyine olumsuz baskı
    uygulamasın.Oğlunuzun, kızınızın, eşinizin kaderinde olumsuz bir gün yaşamak varsa, o muhakkak olacaktır.Ama motorsiklet sürerken, ama motor tepesinde olmadan.

.......CANLI ÖRNEK BENİM YAŞADIKLARIMDIR......

Tüm motorsiklet sürücülerine ve ailelerine saygılarımla.

Tanju Mayda
    Babaeski
    Mondial Scooter 125 ZN sürücüsü
    Regal Raptor DD-150 E2 sürücüsü
    Ölümle yaşamın tam ortası
    yani
    SIFIR NOKTASI

cagtili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cagatay
    memur
     dd150e2f
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu endişe de özellikle benim gibi yeni başlayanlar da oluyor ve etrafta destek veren bir büyük yada samimi aile dostu aarkadaşyok ise cevre sana potansiyel kaza yapacak gözü ile bakıyor ve seni olumsuz etkiliyor :( ama bu forumda ve sizler oldukça (farkli illerde farklı ailelerde farklı yaşantılarda ama ayni aamaç uğruna surenler ) biz yeni başlayanlar yada endişesi olanlar daha da sahipleniyor ve seviyoruz motorlarimizi...

Teşekkürler iyi ki varsiniz

Glt.Ozt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gültekin Öztürk
    Sağlık
     Regal Raptor DD 250E -10 Spyder
     Kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çok güzel bir hayat felsefen var abim eline sağlık bizleri bilgilendiridğin için teşekkürler

sezar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SEZAR PEPE
    öğretmen
     DAYTONA
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çok güzel yazı TAnju abi
    Eşime okutmalıyım bu yazıyı...

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı sezar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel yazı TAnju abi
    Eşime okutmalıyım bu yazıyı...
    Aslında yazımda eksik olan bir de benim motorsiklete binme hikayem var ki, onu da eklersem herhalde eşin okuduğunda daha da anlamlanacak yazdığım yazı.

Şöyle ki;

Eşimin 6-7 yaşlarındayken babası ile geçirdiği ufak bir motorsiklet kazasından korkması dolayısı ile, 1990 da evlenene kadar motor tepesinde olan ben, evlendikten sonra motor sevdama uzunca bir ara vermek zorunda kalmıştım eşimi kırmamak, onun korkusuyla boğuşmasını engellemek için.Ancak 4 yıl kadar önce evliliğimizin 20. yılında artık taşların yerine oturmasına güvenerek, bir anda 125 lik Mondial scooter a binmeye başladım.Eşimle ufak tefek tartışmalar olsa da, ufak kasa olması dolayısı ile onu ikna ettim ve hatta 1 yıl kadar sonrası onu da ilk önceleri yavaş yavaş giderek kendi rızasıyla artçı yapmaya başladım.Korkularını zaman içerisinde yenmişti.

Chopper motor en büyük hayalimdi ancak yüksek cc olmaları dolayısı ile eşimi ikna edemiyordum.

Eşim hep motorsiklet kazası ile bir gün hasatahanelere düşeceğimi tahmin ederken, düğünde damadın zıplarken ayağıma basması sonucunda hastahanelere düşmem sonucunda, hep bana büyük motora karşı çıkarken, eski sağlığıma kavuşur kavuşmaz kendisi teklif etmişti artık istediğini al diye.

Ve ekledi :

''Eğer seni kaybetseydim, hayatındaki en büyük hayalini benim engellemem yüzünden yaşayamadan ölecektin.Onun vicdan azabıyla ben de kahrolacaktım.Tamam sana chopper bir motorsiklet ben alacağım.Ancak bir şartla :150 cc üzeri yasak :D

Motorun cc ni çok büyütememiştim ama kasasını büyütmüştüm :D

Eh sonunda zararın neresinden dönülse kardır misali, 125 cc den az da olsa terfi ederek, 150 cc klasik chopper RR umu aldım 3 ay kadar önce.

Ve şimdi eşimle birlikte gezmeye başladık chopper motorumuzla.Nereye gidersem onu da yanımda götürmeye gayret ediyorum.Ortalama 80-90 km hızla (bazen araç sollamalarda hariç) katediyoruz yollarımızı.Tek şikayetim 100 km ve üzerine çıkar çıkmaz böbreklerime yediğim yumruklar yavaşlamam için ))

NOT :Nasıl bir chopper motor alacağımı araştırırken tesadüfen internetde RR ları bulmuştum.Onları araştırırken de bu forumu bulmuştum.Ve forumda senin motor gezinin hikayesini okuyunca da, ''tamamdır bu iş, ben aradığımı buldum, RR alacağım'' dedim.O zamanlar henüz üye olmadığım için foruma sana teşekkür edememiştim.Daha sonrası senin kaza başlığında sana geçmiş olsun demiş teşekkür edebilmiştim.Tekrar çok çok teşekkürler bana güzel bir motor aldırmaya vesile olduğun için.

Motorunla eşinle birlikte yollarda olman temennilerimle.
    Konu Tanju Mayda tarafından (24.July.2014 Saat 03:51 ) değiştirilmiştir.
    Ölümle yaşamın tam ortası
    yani
    SIFIR NOKTASI

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)