Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    gurizingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

samet kaymak
    öğrenci
     regal raptor dd 250 e9
     denizli/ muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

dd 250 e 9 elektrik sorunu

merhaba arkadaşlar.. motorumla muğladan denizliye geldim. Gelir gelmez marş basmadı akü boşalmış. Halbuki daha 1 hafta önce elektrik aksamı komple değişmişti. Gerçi o da başka bi muhabbet.. ışıklarda beklerken stop etti elektirk komple gitti.. açtım baktım sigorta yanmış kablo kokusu geliyodu ittire ittire sanayiye götürdüm ve tüm kablolar değişti.
    Aküde mü sıkıntı var? Sarj dinamosunu tamircime defalarca sormama rağmen onda sıkıntı yok dedi. Dinamoda mı sıkıntı var? Yoksa 150 km hiç durmadan geldim. Fanlar da hiç durmadı.. Fanlar aküyü boşaltmış olabilir mi? bi akıl verin dostlar bıktırdı bu elektrik muhabbeti

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı gurizingo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar.. motorumla muğladan denizliye geldim. Gelir gelmez marş basmadı akü boşalmış. Halbuki daha 1 hafta önce elektrik aksamı komple değişmişti. Gerçi o da başka bi muhabbet.. ışıklarda beklerken stop etti elektirk komple gitti.. açtım baktım sigorta yanmış kablo kokusu geliyodu ittire ittire sanayiye götürdüm ve tüm kablolar değişti.
    Aküde mü sıkıntı var? Sarj dinamosunu tamircime defalarca sormama rağmen onda sıkıntı yok dedi. Dinamoda mı sıkıntı var? Yoksa 150 km hiç durmadan geldim. Fanlar da hiç durmadı.. Fanlar aküyü boşaltmış olabilir mi? bi akıl verin dostlar bıktırdı bu elektrik muhabbeti
    Merhaba Samet elektirik arızaları can sıkıcıdır ilk sorunda kablolar bir yerden şaseye kısa devre yapmış kabloları eritip siğortayı attırmış olabilir kablolar değişince ikinci arızanın öyle bir durum olacagını sanmıyorum uzun süre stop etmeden yol almakta sıkıntı değil bizim makinalar su soğutmalı olduğundan sorun değil
    siğorta atmış veya konjektör yanmış olabilir bu durumda makina şarzı keser ve aküden yemeye başlar akü biter ama makinayı vurdurursan çalışır yürür
    önce siğortayı kontrol et sağlamsa konjektörü kontrol ettirmek lazım kolay gelsin
    Not : Akü bağlantı kabloları veya konjektörün fişide çıkmış olabilir

samet kaymak
    öğrenci
     regal raptor dd 250 e9
     denizli/ muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Samet elektirik arızaları can sıkıcıdır ilk sorunda kablolar bir yerden şaseye kısa devre yapmış kabloları eritip siğortayı attırmış olabilir kablolar değişince ikinci arızanın öyle bir durum olacagını sanmıyorum uzun süre stop etmeden yol almakta sıkıntı değil bizim makinalar su soğutmalı olduğundan sorun değil
    siğorta atmış veya konjektör yanmış olabilir bu durumda makina şarzı keser ve aküden yemeye başlar akü biter ama makinayı vurdurursan çalışır yürür
    önce siğortayı kontrol et sağlamsa konjektörü kontrol ettirmek lazım kolay gelsin
    Not : Akü bağlantı kabloları veya konjektörün fişide çıkmış olabilir
    Celil abi motordan indiğimde far çok az yanıyordu ayrıca fanlarda öyle çok yavaş dönüyordu. yani elektrik alıyordu ama akü boşalmış ama tamamen değil. denizlide nur motora sordum akü sarj etmiyor olabilir dedi. oraya göstericem motoru. teşekkürler ilgin için abi.

samet kaymak
    öğrenci
     regal raptor dd 250 e9
     denizli/ muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar sıkıntının çözüldüğünü sanıyordum yanılmışım. Arka fren müşüründen kaynaklı temassızlık var dedi usta ama arka fren müşürü değişti (Denizli Nur Motor Üçgen mevkiindeki) sorun hala devam ediyor. Afere günü köye gitmek istiyordum. Motoru akşam bi çalıştırıyım dedim. Demez olaydın. Radyatör ve fanların ordan bi 'çıt' sesi gelmesin mi!! Aha dedim şimdi bittin oğlum sen otobüs bileti ayarla artık!. harbiden de öyle oldu. Marşa bastım akü boşalmış. Akü şarj aleti de bozulmuş. ŞArj edemedim. Bıraktım gittim. Bunca üzüntümün içine bide motorumun beni üzmesi bilmem nasıl anlatılır ama parçalayıp benzin döküp içinde ikimizi birden cayır cayır yakasım geldi artık

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Samet zor bir durum iyi bir usta bulman lazım yapılamıyacak arıza yoktur yeterki usta işini bilsin özelden de yazdığım gibi aküde sorunlu olabilir inşallah kısa sürede sorunu çözer bu sıkıntılı durumdan kurtulur keyfine bakarsın

noir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa
    Grafik - Webmaster
     Asya Pars 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba hocam benzer bi durum benim de başıma geldi hemde motoru ilk aldığım gün.
    Motor giderken bir çukura girdim çok sert de değildi ama yarım saat sonra durup tekrar çalıştırıken zorladı.
    Ertesi sabah hiç çalışmadı vurdurunca çalışıyodu ilk zamanlar daha sonra oda çalıştırmamaya başladı. Mecbur ustaya götürdük önce akü ölmüş dediler ama daha sonra sıkıntı statörde çıktı aküyü şarj etmiyodu.
    Statörün içinde bi vida çıkmış bütün telleri parçalamış onu değiştirince düzeldi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)