Alıntı anilsedali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni DD150 için rodaj nasıl olmalı?
İlk vitesli motorum. Daha 100 km'deyim.

Tecrübelilere birkaç sorum olacak
1- Işıklarda durduğumda boş vitese genelde atamıyorum. Kolay kolay geçmiyor. Ama stop ettikten sonra hemen geçiyor. Benim acemiliğim mi farklı bir usulü mu var bu işin bilemedim.

2- 80 anca yapıyorum ve çok bağırıyor 80'lerde. Rodajdayken nasıl kullanayım. Zamanla açılır mı?

3- Motor çok ısındığı için bacağımı vs yakıyor. Yakmayı önleyen Özel aparat vs var mıdır?
1- Zincirin ara boşluğuna dişliler denk gelmediği için vitese geçmez bazen.Hafif ileri-geri yaptığında vitese kolayca geçtiğini göreceksin makinanın.

2-1000 km ye kadar parçalar henüz birlikte çalışmayı öğrenmekteler.Bu yüzden en fazla 80 km gibi bir hızla yol kated.Ancak bir araç sollarken de mecbur kalıp da 100 km ve üzerine çıkıyorsan da korkma, az da olsa o da iyidir, makinanın 1-2 arada zorlanması gereklli.

3-Motorunu pantolonsuz kullanma.Ve bol paçalı pantolonla da kullanma.Tavsiyem kot pantolon.

***500 km ye ulaştığında muhakkak RR servisine git ve 500 bakımını yaptır.Motorun içindeki fabrikada konulmuş özel yağ akıtılıp, yerine normal yağ konulacak.Ayrıca şu anda henüz tamamıyla sıkılmamış olan motorunun sağı-solu sıkılacaktır.

***Motorunu elinden geldiğince hem şehir içi, hem de şehirlerarası kullanarak rodajını çıkmaya çalış.Şehirler arasında genelde 4 ve 5. vitesler kulllanılır.Şehiriçinde de genelde 1-2- ve 3. vitesler kullanılır.Sen her ikisini de kullanırsan motorun tüm çalışma yönlerini öğrenecektir rodaj esnasında.

***1000 km ye kadar yapacağın rodaj, motorunun ömrünü ve kalitesini belirleyecektir.Bu yüzden motorunu kimseye emanet sürüş için verme ve kendin en doğru şekilde rodajını tamamla.