Teşekkürler arkadaşlar sonraki mesajları yeni gördüm. Arıza çıktıkça neyin ne olduğunu öğreniyor insan. Tahmin ettiğim gibi sorun bujilerdeymiş. Yakındaki ustaya motoru iterek götürdüm bujileri değiştirince sorunsuz çalıştı.
Bu tarz sorunla karşılacaklara bilgi olsun diye yazıyorum. Ustanın dediğine göre bujiye benzin sıçramış ve buda onun çalışmamasına sebep olmuş. Mondial ve raptorlarda bu sorunun sıkça yaşandığını söyledi. Bir yerde okuduğuma göre bujilerin normal ömrü 24000 km ye kadar gidiyormuş. Ben bu motorla yaklaşık 500-600 km yapmışımdır ve 2. kez buji değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda enteresan.
Neyse sıkıntı yok. Yardım teklifleriniz için teşekkürler.

Ekstra bir sorum daha olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Benim motor ayaklık açıkken vites boşta bile olsa çalışmıyor. Usta boştayken çalışması lazım dedi. Çalışmıyorsa müşür bozuktur dedi. Bu doğru mu?
İlk aldığım kişi ayaklığı iptal etmişti. Ben koltuğun altındaki kabloyu tekrar takıp ne olur ne olmaz acemiliği atana kadar güvenliği elden bırakmayayım dedim. Ama yukardaki bilginin farkında değildim. Ayaklık açıkken hiçbir şekilde çalışmamasını normal sanıyordum.