Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

ukant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

umit
    UZMAN
     Regal Raptor DD 250E-9B
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler arkadaşlar sonraki mesajları yeni gördüm. Arıza çıktıkça neyin ne olduğunu öğreniyor insan. Tahmin ettiğim gibi sorun bujilerdeymiş. Yakındaki ustaya motoru iterek götürdüm bujileri değiştirince sorunsuz çalıştı.
    Bu tarz sorunla karşılacaklara bilgi olsun diye yazıyorum. Ustanın dediğine göre bujiye benzin sıçramış ve buda onun çalışmamasına sebep olmuş. Mondial ve raptorlarda bu sorunun sıkça yaşandığını söyledi. Bir yerde okuduğuma göre bujilerin normal ömrü 24000 km ye kadar gidiyormuş. Ben bu motorla yaklaşık 500-600 km yapmışımdır ve 2. kez buji değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda enteresan.
    Neyse sıkıntı yok. Yardım teklifleriniz için teşekkürler.

Ekstra bir sorum daha olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Benim motor ayaklık açıkken vites boşta bile olsa çalışmıyor. Usta boştayken çalışması lazım dedi. Çalışmıyorsa müşür bozuktur dedi. Bu doğru mu?
    İlk aldığım kişi ayaklığı iptal etmişti. Ben koltuğun altındaki kabloyu tekrar takıp ne olur ne olmaz acemiliği atana kadar güvenliği elden bırakmayayım dedim. Ama yukardaki bilginin farkında değildim. Ayaklık açıkken hiçbir şekilde çalışmamasını normal sanıyordum.

xxx
    at
     Honda Shadow Spirit 2009
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benim boşta çalışıyor markadan markaya farkeder mi bilemedim.

regallerde çalışmıyor olabilir boştayken çalışıyor olsa iptal etmek için mantıklı bir sebep göremiyorum.

ea a
    ba
     RR
     aasd
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ukant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler arkadaşlar sonraki mesajları yeni gördüm. Arıza çıktıkça neyin ne olduğunu öğreniyor insan. Tahmin ettiğim gibi sorun bujilerdeymiş. Yakındaki ustaya motoru iterek götürdüm bujileri değiştirince sorunsuz çalıştı.
    Bu tarz sorunla karşılacaklara bilgi olsun diye yazıyorum. Ustanın dediğine göre bujiye benzin sıçramış ve buda onun çalışmamasına sebep olmuş. Mondial ve raptorlarda bu sorunun sıkça yaşandığını söyledi. Bir yerde okuduğuma göre bujilerin normal ömrü 24000 km ye kadar gidiyormuş. Ben bu motorla yaklaşık 500-600 km yapmışımdır ve 2. kez buji değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda enteresan.

Ekstra bir sorum daha olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim. Benim motor ayaklık açıkken vites boşta bile olsa çalışmıyor. Usta boştayken çalışması lazım dedi. Çalışmıyorsa müşür bozuktur dedi. Bu doğru mu?
    İlk aldığım kişi ayaklığı iptal etmişti. Ben koltuğun altındaki kabloyu tekrar takıp ne olur ne olmaz acemiliği atana kadar güvenliği elden bırakmayayım dedim. Ama yukardaki bilginin farkında değildim. Ayaklık açıkken hiçbir şekilde çalışmamasını normal sanıyordum.
    bizim motorlarda ayaklık acıkken çalışmasın diye sistemi kurmuslar bosta bile olsa ayaklık acıkken çalıştırmıyor. hemen hemen hepimiz iptal ettirdik çünkü motor soğukken üstüne binip ayaklığı kapatıp biraz çalışır halde kalsın diye beklemek istemediğimizden.ustan regalleri iyi bilen bir usta mı bilemem ama bizim sistemde çalışmaz boşta da olsa.biraz daha motoruna alıstıktan sonra iptali tekrar yap motor soğukken çalıştırıp hemen yürüme.biraz zaman tanı çalışsın kendine gelsin o sırada üstünde beklemek zorunda kalmayasın

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,105
    Alıntı ukant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ümit geçmiş olsun makinayı ilk çalıştırmadan önce çok gaz verip marşa sonra basıyorsan karbiratöre normalden fazla benzin gittiğinden makina boğulur çalışmaz veya zorla çalışır çalışırsada yüksek patlama oranı yaratacağından ilk patlamada bujiyi bozabilir ona dikkat et çalıştırmadan önce makinaya gaz verme kontağı aç jikleyi çek az gaz ver marşa bas kolay çalışır
    Ayaklık müşürünü ilk iş olarak bende iptal ettiğimden orjinali nasıl olmalıydı şüpheye düştüm ama sistem boşa alınca çalışması lazım vitese takınca çalışmaması lazım diye hatırlıyorum müşürü iptal etmemiş arkadaşlar net bilğiyi yazacaklardır kolay gelsin

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,754
    Beğenilmiş
    1,318
    müşürü iptal etmediysen ayaklık acıkken boşta marş basıyor ama çalışmiyor ayni şekilde viteste iken marş hiç basmiyor debriyaja bastıgında yine marş basıyor ama motor calısmıyor kısacası müşürü iptal etmediysen motorun üstüne bineceksin ayaklıgı kapatıp vitesi bosa takıp oyle calıstıracaksın

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)