Alıntı Dark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet makine rahat 110 cikiyo ama merak ettigim sende titresim sonradan mi geçti yoksa bende 80 e cikim titresim basliyo daha 500 km deyim
Merhaba,

Arkadaşım seni anlıyorum. Muhtemelen yaşadığın şuna benzer bir durum. Motoru ilk kez 90-100 devire çıkarttığımda motorun titreyip somonlarından ses geldiğini fark etmiştim. Sonra bu vidaları sıktım düşen ve servis tarafından sıkı bağlanmayan koruma demiri somonlarını ve ses çıkartan gevşek vidaları sıktım. Daha sonra ses tamamen kesildi. Fazla titreşim hissini bu vidalar veriyordu. Şimdi 110-120 ye çıkıyorum ve o ilk titreşim ve sesler yok. Motorunun vidaları sağlam ve sıkıysa yüksek devirde biraz sarsılman normal. Burada titreşimden bahsederken hiç olmuyor demiyoruz. Eski model sistemlere ve motorun haddini zorlamamıza rağmen, katlanabileceğimiz ölçüde bir titreşim var. Önemli olan alttan gelen motorun sesi ve hafif sarsmaları değil. Direksiyonunun titrememesi ve hafif titriyorsa bile kontrolünü zorlaştırmaması. Direksiyon hakimiyetin zorlanıyorsa bir sorun vardır.

Motorunuzun yüksek devirde ses çıkartabilecek metalik aksamlarını sıkılamanızı ve yağ seviyelerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.