Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Emre.A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre
    Teknik Destek Görevlisi (Magmaweld)
     -
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

350 Spyder için bilmem gerekenler.

Öncelikle herkese merhaba. Kazasız sürüşler dilerim. Burada güzel bir ortam var umarım dahada güzel olur. Bu yaz 2 arkadaş motorla balkan ülkelerine gidicez. toplamda 4000 km yol yapmayı planlıyoruz. Motor konusunda çok kararsız kaldım. Spyder almak istiyorum ama çekiniyorum. Motorun kronik sorunları varmıdır ? Günde 450 km yol gitmek motoru zorlar mı ? Bakım sıklıkları nasıldır ve maliyeti nedir. Uzun yola giderken yanıma almam gereken özel birşey varmı (yedek parça) ?? Birde motor hakkında gerçekten tarafsız olarak siz neler diyosunuz. Avrupada yolda kalmak istemiyorum. Çok hantal motorda almak istemiyorum. Motoru aldıktan sonra 2 bin-3 bin masraf yaparak daha sağlam bi motora dönüşür mü ? İyice çöktüm kaldım. :(:(:(

(0507 460 8988 numaram 350 spyder da km yapanlar msj atarsa ben ararım konuşuruz)

Not: Celil abi motosikletcim deki dayının adını unuttum ama sen tavsiye etmiştin telefon açtım sanada çok selamı var. İletmeden geçmiyim dedim.

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Sitede gezilerle ilgili konubaşlıklarında spyder ile uzun yol yapan arkadaşların paylaşımları var. Yeni ve eski model motorlarla uzun km yaptılar. Oradan arattırıp detaylı inceleme yaparsan sorularının cevabını bulmanda yardımcı olur.

Bakımlarını ihmal etmezsen sorun yaşamazsın. Fakat çıkış mevsimin itibariyle soğuk ve yağışlı havalara denk geleceğini ihtimaline karşı çok fazla dikkat etmen gerekir. İmkanın varsa lastiklerini değiştirmeni tavsiye ederim.
    Onun haricinde anahtar takımın yanında olsun, gevşeven vida vs. olursa müdahele edebilirsin.
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Bende spyder 250cc ve 350cc ile 2000km ve 2500km 2 kere uzun yollar yaptım arıza sıkıntı olmadan gittim geldim
    Makinan bakımlı sıkıntısız olduktan sonra hiçbir sorun olmadan gidersin spyder ler su ve fan soğutmalı olduğundan hiç stop etmeden uzun saatlar şişmeden rahatlıkla gider
    sıfır bazı makinalarda montaj hatasından dolayı 2 ci vitesten atan makinalar oldu bu duruma denk gelen makinaları firma garantiden düzeltiyor ve sonrasında hiç sıkıntısız kullanmaya devam ediyorsun
    Uzun yollar için mümkünse 350 cc leri tercih et daha torklular rahat edersin

Emre
     -
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    350 CC için stok sordum 2014 model şuan için mevcutmuş. Birde bu montajdaki vites sorunu rodaj zamanında kendini beli eder mi ? Yola istanbuldan çıkıcaz çıkmadan önce orda sizlerle bi çay içip motoru servise gösterip gitmeyi düşünüyorum.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı Emre.A Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    350 CC için stok sordum 2014 model şuan için mevcutmuş. Birde bu montajdaki vites sorunu rodaj zamanında kendini beli eder mi ? Yola istanbuldan çıkıcaz çıkmadan önce orda sizlerle bi çay içip motoru servise gösterip gitmeyi düşünüyorum.
    Denk gelir sorun çıkarsa genelde +- 2000 - 3000 km civarında çıkar ama çıksada makina yolda kalmaz atan vitesi zorlamadan diğer vitese geçersin makina sıkıntısız gider
    Birde arkadaşların dediği gibi bu mevsimde gidersen yağmurlara denk geleceğinden lastiklerin orjinalı yağmurda yeri tutmaz imkan varsa kaliteli marka lastiklerle değiştirmek iyi olur imkan yoksa yağmurda çok dikkatli kullan

Emre
     -
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil abi "adamsın" bu arada gidon konusunda hangisi daha rahat olur t / yarım çaylak ?? Boru egzozu rodajdan önce yaptırmam da sakınca var mı ? egzozla bir performans hava filtresi taksam rodajı iyi/kötü etkilermi ? Çok sorularım için beni dövmeye niyetlenmeyin lütfen :D :D

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı Emre.A Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi "adamsın" bu arada gidon konusunda hangisi daha rahat olur t / yarım çaylak ?? Boru egzozu rodajdan önce yaptırmam da sakınca var mı ? egzozla bir performans hava filtresi taksam rodajı iyi/kötü etkilermi ? Çok sorularım için beni dövmeye niyetlenmeyin lütfen :D :D
    Rodajdan önce modifeye işlemlerine girme motor rodajda önce kendini bulsun düzeni otursun sonra modifiyeye girersin uzun yolda bağıran egsoz seni maffeder kafan şişer başın agrır hava filitresi olayı bizim makinalarda performansı arttırdığını pek sanmıyorum daha çok dekoratif amaçlı
    Gidon oturuş pozizyonunda sana en rahat gelen gidon senin için uygun olanadır ben T gidonla yolda çok rahat ediyorum

Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğuş ay
    Diş hekimi
     Honda Shadow 750c
     Kırklareli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Günde 450 km
    Motoru bilmiyorum ama sen çok yorulursun,daha önce hiç uzun yol tecrüben var mı? Yoksa ilk sürüşü yurt içinde yapmak daha mantıklı,motoru sıfır alıp yola çıkmak da riskli, bu kadar uzun yolda hangi mevsim olursa olsun her tülü hava koşulunu yaşarsın,lastikler kesin değişmeli,regali lastikleri hakketten çok kötü, bu forumda insanlar uzun yol çok yaptılar ve paylaştılar,eski yazılardan onları oku derim, güzel yazılar,ben çoğunu okudum

Emre
     -
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Lastikerli çok duydum baya berbatmış :D 450 dediysem hergün aynı olacak değil 16 günde gidip gelicez işte yeri gelir 400 olur yeri gelir 300 olur zaten 2 mizde sürücüyüz. ben çok iyi değilim ama arkadaş benden iyi seleyi yaptırmayıda düşünüyorum. yazıları bi ben mi göremedim ya :( hangi kısımda yer alıyor.

Celil abi egzozlar şehir içi için dışarı giderken orjinalleri takarım. o sesle o yol adama zindan olur sonuna kadar haklısın. motoru yurt dışına çıkana kadar 5 kere istanbul manisa yapsam hergünde işe gidip geliyorum 4 bin km kesin olur zaten o zamana kadar motorda ne var ne yok ortaya çıkar. Benim için önemli deneyim olacak. Amacım güvenli bir şekilde gidip gelmek çok yorarsa daha az yer gezerim kendimi zorlayamam. Asıl konu çoklu schengen almakta ve 1 aylık almak sorun :( umarım planlar hep istediğim gibi gider de. deneyimlerimi sizlerle burda paylaşırım. RR ailesinin istanbuldan Atatürkün evine sürmeside güzel olur hani

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    İki kişi tek motor ile gidecekseniz işiniz daha da zor günde 300 km bile zorlayabilir benim nacizane görüşüm. Ama eminim çok keyifli bir seyahat olur

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)