Dostum ben kendı dusuncemı sunacağım karar senındır fakat motor alacaksan ustune uzun uzadıya dusunmeni istediğim bir kaç konu var soylemezsem ıcım de rahat etmez
Oncelikle ıkıncı el motorsiklet için genel kanımdır motorsikletın ağzına tukurup o sekilde satıyorlar.Bır yerınde arza cıktımı motor sahıplerı orasını kırmadan bırakmıyor cunku 3 5 devamlı motor masraf yapar ve o kadar masrafa ragmen bır sıkıntı cıktımı o motoru yakası gelır motor sahıbının kı bundakı temel sebeplerden bırı hergun trafıkte yaşanan gerilimdir.neyse 0 aldıgın anda kontagı cevırdıgınde 1 lira zarara giriyorsun fakat sundan emınsın motor devrıldımı onden gırdımı curuğu varmı eski sahibi nerede muhafaza etti çok çukara girip amortisoru kırdı mı dişliler yenı mı zıncır ne durumda lastik iyimi içindeki yağ nedir ne değildir rodaj duzgun yapıldı mı elektrik tesisatı sağlam mı ( ki bence bır motorun akusune dandık bır aku takıldıgı an motor bıter ) orjınal kılometresımı ( motorun km kadranını 30 liradan başlayan fıyatlarla değiştiriyorlar ) ki kesin kanımdır 2006 model bır motor kesınlıkle ama kesınlıkle 3000 5000 km de olamaz ona hayatta ınanma o tarz ılanlara ( ben ayda 2000km yapıyorum )velhasıl sonuc sudur 250 cc bır motorsıklette arkana bırını oturtursun gorecegın 120 dır 130 dur en azından daha hızlı hızlanırsın 150 cc yenı bır motorda arkana bırını oturtursun gorecegın 100 dur 105 tır, tek gidersin 250lilikte gorecegın 140 dır 150lilikte tek gıdersın gorecegın 120 dir boyut farkına gelince 2012 sonrası regaller 2006 model regallerden daha buyuk duruyor cunku yerden yukseklıgı daha fazla.tek yapman metal aksanını arttırmak ve 2 tane deri heybe koymak ve tek dez avantaj dusuk cc 1 bucuk saat motor kullanır kenara cekersın sogusun dıye fakat herseyden once kafan rahat olur.o yuzden ben 0 almaktan yanayım bunu yapamıyorsan 0 a yakın 2013 model 2014 model bır motor almaktan yanayım.Ki ikinci el motor alacaksan bıraz bekle onumuz kış kış aylarında ıllakı motorlarında fıyatları dusecek 2015 modeller cıkıcak o zaman 250 cc ıstıyorsan 6 liraya gıder 2. el 2013 model bulur alırsın.Ne alırsan al kenara 700 lira lastiklerini değiştirmek için ve 300 lira da keyfi masraf yapmak ıcın ayır.ve 1 lirada ekıpmanını almak ıcın ayır ornegın darbe dayanaklı kask 100 lira eldıven 100 lira mont 1000(binlira) lira dızlık 100 lira,maske 20 lira,termal ıclık 100 lira ve ıyıce tart aklında teknık ozelliklerine bak ornegın 2006 model bır regalın arka fren kampanadır motor balansorsuzdur elektrık tesisatı mutlaka elden gecmıstır 2014 model bır 150 liliğin on kısmında 2 dısk arka kısmında tek dısk fren var.Motoru surmeyı ogrenırsın aksanlarını anlarsın o zaman gercekten ıstedıgın bır motor olur orn ben suziki ıntruder ıstıyorum.Ama su bır gercektır motorda her zaman daha guclu motoru hep ısteyeceksındır daha yuksek hp daha heybetlı durus daha yuksek cc vs ve ilk kez motor kullanacaksan kaza yaparım ucuza kacayım sonra alırım dıyıp hıc anlamadıgın bır ıse bulasıp habıre masraf yapma motor surmeyı motor surmeyı bılen bırınden ogren otursun arkana sana dusmeden surmeyı ogretsın bak bu forumda kendı kendıne motor surmeyı ogrenen herkes en azından alıstırmasını yapanlar ılk 1 hafta hergun 2.hafta ıse 2 gunde 1 dusmustur.Mutlaka motor surmeyı bılen bırını arkana oturt ıncleıkllerı ogretsın sana.Araba surmeyı bılıyorsan zaten sıkıntı olmaz cabuk alısırsın.Sımdıden ne alırsan al hayırlı ugurlu olsun ALLAH kazasız belasız bınmeyı nasıp etsın.Dıp not 21 yaşında olmasan bu kadar uzun uzadıya yazmazdım.