Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Kompresöre binince patlatma

Arkadaşlar başlığı pek beceremedim ve regal acemisi olduğum için sık konu açıyorum,kusura bakmayın.

Motoru aldığım zaman hemen tamirciye götürdüm ve motor sesini dinlediklerinde motorun üst kısmından ses geliyor açmamız lazım dediler.Açtıklarında hakikaten eksantrik mili ve piyano başlarının tamamen bozulduğunu gördüm.
    iki piyano seti ve eksantrik mili değişti,ses kesildi ama seyir halindeyken gazı kestiğimde yani komprerö bindiğinde patlatma yapıyor.
    Ustaya sorduğumda benzinde su vardır diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi,çünkü motoru alıp onlara götürürken bu problem yoktu.

Bu patlama neden olabilir.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Ali ÜNVERDİ
    Bankacı
     Ulutay - KaWaSaki VN900B - 2012
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    3,250
    Beğenilmiş
    780
    Eski jawa motorları gibi kopresyona binince patlama yapıyor. Benim motor daha felaketti şimdi biraz düzeldi. Ekzozları kapattırınca. Ekzozlar açık oluca yapıyor orijinal ekzozda yapmıyor patlamayı.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Açık egsozda patlama yapar Kapalı orjinal egsozda patlama yapmaz patlama yapıyorsa sebebi karbiratör hava sekron ayarının bozuk olmasından yapar karbiratör hava sekron ayarının yapılması lazım

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açık egsozda patlama yapar Kapalı orjinal egsozda patlama yapmaz patlama yapıyorsa sebebi karbiratör hava sekron ayarının bozuk olmasından yapar karbiratör hava sekron ayarının yapılması lazım
    Eksozu açık değil,o zaman dediğiniz gibi ayardan olabilir.Ben eksantrik milini değiştirdiklerinde bir hata yapmışlardır diye şüphelenmiştim.
    Samsunda iyi bir regal ustası bulmak biraz zor.Eski ustadan vazgeçeceğim ama kime yaptıracağımı bilemiyorum.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Psycho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Metehan Yıldırım
    Ispark
     Spyder 350
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu konu iyi olmus bende bole bi baslik acicaktim. Benim motor egzozu ack kompreserr bitakinca sag taraf nornal patlatio ama sol taraf sanki boguluo gibi patlatmalarda boguk ses oluo neden olabilir? Bide sansiman cok cok az otme var sanki kesn deil
    Silahi bilmem ama bos insani seytan doldurur...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Psycho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu iyi olmus bende bole bi baslik acicaktim. Benim motor egzozu ack kompreserr bitakinca sag taraf nornal patlatio ama sol taraf sanki boguluo gibi patlatmalarda boguk ses oluo neden olabilir? Bide sansiman cok cok az otme var sanki kesn deil
    Açık Egsozda patmanın sebebi karbiratör sekron ayarının tutturulamamasıdır
    şanzumandan belli bir vitesde ötme yapıyorsa o vites dişlisinin ömrú bitiyor demektir tüm viteslerde ötme yapıyorsa rulmanlardan yapıyor olabilir değişme zamanı geliyordur

D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Demir
    diğer
     Regal Raptor
     Adana
    Beğenmiş
    24
    Beğenilmiş
    3
    senkron ayarı için senkron cihazı lazım size, patlamaların nedenlerinde arasında senkron+ uzun süre aynı vites gidince de yapar. senkron ayarını yapınca siz fark edeceksiniz çok iyi olacak

Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Merhabalar, RR ailesi bu konuda çok iyi yorumlar yapmış bilgilendirme için teşekkürler. Benim makinede de bu şekilde oluyor genellikle gazı tam açtıktan sonra ani gaz kesişlerinde, bazen de yüksek devirlerde seyir halindeyken vites değişiminde yani yine gaz kesildiğinde yaşanıyor. Egzozların açık olması senkron ayarını bozabiliyor periyodik bakım zamanlarına ertelenebilecek bir sorun gibi ... Aslında sorunda değil çünkü karbüratörlü sistemlerin çoğunda bu şekilde ayarsız tepkiler oluyor. Yakıt hava karşımı düzensizleşiyor bir miktar fazla yakıt tüketimine yol açıyor. Orjinal egzozları taktıktan sonra bir bakacağım şu an pekte sıkıntı değil.

Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar başlığı pek beceremedim ve regal acemisi olduğum için sık konu açıyorum,kusura bakmayın.

Motoru aldığım zaman hemen tamirciye götürdüm ve motor sesini dinlediklerinde motorun üst kısmından ses geliyor açmamız lazım dediler.Açtıklarında hakikaten eksantrik mili ve piyano başlarının tamamen bozulduğunu gördüm.
    iki piyano seti ve eksantrik mili değişti,ses kesildi ama seyir halindeyken gazı kestiğimde yani komprerö bindiğinde patlatma yapıyor.
    Ustaya sorduğumda benzinde su vardır diyor ama bana pek inandırıcı gelmedi,çünkü motoru alıp onlara götürürken bu problem yoktu.

Bu patlama neden olabilir.
    Subap ayarlarındanda olabilir diye düşünüyorum. çünkü piyano başları değiştikten sonra bir ihtimal subap ayarları çok sıkı yada çok gevşek bırakılmış olabilir fabrikasyon verilerine göre subap ayarlarını tekrar kontrol ettirmenizde fayda görüyorum.

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Yardımcı olmak için açıklamalar yapan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Hava ayarından sonra patlama biraz azaldı.
    Sbop ayarları sanırım biraz gevşek olmuş çok hafif bir vuruntu var,biraz alıştıktan sonra yeniden ayar yaptıracağım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)