Beyler Herkese Selam,
Bir sorukışın akünün sökülmesi gerektiği ile ilgili bir bilgi aldım siz bunu yapıyomusunuz bilgisi olan var mı
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
RR D350-E6
İstanbul
B Rh (+)Beyler Herkese Selam,
Bir sorukışın akünün sökülmesi gerektiği ile ilgili bir bilgi aldım siz bunu yapıyomusunuz bilgisi olan var mı
kawasaki vulcan s
İistanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Kışın motor yattıkça akü kendi kendini zamanla bitirir batuhan. Aküyü çıkarsan bile belli aralıklarla aküyü şarj ettirmen gerekir. Yada motorunu belli aralıklarla çalıştır hareket ettir o zaman akü kendini şarj eder.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Fatih gerekli bilğilendirmeyi yapmış ufak bir ek olarak motor çalışıp aküyü doldurmadan veya şarza bağlamadan 10 - 15 gün dayanabilir![]()
250 E 10
Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
A Rh (+)ben geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aküyü söktüm buralarda -30 dereceleri çok rahat görüyoruz. daha önceki yıl denizli deyken aküyü sökmemiştim hatta motora 12 ay aralıksız binmiştim herhangi bir sıkıntı olmamıştı. Bu yıl geçen yılki gibi yaklaşık ayda 1 aküyü boşta şarz edicem. mart gibi de motora takıcam inş.
şarj için motorla beraber verilen şarj aletinden iki kablo çıkarıp + + - - olacak şekilde bağladım yaklaşık 12 saat kadar şarj ettim. Adaptörün üzerindeki ışık yeşile dönmüşmüydü tam hatırlamıyorum 1 ay sonra şarj edince deneyimi mi buradan paylaşırım. Önemli bir not şarj etmeden önce akü suyunun tam olduğunu ( plakalardan 1.5 cm yukarıda) kontrol etmek lazım ve şarj süresince hazne kapaklarının açık kalması gerekiyor diye biliyorum, çünkü şarj edilirken akü hafif hafif kaynıyor .
çok önemli bir güvenlik tedbiri daha akü bu kaynama sırasında asitik bir buhar açığa çıkıyor evde çocuktan çoluktan uzakta şarj etmeli ve mümkünse bizde bu buhara temas etmemeliyiz.
Geçen yıl 4 ay yatan spyder ım mart ayında tek marş ile hayata gelimşti en soğuk gece de -42 yi görmüştük kars ta sonuç olarak motorun kışlanması hakkında kafasına takılan biri olursa yardımcı olamaya çalışırım.
herkese iyi günler
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)