Günaydın.

Toplu almak çözümden çok daha büyük sorunlara yol açabilir gümrük gibi. Malzemelerde büyük olduğu için mutlaka yüksek rakamlar çıkacaktır nakliye olarak. Ben bi kaç yıl önce Türkiye'ye sevkiyat yapmayanlardan nasıl alırım diye araştırmıştım. Gerçi hiç kullanmadım ama kullanılabilir yollar var. Şimdi hatırlamıyorum ama bazı Türklerin bile bu tip organizasyonları var. amerikandaniste.com fln gibi siteler var. Bunların güvenilirliği ile ilgili son dönemde araştrma yapmadım ama. İyice bi araştırmak lazım. En azından Türkçe anlayabileceğiniz anlaşabileceğiniz siteler. Bir de viaaddress.com du yanlış hatırlamıyorsam, böyle bir site var. Ücretsiz idi. Size bir adres ve posta kutusu numarası veriyor. Ebayden veya herhangi bir siteden alımı yapıp kargosunu Amerika'da bulunan bu adrese yaptırıyorsunuz. Sonra siteden gelip gelmediğini kontrol ettirip ordan da Türkiye'ye onların anlaşmalı olduğu kargolardan uygununu seçip kendiniz göndertiyorsunuz. Hatta bir kaç parça ürünü birleştirtip tek bir koli olarak da daha uygun fiyata göndermelerini sağlayabiliyorsunuz. 2 aya kadar depolamalar da ücretsizdi. Tabi son haline bi bakmak lazım.

Tekrar söyleyeyim; avantajlı nakliye fiyatları yakalayabilirsiniz ama mesela bu yan çantalar büyük olduğu için iyi bir nakliye fiyatı çıkacaktır mutlaka. Bunlar gümrüğe pek takılmazlar ama faturalarını mutlaka 100-150 doların altında yazdırın satıcınıza. Belli olmaz memurlara. Artık internetten araştırma da yapıyorlar. Hatta posta gümrüğü ile ilgili yeni bir yönetmelik çıkartacaklarmış gazetede okuduğuma göre dün. Memurlar sizden her türlü bilgiyi isteyecekler websitesi sayfası çıktısı falan bunları evraklarla ve piyasa ile karşılaştıracaklar. Yani bizden para almak için her şeyi yapacaklar bundan sonra daha sıkı olacak anladığım kadarıyla.