arkadaşlar, konu başlığını açanı tanımıyor olabiliriz. ama yazdığı doğru değil mi?
ben de 28.07.2007 tarihi itibariyle sarıkayalar ve emre ltd. ile yaptığım telefon görüşmeleri sonucu yedek parçanın pahalılığını anlamış oldum. sorunun detaylarını aktarayım.
benzin musluğumda kaçırma olmuştu. musluk için, emre ltd 25, sarıkayalar 22 tl dedi.
bu arada, benzin musluğu ile uğraşırken, karbüratöre bağlanan emme manifoldları ve karbüratörden hava filtresine giden y biçiminde hava hortumunda da sıcaklık nedeniyle çatlamaların olduğunu gördüm. aslında bu çatlamaları daha önceden de forumda okumuş, benim motorda da var mı diye baktığımda biraz olduğunu görmüştüm. bu çatlamalar, zaman geçtikçe motorun kullanılması ile artıyor. sarıkayaları aramışken, bu hortumları da sordum. fiyatlar bana göre biraz fazla. mesela: emme manifoldları tanesi, 23 tl. ikisi birden 46 tl ediyor. hava hortumu ise, tek satılmıyor. set halinde satılıyor; galiba regalin fiyat listesinde "Hava Filtresi Muhafaza Seti" isminde satılıyor. bu da 54 tl. benzin musluğu ile birlikte olsa; 122 tl ediyor. bence fiyatlar ucuz değil. hele hele, emme manifoldlarının tanesi 23 tl bana inanılmaz gibi geliyor. yani o kauçuk hortum aşağı yukarı 5 cm çapında ve 10 cm uzunluğunda bir parça. bunun neresi 23 tl ediyor sormak lazım.
regalin fiyat listesini yaklaşık 1 yıl ya oluyor ya olmuyor, forumdan almıştım. bu fiyat listesini incelediğimde bunların fiyatları; benzin musluğu 8 tl, emme manifoldları tanesi 8 tl, hava filtresi muhafaza seti 20 tl idi. şimdi ne oldu da fiyatlar böyle uçmuş. halbuki $ da yerinde duruyor. en azından motorun 2005 yazında Türkiye ye girdiği zamandaki $ kurundan daha düşük bir seviyede. son durum, yukarıda yazılanlara katılmak oluyor galiba, kaymağı yeme olayı, yada değişik bir anlatımla "kazığı yeme" durumu. bu durum rr için hiç de iyi olmayacak, rr almayı düşünenler diyecek ki, motor sorun çıkarana kadar iyi de sonrası kötü.. çünkü yedek parçaları çok pahalı. bu zihniyet değişmeli diye düşünüyorum. yada mantıklı açıklaması olan bir yetkiliden "mantıklı bir cevap" almayılız. böyle bir yetkili çıkıp da yazacak olursa, muhtemelen: "siz diğer motosiklet yedek parça fiyatlarına baktınız mı?" diye soracaktır. bilmem.. bakanlar oldu mu acaba. mesela; diğer çinli cruiser lerde (kanuni, mondial, bisan vd) yedek parça nasıl? bilen var mı?
ayrıca bir başka detay, parçaları almak için sarıkayalar a havale yapmak gerekiyor ya. sarıkayalar bana izmir de Çetincan Ltd. diye bir adres üzerinden parayı göndermem gerektiğini söyledi. parça siparişi filan vermedim ama, bu duruma da bir anlam veremedim. yukarıda sarıkayaların artık regal satmayacağı yazılmış. bu durumda yukarıda yazılanlardan şöyle bir çıkarıma gidersek, sarıkayalar gerçekten bu işten vaz mı geçiyor sorusunu sormamız gerekir?

Regal Raptor - 2005
Erzurum
0 Rh (+)