Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Burakçalık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Burak Çalık
    öğrenci
     DD 150e2
     İstanbul-Anadolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Question beyaz far ampülü

Herkese merhaba.
    Geçen hafta farımın ampülünü beyaz bir ampülle(36w) değiştirdim.Bir hafta kadar kullandım yoldayken patladı.Dedim ki ampül kaliteli değil heralde.

Gittim daha kaliteli denilen "wiwi HID (35w)" diye bir beyaz bir ampül aldım.Dün yoldayken uzun far göstergesinin yandığını gördüm halbuki kısalar açıktı.

Kısada da uzunda da uzun far göstergesi yanıyor fakat ampülde ışık yok.Açtım kabloları kontrol ettim gözüme çarpan bir şey olmadı.
    Sinyal,stop,park onlarda hiçbir sorun yok.
    Başına böyle bir şey gelen oldu mu ? Sorunun neden kaynaklandığı hakkında fikriniz var mı ?
    SURF RİDER

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı Burakçalık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba.
    Geçen hafta farımın ampülünü beyaz bir ampülle(36w) değiştirdim.Bir hafta kadar kullandım yoldayken patladı.Dedim ki ampül kaliteli değil heralde.

Gittim daha kaliteli denilen "wiwi HID (35w)" diye bir beyaz bir ampül aldım.Dün yoldayken uzun far göstergesinin yandığını gördüm halbuki kısalar açıktı.

Kısada da uzunda da uzun far göstergesi yanıyor fakat ampülde ışık yok.Açtım kabloları kontrol ettim gözüme çarpan bir şey olmadı.
    Başına böyle bir şey gelen oldu mu ? Sorunun neden kaynaklandığı hakkında fikriniz var mı ?
    burak ampulün duyu farklı olabilir yerine oturur gibi görünür ama uçları deymez veya iki uca birden değebilir

Mehmet Burak Çalık
    öğrenci
     DD 150e2
     İstanbul-Anadolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil abi cuk diye oturuyor ama duyu farklı oluyorsa değişir.O durumda uzun far göstergesi yanar mı
    SURF RİDER

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Herkese merhaba.

Oksitlenmeye bağlı temassızlık ya da kısadevre. O şekilde kullanmaya devam edersen ampulden de oluyosun.

Aynısı başıma geldi, ben ampulü kurtaramadım. Ben yandım sen yanma Burak.

Farını söküyosun, özellikle duyun arkasını, ordaki ayakları güzelce zımparalıyosun, olmazsa tornavidayla kazıyosun, ampuluni kontrol ediyosun; şaşı tırnak olmalı. Tırnakların biri aşağıda biri yukarıda.

Ben bu işlemde geç kaldığım için ampulü de değiştirmek zorunda kalmıştım.

Kolay gelsin.

Mehmet Burak Çalık
    öğrenci
     DD 150e2
     İstanbul-Anadolu
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oksitlenmeye bağlı temassızlık ya da kısadevre. O şekilde kullanmaya devam edersen ampulden de oluyosun.

Aynısı başıma geldi, ben ampulü kurtaramadım. Ben yandım sen yanma Burak.

Farını söküyosun, özellikle duyun arkasını, ordaki ayakları güzelce zımparalıyosun, olmazsa tornavidayla kazıyosun, ampuluni kontrol ediyosun; şaşı tırnak olmalı. Tırnakların biri aşağıda biri yukarıda.

Ben bu işlemde geç kaldığım için ampulü de değiştirmek zorunda kalmıştım.

Kolay gelsin.
    Umarım dediğin gibi bir problemdir bi ampülden daha olmadan halledebilirim :(kafamı karıştıran uzun far ışığının yanması...
    Teşekkürler denedikten sonra haberdar edeceğim durumu:|
    SURF RİDER

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Celil abi cuk diye oturuyor ama duyu farklı oluyorsa değişir.O durumda uzun far göstergesi yanar mı
    ampul duyunun 2 çeşidi var düz tırnak ve şaşı tırnak yanlış duylu ampulü almışsan tek tarafı denk gelirse uzunlar yanabilir diğeri yanmaz

DAYTONA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Savaş Şahin
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Arkadaşlar DAYTONA ve SPIDER 350cc ler için çok pratik ve kesin çözüm önereceğim size. Fabrika çıkışı plastik ayna ve plastik ön cam olduğundan ısınmasın diye 30W/35W ampul kullanmışlar ve gec neredeyse hiç aydınlatmıyor. Gece sürüşlerinde güvenli sürüş için değiştirilmesi şart bir parça.

Renault Toros marka arabaların ön farları yukarıda saydığım modellerin far çanağına(kasesine) tam oturuyor. Kendinden izolasyonlu olduğu için ayrıca silikon vs çekmenize gerek yok. H4 ampul kullanabiliyorsunuz. 60W/90W ampul cam olan ayna ve ön cam ile muhteşem çözüm sunuyor. Sadece alırken park için ayrıca 2. deliği olanı tercih edin. Ayna cam olduğu için sonradan delemezsiniz. Ben bu hatayı yaptım. Montajı elektrikten anlıyorsanız kendiniz yapabilirsiniz ancak oto elektrikçi 5 TL karşılığı yapacaktır.

Parça fiyatı ampıl dahil 25 TL dir.

Kazasız sürüşler.
    The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
    Bad riders can not see those days.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı DAYTONA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar DAYTONA ve SPIDER 350cc ler için çok pratik ve kesin çözüm önereceğim size. Fabrika çıkışı plastik ayna ve plastik ön cam olduğundan ısınmasın diye 30W/35W ampul kullanmışlar ve gec neredeyse hiç aydınlatmıyor. Gece sürüşlerinde güvenli sürüş için değiştirilmesi şart bir parça.

Renault Toros marka arabaların ön farları yukarıda saydığım modellerin far çanağına(kasesine) tam oturuyor. Kendinden izolasyonlu olduğu için ayrıca silikon vs çekmenize gerek yok. H4 ampul kullanabiliyorsunuz. 60W/90W ampul cam olan ayna ve ön cam ile muhteşem çözüm sunuyor. Sadece alırken park için ayrıca 2. deliği olanı tercih edin. Ayna cam olduğu için sonradan delemezsiniz. Ben bu hatayı yaptım. Montajı elektrikten anlıyorsanız kendiniz yapabilirsiniz ancak oto elektrikçi 5 TL karşılığı yapacaktır.

Parça fiyatı ampıl dahil 25 TL dir.

Kazasız sürüşler.
    Savaş benim eski makinaya eski sahibi o sistemden yapmıştı ama bağlantı ayakları tutmuyordu silikonla bağlamışlar ama silikon bir zaman sonra bırakıyor far düşüyor Reno torosun far bağlantı ayagı tutuyormu

Birde bizim makinalara 35 w ın üstü ampul takarsan aküden yemeye başlıyor uzun yolda aküyü bitirir

DAYTONA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Savaş Şahin
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savaş benim eski makinaya eski sahibi o sistemden yapmıştı ama bağlantı ayakları tutmuyordu silikonla bağlamışlar ama silikon bir zaman sonra bırakıyor far düşüyor Reno torosun far bağlantı ayagı tutuyormu

Birde bizim makinalara 35 w ın üstü ampul takarsan aküden yemeye başlıyor uzun yolda aküyü bitirir
    Bağlantı ve izolasyon konusunda bir sıkıntı yaşamadım. 1 yıldır kullanıyorum. Ama akü konusunda haklısın. Birkaç ustaya danıştığımda aküyü şarj etmek için kullanılan bir parça varmış adını hatırlamıyorum. Söz konusu parça, yapılan değişiklikten sonra aküyü şarj etmek için daha fazla çalışması gerekiyormuş ve buda parça ömrünü kısaltır dedi. Akü zarar görmez diye yorumladık.

35W ışık maalesef yeterli olmuyor uzun yolda. Başka nasıl çözebiliriz bunu bilmiyorum. Beyaz ampulde denedim zamanında sonuç sıfır. Ama güvenlik için ben tercihimi yaptım.

Uyarı ve düzeltme için teşekkürler.
    The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
    Bad riders can not see those days.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı DAYTONA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bağlantı ve izolasyon konusunda bir sıkıntı yaşamadım. 1 yıldır kullanıyorum. Ama akü konusunda haklısın. Birkaç ustaya danıştığımda aküyü şarj etmek için kullanılan bir parça varmış adını hatırlamıyorum. Söz konusu parça, yapılan değişiklikten sonra aküyü şarj etmek için daha fazla çalışması gerekiyormuş ve buda parça ömrünü kısaltır dedi. Akü zarar görmez diye yorumladık.

35W ışık maalesef yeterli olmuyor uzun yolda. Başka nasıl çözebiliriz bunu bilmiyorum. Beyaz ampulde denedim zamanında sonuç sıfır. Ama güvenlik için ben tercihimi yaptım.

Uyarı ve düzeltme için teşekkürler.
    savaş sen bağlantıları nasıl yaptın ?
    akü şarz eden parça konjektör uzun süre aşırı yüke binince yanıyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)