Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

omeryukksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yüksel
    Güvenlik
     Regal Raptor dd150 e2-f
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

motor stop ediyor acil yardım arkadaşlar

herkese iyi geceler arkadaşlar benim rr 150 e2f motorum daha 500 bakımından yeni çıktı ali usta buji yi değiştirdi ngk buji taktı.bütün herşey normaldi.motor da tık yoktu.ama bu akşam motora binip bikaç km gezdikten sonra.evin önüne geldim stop etti.marşa biraz bastım çalışmadı.ama zorlamadım.öylece bıraktım.bir saat sonra denedim.tek marşta çalıştı.bi süre yine gezdim bu sefer yolda giderken stop etti.vurdurarak kaldırabildim.sonra park ettim bi süre sonra tekrar çalıştırdım yine çalıştı 10 dk kadar olugu yerde rolantide bile stop etti. bunun nedeni ne olabilir acaba? bilmece gibi

Ömer Yüksel
    Güvenlik
     Regal Raptor dd150 e2-f
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ali usta akün biraz zayıf dedi (nasıl oluyorsa artık 2 aylık motor 2 aylık akü ) ama ali ustanın elinden geçti makine bi sıkıntısı olsa söylerdi kesin.bunun dışında bir sorun galiba

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Akü ya da elektrik tesisatında bir sorun var. Kısa devre olsa sigortan atardı. Muhtemelen akünde problem. Şarj bobininde de problem olabilir. Şarj etmiyorsa, akü dinlendikten sonra kendini toparlıyordur. MArş alıyordur. Ama bu durumda da bir süre sonra aküden hiç elektrik gelmez.

Ömer Yüksel
    Güvenlik
     Regal Raptor dd150 e2-f
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    şöyle bir şey var yolda 50 ile gideken bile stop ediyor.bu akü sadece ilk çalıştırma zamanında işe yaramıyor mu?

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Başka sebepten stop etmediğinden eminsen, elektrik tesisatında sorun olabilr. ateşleme dengesiz oluyordur. Birkeresinde bir kısa devre yüzünden benim motorum da stop etmşti giderken hatta tekerlek kitlemişti. Sonra aküden gelen kablonun eridiğini ve sigorta attığını gördük. Sen diyorsun ki bir süre sonra motor çalışıyor ( vurdurarak değil ) demekki sigortan sağlam. Umarım beyinde sorun yoktur. Bunu kontrol edebilirsin. Motor kontak bastığında çalışmadığı zaman farları yak bakalım yanıyor mu.

Bir de motor çalışmadı demişsin. Ama marşa bastığında marş motoru çalışıyor mu ses geliyor mu? Benzinin var mmı
    Konu dreamrocker tarafından (13.February.2013 Saat 03:34 ) değiştirilmiştir.

Anilgardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Demir
    Auto Chip&Beyin
     Regal Raptor Spyder 250-10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı omeryukksel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese iyi geceler arkadaşlar benim rr 150 e2f motorum daha 500 bakımından yeni çıktı ali usta buji yi değiştirdi ngk buji taktı.bütün herşey normaldi.motor da tık yoktu.ama bu akşam motora binip bikaç km gezdikten sonra.evin önüne geldim stop etti.marşa biraz bastım çalışmadı.ama zorlamadım.öylece bıraktım.bir saat sonra denedim.tek marşta çalıştı.bi süre yine gezdim bu sefer yolda giderken stop etti.vurdurarak kaldırabildim.sonra park ettim bi süre sonra tekrar çalıştırdım yine çalıştı 10 dk kadar olugu yerde rolantide bile stop etti. bunun nedeni ne olabilir acaba? bilmece gibi
    öncelikle aküden olma şansı yok bunu kafandan sök at şöyle söyliyim 1.5 yıldır aküsü bitik olan motora biniyorum , ayak marşıyla calıştırıyorum ve benzin göstergesine bile ışık vermıyo akü o derecede yani bakım yapmak istemedigim için eski motora uğraşmıyorum ama aküyü sil at , motor ısınınca yapıosa , soğutmuyo olabilir kendini motor , hava soğutmalıysa eğer motor gittiği sürece kendini soğutur durunca soğutmaz diye bişey yok , dışardan hava cekip içerden soğutan bir motor sistemi oldugu için o da yapabilir , sıkıntı yaratmaması için de motor kendini kitliyodur hemen , soğuduktan sonra çalışıyodur , benim başıma gelmişti ordan biliyorum ama net bundan dolayı diyemem , sadece anlattıkların yaşadıklarım gibi olmuş
    Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını..

kartezyenx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

izzet
    memur
     sattım
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    jiklwyi açıkmu unuttun ozaman böle olur

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Muhtemelen sigorta kablosunda bi kırıklık var. Motoru durduğu yerde çalıştır, sonra sigorta ve kablosuyla biraz oyna bakalım stop edecek mi? ben bu sebepten neredeyse taş gibi aküyü değiştirecektim.Sigorta sağlam olsa da kabloda temassızlık olabiliyor.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    Kardes gecmis olsun .su sebeplerden oturu sorun yasiyor olabilirsin.
    -jiklen acik kalmis olabilir (dusuk ihtimal)
    -sigorta stoketlerin nemden krum ,pas yapmi olabilir(orta ihtimal)aku kutup baslari icinde ayni durum soz konusu olabilir.
    -konjektörun yanmis ve akun sar olmuyordur.(yukseknihtimal)son zamanlarda tazyikli su tuttunmu motoruna

Son olarak her motor calisirken belli bir miktar elektirik kullanir dusuk devirlede urettiginden fazlasi yuksek devirlerde ise urettiginden azini tuketir .dengeyi boyle saglar
    Senin motor ortlama devirlerde 70w/s gibinbir akim ceker.
    Dedigin gibi seyirnhalinede de stop ediyorsa akuye bu akimi uretmeye engel var.
    Daha sonra tekrar calisma sebebi ise akunun - ve +kutuplari arasinda ki tum akimlarin kesilmesiyle kendini toplamaya firsat oluyor
    Bir nevi kosmussun mola vermis dinlenmissin ama su icmemissin.
    Konu ağfndrdm tarafından (13.February.2013 Saat 11:02 ) değiştirilmiştir.

Ömer Yüksel
    Güvenlik
     Regal Raptor dd150 e2-f
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    günaydın arkadaşlar. biraz önce motosikletimi çalıştırdım tek marşla çalıştı.hava filtresine baktım tertemiz.yalnız bi süre çalıştıktan sonra egzozdan su mu yağmı bilmiyorum bişe y sıçratıyordu.biraz gaz verince damlattı.acaba neden olabilir?ama motor hiç stop etmedi.rolantide çalıştırdım sadece.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)