Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ultragore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

enes parlar
    gıda mühendisi
     mct 250 cc
     bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

zincir gevşetme sorunu

arkadaşlar motorum boş vitesteyken zincirden (sanırım bir ses geliyor .arabada balata bittiğinde diskten bir metal sesi gelir ya o tarz bir ses .Tamircime sorduğumda zincirden geliyodur dedi . Zincirim daha yeni 500 km falan yol yaptım .internetten araştırdığımda zincir kontrolünün zincirin tam ortasındaki boşluğa bakılarak yapıldığını anladım .2-3 cm boşluğun normal olduğu söylenior .Benim anlamak istediğim zincirin tam ortasını yukarı doğru kaldırdığımda 3 hatta 4 cm gibi yukarıya kadar çıkıyor bilemiorm 5 te olabilir baya bir gidiyor yani :D Motorsiklette zincirin gevşeme olayı nedir ? nasıl düzeltilir ?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    50,169
    Beğenilmiş
    6,726
    Alıntı Ultragore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar motorum boş vitesteyken zincirden (sanırım bir ses geliyor .arabada balata bittiğinde diskten bir metal sesi gelir ya o tarz bir ses .Tamircime sorduğumda zincirden geliyodur dedi . Zincirim daha yeni 500 km falan yol yaptım .internetten araştırdığımda zincir kontrolünün zincirin tam ortasındaki boşluğa bakılarak yapıldığını anladım .2-3 cm boşluğun normal olduğu söylenior .Benim anlamak istediğim zincirin tam ortasını yukarı doğru kaldırdığımda 3 hatta 4 cm gibi yukarıya kadar çıkıyor bilemiorm 5 te olabilir baya bir gidiyor yani :D Motorsiklette zincirin gevşeme olayı nedir ? nasıl düzeltilir ?
    Merhaba enes zincir bollaşır ayar isterse koruma saçına değip ses yapabilir zinciri gerince keser zinciri takdırdığın usta iki dakikada gerer para almaz
    ama ayar isteğini nasıl anlarız ben nasıl yaparım dersen dediğin gibi zincirin alttan gidenine yandan bakınca düz görünmesi gerekir aşagı göbek vermişse ayar istiyordur germe işlemi yapılınca zincir düz duracak ama elinle aşağı yukarı esnetince 2-3 santim esnemesi gerekir
    ayar için arka lastiğin göbek vidasını gevşetip arka çatalın en dış ucunda iki taraftada çift somunlu ayar vidaları var o vidalardan sırayla yarım tur bir tarafı yarım tur diğer tarafı sıkarak zinciri denğeli olarak gerebilirsin kolay gelsin
    Gezgindelikanlı (30.Mart.2017) Bunu beğendi.

onurbahattin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

onurbahattin
    TÜCCAR
     RR Bobber 350
     SAMSUN
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benimde ilk aldığımda zincir bir yerlere vuryordu ,vites atarken kasislerden geçerken servisinde bakım yaptırdım söyledim almaya gittiğimde zincir ayarını yaptım dedi ama yine ses geliyordu bende başka bir yere götürdüm gözümün önünde seviye seviye deneye deneye gerdik ses kedildi ama zinciri göbeğinden ayağımla bastırdığımda 1cm ancak esnetebiliyorum çokmu gergin yaptık acaba bir sıkıntı olurmu ?

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Ultragore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Oooooooooo eğer gerçekten zincir den kaynaklı metal sesi geliyorsa durum vahim demektir hemen acil müdahale gerektirir.Sakın o şekilde motosikleti sürme.Bu motosikletler fabrikasyon toparlanmış olarak gelmezler burada yani Türkiye de toplanıp satılırlar.Bu toplama esnasında hata yapılmış olabilir.Arka bumperların(amortisör)bir yumuşak biri sert kalmış ve arka çatal yoldaki darbeler sonucu yamulmuş olabilir.Bu durumda stabilisazyon bozulduğundan zincir zorlama yapar şanzuman dişlisi ve arka dişliyi bozar ve Allah korusun bir yerde kopar ve kazaya sebebiyet verir.

Arkadaşım bu arızayı hemen kontrol ettirmeni öneririm.Sakın hafife alma........

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı onurbahattin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde ilk aldığımda zincir bir yerlere vuryordu ,vites atarken kasislerden geçerken servisinde bakım yaptırdım söyledim almaya gittiğimde zincir ayarını yaptım dedi ama yine ses geliyordu bende başka bir yere götürdüm gözümün önünde seviye seviye deneye deneye gerdik ses kedildi ama zinciri göbeğinden ayağımla bastırdığımda 1cm ancak esnetebiliyorum çokmu gergin yaptık acaba bir sıkıntı olurmu ?
    İlk kontrol etmeniz gereken zincirin rahat hereket edip etmediği olsun.Motosikletiniz boş vitesteyken sehpa yada hidrolik bir aletle motosikletinizin arka tarafını kaldırıp el yordamıyla arka tekerleği döndürmeye çalışıp zincirin hareketini gözlemleyin.Kuvvetli bir şekilde döndürmeye çelıştığınızda arka tekerlek en az 2 tur atması gerek .Eğer 1.turu tamamlayamıyorsa takır tukur, katır kutur sesler çıkartıyorsa sıkışma var demektir ve rahatlatılaması gerekir.Bu işlemi kendi imkanlarınızla yapamıyorsanız tamirciye(ama helal süt emmiş olanı makbuldür:mrgreen gidip kontrolü kendiniz yapınız ve ayarlattırınız.

Zincir gerginliği azami yukarı 1 cm aşşağıya 1 cm olmak süretiyle toplam 2 cm sıkı maksimum 2 cm yukarı 2 cm aşşağıya toplamda 4cm bol olmalıdır.Bu değerlerde değilse ayar gerektirir.

Sıkı veya bol zincir her zaman başa beladır.Her iki halde komple dişli grubu ve zincir zarar görür ve kazaya sebebiyet verir.Bu da doğal olarak cebinize ve postunuza yansır.:mrgreen::mrgreen:

makdag72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat akdağ
    İnşaat
     DAYTONA 350
     Malatya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba Arkadaşlar,
    Öncelikle motorumu (daytona 350) 10 gün önce aldım, başka bir şey yoktu ama 3. gün yeni ya da eskimiş balatalardaki gibi gıcırtı sesleri gelmeye başladı bende tamirciye götürdüm zinciri yağladı bıraktı. 5. gün gıcırtı tekrar başladı tekrar götürdüğümde zincir esnemiş dedi ve gerdi (ama tek taraftan).6.gün hala gıcırtı olunca başka tamirciye götürdüm o da ön ve arka tekerlerin sıkışıyor iftardan sonra gel bakayım dedi ama götüremedim ve 4 gündür de zaten binmiyorum. Asya ghost kullanıcı bir arkadaş var ona sordum tekerde sıkışma olmaz dedi ama bilemiyorum, olmazsa burada Regal Raptorun tamircisi yok ama Asya'nın tamircileri var onlara gideyim diyorum.

Bir de fan hareket halinde mi çalışıyor yoksa durduğumuzda da çalışması gerekiyormu?

Sizin fikirleriniz nedir?????

rr250e9kırmızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa karaca
    tekniker
     regal raptor daytona 250
     antalya
    Beğenmiş
    123
    Beğenilmiş
    64
    Alıntı makdag72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,
    Öncelikle motorumu (daytona 350) 10 gün önce aldım, başka bir şey yoktu ama 3. gün yeni ya da eskimiş balatalardaki gibi gıcırtı sesleri gelmeye başladı bende tamirciye götürdüm zinciri yağladı bıraktı. 5. gün gıcırtı tekrar başladı tekrar götürdüğümde zincir esnemiş dedi ve gerdi (ama tek taraftan).6.gün hala gıcırtı olunca başka tamirciye götürdüm o da ön ve arka tekerlerin sıkışıyor iftardan sonra gel bakayım dedi ama götüremedim ve 4 gündür de zaten binmiyorum. Asya ghost kullanıcı bir arkadaş var ona sordum tekerde sıkışma olmaz dedi ama bilemiyorum, olmazsa burada Regal Raptorun tamircisi yok ama Asya'nın tamircileri var onlara gideyim diyorum.

Bir de fan hareket halinde mi çalışıyor yoksa durduğumuzda da çalışması gerekiyormu?

merhaba dostum geçmiş olsun gıcırtı hakkında kesin birşey diyemesemde genel bir yağlama yapmanı tavsiye ederim fan konusuna gelince fanı fan müşürü çalıştırır yani motor sıcaklığı 70-80 i bulunca fan çalışır ister hareket et istersen dur farketmez

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    50,169
    Beğenilmiş
    6,726
    Alıntı makdag72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,

Murat gıcırtı sesi tekerlerin sıkışmasından yapmaz tekerler niye sıkışsın ?
    genelde motorun üzerine oturduğunda ve makina esnediğinde geliyorsa arka tekerlekğin bağlı olduğu maşanın şaseye bağlandığı hareketli noktadan yapar yağlanınca geçer
    zincir kesinlikle tek taraftan gerilmez tekerleğin sağ - sol duruş dengesi bozulur makinanın lastiği kenara sürtme yapabilir veya sağa sola çekme yapabilir
    bence iki tamircidende uzak dur asya servisi iyi ise orayada baktırabilirsin kolay gelsin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)